Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Günümüz cahiliye insanları, Nemrutları ve Firavunları için mü’mine bir kadının örtüsü tahammül edilemeyen bertaraf edilmesi gereken bir bayraktır. Bu bayrak onların zulum düzenlerini tehdit ettiği ve İslamın yücelmesinde bir isyan simgesi olduğundan onlar için daima korku nedeni olmuştur. Peki biz Müslümanların örtüye bakışı nasıl olmalıdır?
Öncelikle cahiliyenin nedir onu gözden geçirelim? Cahiliye ALLAH ın koyduğu nizam ve hükümler dışında hayat yaşayan bütün topluluklardır. Bu düzen ister bir ülke olsun ister bir parti ya da topluluk. Bir Müslüman cahiliye toplumunun örtüye baktığı açıdan bakarsa ki o zaman inanan herkes için savunulması gereken onurlu bir savaş ortaya çıkmıştır. Bir Müslüman ın şunu haykıra haykıra söylemesi gerekmektedir. Evet örtü sizin gördüğünüz gibi bir bayraktır. Hicab bir tarafı simgeler, Müslüman kadınların tağutun değil ALLAH ın hizbi (taraftar,yandaş) olduğunun bariz göstergesidir ve iman eden bayanların bunu hal durumuyla ifade etmesidir. Yani Müslüman bir kadının toplumla ilişkide bulunduğu durumlarda onun kesinlikle ALLAH ın hizbi olduğu ve tağutlara kesinlikle iman etmeyeceğin göstergesidir örtüsü.
Bir Müslüman örtündüğünde ALLAH la arasında şu ahdi gerçekleştirmiş olur.” Ey bizleri bir alaktan meydana getiren ALLAH ım sen yerde ve gökte tek hüküm koyucusun. Şüphesiz ben senin “Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Baş örtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları (mümin kadınlar), ellerinin altında bulunan (köleleri), erkeklerden, kadına ihtiyacı kalmamış (cinsî güçten düşmüş) hizmetçiler, yahut henüz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına zinetlerini göstermesinler. Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye, ayaklarını yere vurmasınlar. Ey müminler! Hep birden Allah'a tevbe ediniz ki, kurtuluşa eresiniz.”(Nur-31) ve “Ey peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına hep söyle de cilbablarından (dış elbiselerinden) üzerlerini sımsıkı örtsünler. Bu onların tanınmalarına, tanınıp da eziyet edilmemelerine en elverişli olandır. Bununla beraber Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.”(Azhab-59)dediğini işittim ve itaat ettim. Benim Senden başka ne bir ilahım ve Resulun(sav) den başka nede bir yol göstericim var. Şüphesiz ben sana uyan ve cehennem ateşinden sana sığınanlardanım.”
Müslüman bu ahdi yaptıktan sonra eğilmeden ve devrin Nemrutlarına boyun eğmeden dümdüz olmalıdır. Allah la arasında olan bu ahdi ve bir gün gelip hesap vereceğini unutmamalıdır. Kurtuluş ve ferahın ancak ALLAH ve Hz. Muhammed(SAV) in emirlerine uymakta olduğunu ve ALLAH ın “Bununla beraber Allah ve Resulü bir işe hükmettiği zaman, gerek mümin bir erkek ve gerekse mümin bir kadın için, o işlerinde başka bir tercih hakkı yoktur. Her kim de Allah ve Resulüne asi olursa açık bir sapıklık etmiş olur.”(Azhab-36) hükmünü asla unutmamalıdır.
Örtünme, namaz, oruç ve diğer emirler hiçbir beşerin emri değildir. Bunlar Allah tarafından kesin ayetlerle emredilmiştir. Öyleyse Müslüman bir kimliğin emirler noktasında, çıkış yolu araması ve tağutla mukayese amaçlı emirleri çağa uydurması mümkün değildir. O na düşen şeksiz ve şüphesiz emirlere itaattir ve bu noktada tevhidinin sürekli tehlikede olduğunu sürekli zikir ve emri bin maruf nehyi anil münker yapması gerektiğini unutmamalıdır. Nitekim Resulullah (sav) Efendimiz Hadis-i şerif’lerinde buyururlar ki: “Şüphesiz ki benden sonra ümmetimden bir zümre gelecektir. Onlar Kur’an okuyacaklar, fakat Kur’an’ın feyzi onların boğazlarından öteye geçmeyecektir. (Yalnız dilde kalacaktır.) Nitekim onlar okun avı delip geçtiği gibi dinden çıkacaklar, bir daha da ona dönemeyeceklerdir. İşte bütün insanların ve hayvanların en kötüsü bunlardır.” (Müslim: 1067) buyurmaktadır.
Müslüman bir kadın ALLAH ın ayetlerini az bir pahaya satmamalıdır. Şeytanın sağdan yaklaşmasına onun türlü vaadlerle ( diploma, rızık, makam ve gerekse İslamı yeniden yüceltme) kendisini kandırmasına asla izin vermemelidir. “Gevşemeyin, üzülmeyin; inanıyorsanız üstün gelecek olan sizlersiniz” (Ali İmran-139) ayeti gereği sıratı mustakim üzere iman etmeli ve ALLAH ın yardımını beklemelidir. “Ey insanlar! Rabbinizden sakının ve bir günden korkun ki, baba çocuğuna hiçbir fayda veremez. Çocuk da babasına hiçbir şeyle fayda sağlayacak değildir. Şüphesiz Allah'ın vaadi gerçektir. O halde dünya hayatı sizi aldatmasın, sakın o çok aldatıcı şeytan sizi Allah'ın affına güvendirerek aldatmasın.” (Lokman-33) ayeti gereği dünya hayatına dalmamalı ve emirlerden dışarı çıkmamalıdır. Bununla beraber Allah ve Resulü bir işe hükmettiği zaman, gerek mümin bir erkek ve gerekse mümin bir kadın için, o işlerinde başka bir tercih hakkı yoktur. Her kim de Allah ve Resulüne asi olursa açık bir sapıklık etmiş olur.”(Azhab-36) ayeti gereği çıkış yollarının tamamını ALLAH ve Resulu (SAV) ne bağlamalıdır.
Unutulmamalıdır ki Müslüman öldüğünde neden tağutla muhabbetini arttırmadın? Neden az bir pahaya örtünü ayaklar altına alıp dini yüceltme savaşına girmedin? Neden diplomanı en iyi okuldan alıp en güzel kariyeri yapmadın? diye sorulmayacak. Neden gereği gibi iman etmedin? Neden ALLAH ve Resulu(SAV) e isyan ettin? Neden ALLAH tan başka hüküm koyucular(RAB ler) edindin diye sorulacak.
Son olarak şunu aklımıza çıkmamacasına kazımalıyız ki kendi değerlerine saygısı olmayan ve onu az pahaya ayaklar altına alanların, başkalarından kendi değerlerine saygı göstermelerini beklemesi tutarsız ve yanlış olur.
ALLAH hepimize rahmet etsin yolumuz İslam olsun.
Kardeşlerim yazı kendime aittir. hertürlü eleştiriye açıktır. tabiki nefsi eleştiri değil delilleriyle..
Bütün yanlışlar bana doğrular ancak ALLAH a aittir.
başörtüsü veya diğer deyişle türban işi maalesef artık aynı dindeki insanları bölen,kutuplaştıran bir hal almıştır.yazınızda meseleyi çok iyi idealize etmişsiniz fakat bu başörtüsü olgusuna bazılarının atatürkü ve laikliği kullandığı gibi siyasi rant aracı olarak kullanan kesimlerin, sizin yazınızdaki bakış açısına sahip olmadıkları açıkça görülüyor.
ayrıca bir müslüman olarak benim kuranı temel alarak başörtüsüne bakış açım şu linkte arzedildiği gibidir.
başörtüsü veya diğer deyişle türban işi maalesef artık aynı dindeki insanları bölen,kutuplaştıran bir hal almıştır.yazınızda meseleyi çok iyi idealize etmişsiniz fakat bu başörtüsü olgusuna bazılarının atatürkü ve laikliği kullandığı gibi siyasi rant aracı olarak kullanan kesimlerin, sizin yazınızdaki bakış açısına sahip olmadıkları açıkça görülüyor.
ayrıca bir müslüman olarak benim kuranı temel alarak başörtüsüne bakış açım şu linkte arzedildiği gibidir.
" Her nefis ölümü tadıcıdır,
Sonra bize döndürüleceksiniz..."(Ankebut - 57)
"Gerçekten insan, Rabbine karşı nankördür. Ve gerçekten, kendisi buna şahiddir."(Adiyat-6,7)
"Allah hükmedenlerin hakimi değil mi?"(Tin-8)
Ey insanlar, Rabbinizden korkup-sakının ve öyle bir günün azabından çekinip-korkun ki, (o gün hiç) bir baba, çocuğu için bir karşılık veremez ve (hiç)bir çocuk da babası için bir şeyi verebilecek (durumda) değildir. Şüphesiz Allah'ın va'di haktır. Artık dünya hayatı sizi aldatmaya sürüklemesin ve şeytan da sizi Allah merhametiyle aldatmasın.(LOKMAN-33)
size tek diyebileceğim;
gerisi boş konuşmak ve gereksiz tartışmaktır!!!
Kardeşlerim yazı kendime aittir. hertürlü eleştiriye açıktır. tabiki nefsi eleştiri değil delilleriyle..
sayın ubeydullah ,
yazımda verdiğim link sizin de olmasını istediğiniz nefsi değil delilleriyle yapılmış eleştirilerden oluşmakta.
buna mukabil sizin verdiğiniz cevap ise şu:
alıntı:
size tek diyebileceğim; gerisi boş konuşmak ve gereksiz tartışmaktır.
bu bağlamda haklısınız gerisi boş konuşmak ve gereksiz tartışmak.verdiğiniz ayetleri tenzih ederk söylüyorum.yazdığınız ayetler direkt başörtüsü mevzuunu açıklayıcı delil sayılabilecek ayetler olmayıp her konuyla ilgili olarak muhataba söylenebilecek ayetler.
sonuç itibariyle biz müslümanlar ,siyasi malzeme haline getirilmiş politik simgelere değil tamamen kurani simgelere bağlanmalı ve eşarp kavgasını bırakıp dünyayı kendimize güldürmemeliyiz.
vücut hatlarını karşı cinsi tahrik etmeyecek şekilde örtmek,edebinle gezmek Yüce Allahın emridir.ama "hımarun res" başörtüsü diye bir tabir kuranda yok.
başörtüsü takan insanlara saygılıyım ve özel kamu farketmez her alanda başörtüsünün serbest olmasını savunurum.ama kanımca bu mesele sizin takdim ettiğiniz kadar önemli bir konu değildir vesselam
__________________ "sadece iki şey sonsuzdur evren ve insan ahmaklığı..
ilkinden o kadar da emin değilim." (albert einstein)
Katılma Tarihi: 11 ekim 2005 Yer: Turkiye Gönderilenler: 8
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
ebu turab Yazdı:
Ubeydullah Yazdı:
sayın ubeydullah ,
yazımda verdiğim link sizin de olmasını istediğiniz nefsi değil delilleriyle yapılmış eleştirilerden oluşmakta.
buna mukabil sizin verdiğiniz cevap ise şu:
alıntı:
size tek diyebileceğim; gerisi boş konuşmak ve gereksiz tartışmaktır.
bu bağlamda haklısınız gerisi boş konuşmak ve gereksiz
tartışmak.verdiğiniz ayetleri tenzih ederk söylüyorum.yazdığınız
ayetler direkt başörtüsü mevzuunu açıklayıcı delil sayılabilecek
ayetler olmayıp her konuyla ilgili olarak muhataba söylenebilecek
ayetler.
sonuç itibariyle biz müslümanlar ,siyasi malzeme haline getirilmiş
politik simgelere değil tamamen kurani simgelere bağlanmalı ve eşarp
kavgasını bırakıp dünyayı kendimize güldürmemeliyiz.
vücut hatlarını karşı cinsi tahrik etmeyecek şekilde örtmek,edebinle
gezmek Yüce Allahın emridir.ama "hımarun res" başörtüsü diye bir tabir
kuranda yok.
başörtüsü takan insanlara saygılıyım ve özel kamu farketmez her
alanda başörtüsünün serbest olmasını savunurum.ama kanımca bu mesele
sizin takdim ettiğiniz kadar önemli bir konu değildir vesselam
PEKİ ARKADAŞLAR BİNBİR TÜRLÜ AÇIKLAMALAR YAPILIYOR BAŞÖRTÜSÜ YOKTUR DİYE. ÖRTÜ YOK DİYENLER TARAFINDAN..
O ZAMAN SİZE BENDEN Bİ SORU HIMARUN TAM OLARAK NE DEMEK? NEYİN ÖRTÜSÜ ? KELİME NE İÇİN VAR ORDA ? AYRICA ÖRTÜ VAR DİYENLERE ZATEN SORMAMA GEREK YOK AYETİ ZATEN BAŞÖRTÜSÜ OLARAK ANLIYORLAR..
BİR TEMENNİ YOK DİYENDE VAR DİYENDE BİZ BÖYLE ANLIYOR VE ALGILIYORUZ DEMEK NE KAYBETTİRİR..YOK DİYENLERLE VAR DİYENLER MÜSLÜMAN OLDUKLARINI SÖYLESELERDE KARŞILIKLI OLARAK İNKARCI OLARAK TEKFİR EDİLMEKTEDİR. MERAK EDİYORUM KİM DAHA ÇOK MUTLU OLUYORLAR ACABA ?
sayın hanifbirkul,yazınızda neyin örtüsü diye sormuşsunuz.değerli kardeşim,oysa ben bunun yanıtını açık ve net olarak vermişim.lütfen sadece eleştirmiş olmak için yazı yazmayalım ve lütfen verilmiş yanıtlar varken hiç verilmemiş gibi davranmayalım.cevabımı bir kez daha tekrarlıyorum:
vücut hatlarını karşı cinsi tahrik etmeyecek şekilde örtmek,edebinle gezmek Yüce Allahın emridir.ama "hımarun res" başörtüsü diye bir tabir kuranda yok.
vücudunun her yeri kapalı olmasına rağmen sadece kadının saç telini gördüğü için tahrik olan,saç telini cinsel bir obje olarak kafasına yerleştiren -bana göre bunlar bir nevi sapıktırlar -bu tip vakalar için henüz birşey diyecek ilme vakıf değilim.
ubeydullah kardeş,selamlar. bence sen önce şu resimdeki kullandığın görüntüyü değiştirsen diyorum.ne olduğunda belirsiz.toplumda karşı tarafa kendini isminle cisminle suretinle kendini göstermen o topluma saygının gereğidir.in misin cin misin?,bay mısın,bayan mısın?suretini göremiyoruzki. yüce rabbim o kelleyi vücuduyun üstüne niye yerleştirmiş dersin?bunun bir sebebi var.içinin de dışının da görevleri var.fıtrat bu.fakat sen Allah'ın bu fıtratına mani oluyor ve günaha giriyorsun. nasıl mı?yüce Rabbim kellenin dışını tanışma tanıma aracı yaptı,kellenin içine de düşünme diskini koydu.sen bu fıtrata mani oluyorsun.insanlar birbirlerini suretlerinden görüntülerinden tanırlar.hatta bir ayet vardı,yerini şu anda hatırlayamadım<<suçlular simalarından tanınırlar>>diye.demekki sima tanınma aracı,Rabbim bu kelleye bu vazifeyi vermiş,fakat sen bu vazifeyi kapatıp gizleyerek günaha giriyorsun,fıtrata karşı geliyorsun. o yüzden benden sana tavsiye Allah'ın fıtratına mani olma derim. selamlar,sevgiler.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma