Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Polemik yapmaktan ziyade sorularıma cevap verirsen sevinirim.
Çıkmazlarınızı / açmazlarınızı insanlara "Allah'ın dini bu" diye yamayıp işin içinden sıyrılmayın.
Benim gibi gelenekçileri, gericileri, müşrikleri eleştirmek kolay. Eleştiriyi herkes yapar.
Peki çözüm ne?
Varsay aha şimdi senin gibi pürü pak müslüman oldum.
Ve aha gene şimdi babam oldu.
Ey kendisine Kur'an inen beyaz kardeşim.
Ne yapmalıyım lütfen beni aydınlatır mısın? Babam öldü. Yüce dinine göre yapacağım işlemleri lütfen sırala.
Buyur.
selam
sayın Muhtar
Ben ve diğer arkadaşlarım boşuna mı yazıyoruz? madem yardm istiyorsunz, yazdklarımızdan aklı olan birşeyler çıkarır, daha ne diyeyim, şekle takılıp kalıyorusnuz..
saygı ile...
__________________ Ne kadar uzak olsak da çok yakınız, daha yürekten olamazdım, daima kim olduğumuza güveniyorum ve başka hiçbirşey önemli değil... Metallica-Nothing Else Matters
Kendinizi sitedekilerin bakışıyla müşrik olarak görmüşsünüz. Neden ki... gerçekten öyle olduğuna inanıyor musunuz...
anlatılanlardan anladığım şu: Bu konuda maddeler halinde şunu yapın bunu yapın diye bir sıralama bulamazsın. Önemli olan ölünün gömülmesi. ölümünden sonra toprağa giderkenki aradaki süreç Allah'a yalanlar yakıştırılmadığı, Onun din konusunda bizden isteklerine ekleme yapılmadığı sürece, nasıl olursa olsun farketmez. İllada belli bir sıra bekleyemeye ve istemeye niye gerek duyuyorsunuz... Gelenekte olanları Allah'ın dini olarak görmediğiniz ve Kurana aykırı olmadığı sürece defn işlemi yapılır.
Bu topu taca atmak değil... bilakis direkt kaleye yollanıyor top, tam hedefe. Konunun özü vurgulanmaya çalışılıyor.
Kuranda bu konuda bir sıralma olmadığı için insanlar bu konuda size , sizin istediğiniz gibi maddeler sunmuyorlar, sizde bunu "beyan yeteneğiniz yok mu" "yazdıklarınızdan çıkarım mı yapayım" diye anlamlandırıyorsunuz.
Sevgili arabulucu Alperen, insanları tanımadan onlara birtakım sıfatlar yakıştırmak hoş bir davranış değil.
Din bir yaşam tarzıdır. Benim örfüm, geleneğim, fikrim, zikrim, nefes alışım, oturuşum, kalkmam, yemem içmem, kısacası doğum ve ölüm arası yediğim her halt benim dinimdir.
Şu dindendir bu dinden değildir deme lüksüm yok. Sizin olabilir.
Din eşittir hayattır.
Din eşittir yaşamdır.
Allah'tan olan ve olmayan diye ayırım yapmıyorum.
Benim din anlayışım budur. Sizinkini bilmem.
Gitarist kardeş. Bu sitedeki bazı insanlara baktığın zaman, kendisi hariç herkes müşriktir. Sen de dahilsindir belki. Dünyada sadece şu an 4 tane hanif var , beyaz isimli kullanıcı saydı bu isimleri. Gerisi müşriktir. Bu benim iddiam deil onun iddiası. O yüzden mühim bir evrak değil o kelime.
İslam dini sadece Kur'an'dan ibaret değildir, Kur'an ile kemale ermiştir o kadar. Kur'an'dan önce de vardı bu din.
Ahbarlık yapmanın lüzumu yok.
__________________ Onlar, iman etmiş ve kalbleri Allah zikriyle yatışmış olanlardır. Evet, iyi bilin ki, kalbler Allah'ın zikri ile yatışır. (Rad 28)
İşin özünden uzaklaşıp ayrıntıya takılı kalırsak, soruların ardı arkası kesilmez.
Mesela ölüyü kaç derece sıcaklıktaki suyla yıkayacağız, su ne kadar olmalı, yıkadıktan sonra kurulayalım mı? vss gibi trajikomik sorular yöneltilebilir, sorular çoğaltılabilir
Ben ve benim gibi düşünenler diyoruz ki;
Örfteki uygulamalar, KUrana ters düşmüyor ise, Allah o konuda herhangi bir beyanat vermemiş, yasak getirmemişse, bunu yapmanızda hatta dilediğiniz gibi yapmanızda bir sakınca yoktur
Öyleyse sayın Muhtar ben size diyorum ki;
Ölüyü istediğiniz gibi yıkayabilirsnz, ister siz yıkayın ister başkası, ölüyü ister evinizde yıkayın ister camide...siz istediğinzi yapabilrsnz, nihayetinde Allah bu konuda şöyle yada böyle yapın diye bir sınırlama kısıtlama getirmemişse, siz o konuda özgürsünüz demektir, ama ille de ben şu kadar litre ile su sıcaklıkta yıkamak istiyorum diyorsanız, açın Kuran dışındaki kitapları, bir sürü ayrıntı ve safsata bulabilirsiniz
saygı ile...
__________________ Ne kadar uzak olsak da çok yakınız, daha yürekten olamazdım, daima kim olduğumuza güveniyorum ve başka hiçbirşey önemli değil... Metallica-Nothing Else Matters
Katılma Tarihi: 24 haziran 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 669
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
selam....
insan hayvan değildir...vefa diye bir duyguyada sahiptir...
aileden biri vefat ettiğinde ister sevilen olsun ister sevilmeyen...onun en uzaktakilerinin bile ağladığı görülür...keşke son bir kez daha gözlerini açsan bana bir gülümsesen sana doyasıya belki de ilk kez sarılsam..
ölüm acı bir olaydır...
ölüyü yıkamak ona duyulan acımanın bir sonucur...son birkez daha ...toprağın bağrına tertemiz gitsin için.... en sevdiğim ise ölüye cenaze namazı kılınması ve o arada hakların helal edilmesi... o belki bir anadır belki de bir evlattır...onu bir daha göremeyecek olmak bir daha sesini duyamayacak olmak çok acıdır...
kuran örflerde atıf yapar...bir örf kurana aykırı değilse işlenmesinde sakınca yok....kendinden büyüğünü görünce ayağa kalkamanın sakıncası yok...ellerin öpülmesi ana baba büyüklerin gönlünü alıyorsa..bu da kuranın iyi davranın önerisine uygun düşmektedir....
lokman oğluna...''oğulcağızım''diye sesleniyor.....içindeki sevgi ve acıma onu bu şekilde konuşturandır... kısacası ölüyü yıkamak namazını kılmak helallikleri dilemek hata değil vefadır...Allah vefa sahiplerini sever... ölünün arkasından mevlüttü yedisiydi kırkıydı...bunlar tabi ki dinin emri değil...o gidene bir sevgi vefa borcu olduğunun düşünülmesi..yada en azından biz burdayız unutmadık denmesi içindir... keşke birde dinin emriymiş gibi algılanmasa....
__________________ Herkes kendi ameliyle Allah’ın huzuruna gider
Kur"an"la çelişmeyen her söz Kur"an"a uygundur.Aksi takdirde,siz her ağzınızı açtığınızda Kur"an"dışı konuşmuş olursunuz.Önce Kur"an" diyeceğiz derken,sadece Kur"an"demiyelim.Eğer böyle yaparsak,bizde Kur"an"ın çevresine duvar öreriz ve düşünceyi dondururuz,atalarımız gibi.
Müvahhidin cenaze ve cenaze namazı anlayışına katılıyorum.Son derece insani ve islami bir anlayış.Çünkü insan zayıf yaratılmış ve kendisine ilimden çok az bir şey verilmiştir.Eşyanın veya olayların zahirine göre bazı tavır veya ritüeller sergilemesi caizdir ve avam içinde gereklidir.Bana göre,namaz,oruç,hac gibi bazı mistik tavır veya uygulamaları Kur"an"emretmiyor.Ama bir insanın bunları yapmasını da yasaklamıyor.Bilakis,Allah"ın rızasını kazanmak için bunları yapanlara karşılığını kat kat vereceğini söylüyor.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma