Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 01 temmuz 2005 Yer: Bulgaria Gönderilenler: 31
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Selamlar Hanif dostlar/haniflik yolunda olanlar! Bu kurtlar sofrasında ne aç kurt ne sinsi çakal olduk!Şeyhin elinde gassal elinde ölü olmayı geçtik evrenesoğlu usülü iskenderin salçası/yoğurdu veya turbo dizel dabbenin peruğu bile olmadık :D Herşeye rağmen İnşirah suresinde anlatılana benziyordu hayatımız:rise and fall/tempo ve forte...ve İnşirah suresindeki "Yalnız allah'a yönelmek" emrine riayet etmeye çalışıyoruz.
Yalçın KÜÇÜK;son 35-40 yılın en tartışmalı ve çılgın düşünce adamı.Apo'nun yanındaki günlerine ve Sabetaycılık yorumlarına bir çekincem olsa da kendisinin "beni çıkarın son 30 yılda Türkiye'de tartışma biter" sözüne katılıyorum.22 Nisan Pazar günü Skytürk'te "Kalemler ve Kılıçlar" programında önemli açıklamalar yaptı ki bu açıklamalar bizi de ilgilendiriyor.İslam'da bir "yenileşmeye" ihtiyaç olduğunu söyledi 1-)İslam depolitize edilmeli politikadan arındılmalı 2-)deformalize edilmeli şekilcilikten arındırılmalı dedi.Bunların aslında İslam ın özünde haniflikte olduğunu bir bilseydi :(
kalemlerkiliclar@skyturk.tv ye mail atarak sitemizi ve hanif İslam düşüncesini tanıtabiliriz.İyi günler
selamlar, kıymetli dostlarım,kuranı içerdiği konular olarak, 1-siyaset 2-iman 3-iktisat 4-ibadet 5-ahlak 6-muamelat 7-ukubat(ceza hukukundan) oluşmaktadır.Kur'anın dünyevi yönü umumen bu konu etrafında insanlığa hizmet sunar.ahiretle ilgili de onlarca ayet vardır.yani Kur'an hem dünyaya hem uhraya hitap eder,Kur'an hayatı kuşatmıştır,hayatın ta kendisidir.bu hayat fıtrata uygun,insani,ilmi ahlaki gelişmeye kapı açan bir sistemdir. Bakara85:''Kitabın bir kısmına inanıp,bir kısmını inkar mı ediyorsunuz? Aranızda böyle yapanın cezası ancak dünya hayatında rezil olmaktır.Ahiret gününde de azabın en şiddetlisine onlar uğratılırlar. Allah yaptıklarınızdan gafil değildir. bu ayet sanıyorum yukarıda maddeler halinde sıraladığım hayatın gerekleri olanlardan bir kısmının hayattan koparılması halinde başa gelecek felaketi çok iyi analiz ediyor. yani diyelim,ekonomiyi hayattan nasıl kopartacaksın,kopartamazsın çünkü kopartırsan sende koparsın.bunlar hayatın ayrılmaz parçalarıdır.siyaseti hayattan nasıl kopartacaksın,her milletin bir düzeni ve yaşam sistemi yok mu?var.o sistemin gitmesiyle o millette tarih sahnesinden siliniyor veya asimile oluyor.onun için Kur'anda geçen sabır kelimelerini Allah'ın sistemine kararlılıkla sahip çıkmak olarak algılanmalı,çünkü o kararlılık kaybolduğu zaman ya sende silinirsin,yada asimile olursun.bu duruma düşmek istemiyorsak bunun gereklerine de uymamız gerekiyor.şu anda buna dair bir misal geldi aklıma. Kıbrıs'taki Türk bölümü 1974 Kıbrıs Barış Harekatıyla özgürlüğüne kavuşmuştu.Türkiye'den de bol bol para gidiyordu.ancak bir şey eksikti,düzgün siyaset eksikti.o halka işte bu verilmedi.yani düzgün siyasetleri olmadığı için düzgün bir gelecekleri de olmadı.hep sığıntı gibi yaşadılar.ambargolar bir taraftan,sanayileşmeye değil,yatırımlar ya turizme yada kumar sektörüne yapılıyordu,tvlerinden her gün batı filmleri pompalanıyor,batı hayranlığı aşılanıyordu.yani gençlik olmuştu dedelerine ve geçmişine düşman,sorumsuz bir nesil olmuştu,nerdeyse bu harekatı yapıp onları özgürlüğüne kavuşmalarına vesile olanlara küfredecek hale geldiler,nerdeyse keşke rumlarla birlikte yaşasaydık demeye başladılar.(dinimiz gayri müslimlerle yaşamayı yasaklamıyor ancak rumlar ve eoka terör örgütü sürekli şiddet ve terör yapıyordu).işte bütün bunlar onlara düzgün siyaset verilmeyişinin,Kur'ani bir sistem olmayışının acı sonuçlarıydı,ülke adeta kumar cenneti(daha doğrusu kumar cehennemi)yapılmıştı,vizyonsuz,ufuksuz,batı hayranı,hep gelişmeyi ve ilerlemeyi batıdan bekleyen kendisi ise bu iş için bir adım atmayan kendine inanmayan ve kendi halkına güvenmeyen bir nesil yetiştirildi.bu vizyonsuz ve ufuksuz yetişen gençlikte kendileri gibi düşünen rum ve ab hayranı talat gibi adamları ve ekibini iktidara getirdi.rumlar reddetti de kurtuldular yoksa talat annan planını gözü kapalı imzalayacaktı.halbuki annan planı Kıbrıs türkünün aşama aşama asimile edilip tam bir tasfiye planıydı. Haa demekki her topluma düzgün bir siyasette gerekiyor bu olmazsa dediğim gibi ya silinirsin yada asimile olursun.işte onun için bakara85'i iyi anlamalıyız,hayatımızı buna göre dizayn etmeliyiz, Yalçın Küçük'ün yenilik ve reform taleplerine gelince bu talep bencede yerinde bir taleptir ancak hem bunu laik kesim hemde gelenekçi kesim istemiyor,çünkü bütün kurum ve kurallarıyla Kur'ana dönüş demek bu ikisininde menfaatlerine zarar vereceğini bildiklerinden bu iki kesimde gerçek manada dini bir reformu asla istememişlerdir. yani anlayacağınız bunuda ancak Hanif bir iktidarda görebiliriz. selamlar,sevgiler.
hanif iktidarından söz ettiğine göre bu konuda epey bir alt yapı oluşturmuş olmalısınız.lütfen bize projenizden söz edermisiniz...örneğin;bir isviçreden,bir almanyadan varsa üstünlüğü,ileri tarafları nelerdir?çağımızda hangi hanif uygulamayı baz alarak bu kadar iddialı konuşuyorsunuz?
selamlar, Kıymetli Gezginci dostum,benimkisi sadece bir ideal.Gerçekleşmemiş ama gerçekleşmesi umulan bir ideal.hani derlerya umut fakirin ekmeği diye.bizimkisi sadece bir umut.Rabbimin herşeye gücü yeter.bakın 30 yıllık dikta arap rejimleri bile çatırdıyor.halk isterse neler olmazki.o yüzden diyorumki halk isterse hanif bir iktidarda gelebilir.biliyorum onun düşmanları çoktur,ancak dediğim gibi Rabbim ve halk isterse olur. selamlar,sevgiler.
sevgili dostum,iyi güzelde arap rejimlerini çatırdatan halkın neredeyse tamamı müslümanlardan olmalarına rağmen senin idealindeki hanif devletini özlediklerinden değil,bizzat tanıklık ettikleri batı medeniyetinin nimetlerini kendi ülkelerinde de görmek istediklerinden dolayı bu çatırdatma eylemine kalkışıyorlar... gibi geliyor bana..acaba diyorum bizim özlemini duyduğumuz hanif yaşam zaten bir yerlerde yaşanıyorda bizler mi ona ulaşmaktan kaçınıyoruz..ne dersiniz güzel kardeşim?
sana "güneşi gördüm" filmini izlemeni öneriyorum..ısrarla.
Not:eğer izlemişsen bu mesajı dikkate alma..sadece dediklerim eşliğinde yeniden düşün..
selamlar, kıymetli Gezginci dostum,ifadelerinden aslında hanif bir rejimin zaten batıda uygulandığını ama bunu anlamak istemediğimizi ima ediyorsun gibime geldi,bana göre hanif bir iktidar halka batıdan daha güzel şeyler sunar.zaten sunamıyorsa ben onu hanif olarak görmem bile. Kur'an sistemi bana göre halkına daha ölmeden onlara dünyayı cennet misali bir yere çeviren sistemdir.batı sistemleri her ne kadar gelenekçi geri kalmış ülkelerden daha gelişmiş gibi görünsede cennet misali bir hayat sunmaya çok uzak bir sistemdir. Batıda bile hala binlerce işsiz var,binlerce alkolik var,binlerce uyuşturucu mübtelası insan var.bunların hepside keyfinden mi içiyor sanıyorsun,kimi ilgisizlikten,kimi boşverciliğinden,kimi zevkinden,kimi derdinden vs.vs....böyle bir sistem cennet misali bir hayata yakın addedilemez. onların maddi anlamdaki üstünlükleri ise sadece çok çalışmakla ilgili bir olay olduğunu da düşünmüyorum.müslüman ülkelerdeki insanlar onlardan daha çok çalışıyor ancak onlar kadar hakkını alamıyor,yani bizim emeklerimizden sömürge daha fazla,onlarınkinde ise daha az. bizim ideallerimizdeki gelişmişlik ise onları gerilerde bırakacak bir sistem olarak görünüyor.ancak bu uygulanmayınca herşey teoriden ibaret olarak kalıyor. selamlar,sevgiler.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma