Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Sayıları azımsanmayacak kadar toplumda alevi inancına sahip insanlar var. Tabii ki bunların arasında doğruyu arayan, araştıran, Kuran!a meyledenler de...
Fakat internetten de araştırdığım kadarı ile aleviler ve inançların konusuna çok fazla değinilmemiş. Forumda alevi kökenli üyelerin de olduğu malum...
Ben de bu aralar alevi meselesi ile ilgilenmek durumunda kaldım. İnançları hakkında detaylı cevaplar verebilmek önemli bir mesele.
Ben bu konuda paylaşımda bulunulması amacı ile bu konuyu açtım. Lütfen bildiğiniz link varsa buraya yazınız. Ya da bildiğiniz alevi inancı yanılgıları...
Şimdiden teşekkür ederim.
Unutmayalım ki her türlü inanç sahibinin bir gün hanif müslüman olma ihtimali vardır ve onları kaale almak gerekir.
__________________ Doğruluk uğruna gemileri yakacağınız bir hedefiniz olmasıdır....Sonra yalnız da kalsanız emin olduğunu konusunda ısrarcı olmanız...Yolunu her zaman güllerle bezeli olmayacak...
Bana göre,sünnilik"te,alevilik"te,Kur"an"dan oldukça uzak mesheplerdir.
Gene bana göre,alevilik,vaktiyle sivil müslümanlık"tı.Sünnilik ise,resmi müslümanlıktı.
Günümüzle örneklersek:Devletcilik ve devlet idoolojisinden yana olmak,sünnilik.Devlete ve devletin idoolojisine karşı olmak,alevilik.Bugün,bu anlamda ben aleviyim.
Katılma Tarihi: 15 temmuz 2006 Yer: ABD Gönderilenler: 266
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Selam
Ben sivil bir musluman olarak,Devlete karsi degilim ve Devlete karsi olunmasini kabul edilebilir bulmuyorum.Ancak,devlet kademelerinde bulunan hukumet uyeleri,asker,burokrat kesimlerin yapacagi her turlu adaletsizlige karsi olmak ve bunun onune gecmek asker,burokrat,sivil herkesin uzerine dusen bir gorevdir.
Devlet hepimizin Devletidir.Birlik ve kardesligimizi bozacak her turlu hareket ve soylemden kacinmali ve baskalarininda bu tip soz ve davranislar icerisine girmesine goz yummamaliyiz.
Ben,1960 yılında,bir başbakan ve iki bakanını asan,Menemen hadisesini bahane edip,çoluk çocuk,genç yaşlı demeden,50 000 Dersim Kürdünü katleden,sözümona hizbullahcılara masum müslümanları boğazlatan,Hirant Dink"lerin katillerini koruyan,Saltanatın devamı için kardeş katlini vacip gören,kendisine muhalefet ettiği için İmam Azamlara işkence eden,şahsi ve ülke çıkarları için ülkeler işgal edip,kadınların ırzına geçen devletlere karşıyım.Ve peygamber toplumları hariç,bu tür zalimlikleri uhdesinde barındırmayan,tek bir devlet yoktur ve olmamıştır ve olmayacaktır.Çünkü bütün devletler,Kur"an"daki Firavnizmin çağdaş versiyonlarıdır.Ama dedim ya,sen bunları anlamaz,anlayamazsın.
Naci celik,
Siz benim yazdiklarimi okuyun,okuyun ki belki birgun jeton duser. Ancak,devlet kademelerinde bulunan hukumet uyeleri,asker,burokrat
kesimlerin yapacagi her turlu adaletsizlige karsi olmak ve bunun onune
gecmek asker,burokrat,sivil herkesin uzerine dusen bir gorevdir.
Ancak sizin gibileri dinleyen cuhela devletlerini yikmis,yerine somurgelesmis devletler kurmustur/kurdurulmustur.Osmanli gibi musluman bir devlet yikilmis akabinde ne oldugu gorulmustur.
Osmanli'nin kardes katli:Osmanli hanedani Devletin bekasi icin milleti birbirine kirdirmamis,diyetini kendi odemistir.Yoksa herbir sehzadenin ardindan gidecek olan binlerce insan birbirini katledecek hem millet hem devlet bundan olumsuz etkilenecekti.Osmanli hanadani bir can feda etmis onbinlerce cani halkini feda etmemistir.
Sen Devlet yonetiminden anlamazsin,yonetemeyecegin icin ancak yikarsin.
Ezbere konuşuyorsun.Osmanlı söz konusu uykulamayı,sonradan kaldırdı.Demek ki,devletin bekasını temin edebilmek için başka alternetifler de varmış,istenince bulunabiliniyormuş.Bugün ki seçim sistemine,Kur"an" açıkca dikkat çekmekte ve müslümanlara önermektedir.Ama Osmanlı söz konusu ayetin verdiği mesaji,bilinçli olarak tahrif etti.Toplumun ve müslümanların dikkatinden kaçırdı.Eğer Osmanlı bu haltı yemeseydi,şimdi biz ve dünya,Kopenghan kriterlerini değil,Mekke kriterlerini tartışacak,onları örnek almaya çalışacaktı.
Osmanli o uygulamayi kaldirdi,ama karisikliklari engelleyemedi.Padisahin alternatifi varsa birileri,birini indirir,digerini getirir yap boz misali oynanir.Evet Osmanli kardes katlini kaldirdi, kaldirdida ne oldu?Devletin bekasini saglayabildi mi?
O zaman padisahlik,sonra mesrutiyet,padisahin yetkileri kisitlandi,ittihat ve terakki hooop cumburlop.
sonra cumhuriyet simdi demokrasi yerlesiyor.Bunlar sosyolojik olaylar.
Merak etme Osmanli kedisine,kusuna dahi hastahane yapmis bir devletti.Sokaga tukurene para cezasi kesen bir Devletti,Sicak aylarda,gunesin etkin oldugu zaman diliminde hayvanlara yuk tasitamazdin.Vakiflar vardi,yoksula,hastaya ucretsiz hizmet veren,2.beyazit zamaninda istanbulda yardim edilecek kimse bulunamayinca Mekkeye halka dagitilsin diye 40 bin duka/altin gonderiliyor.Cami yapilacagi zaman once hamam,tuvalet yaptiriliyor.Aman cami yapiminda calisacak isci cunup olursa Hamamda abdest alsinda,cunup calismasin diye.Bak 600 senedir minareler dim dik ayakta.iste boyle bir imana sahip bir devleti devletinin yaninda olmayan cuhela, imansizlar,ne oldugu belli olmayanlar,yikmistir.Sen simdi mekke kriterlerini ister durursun,Osmanli dogayada,hayvanada,insanada deger vermis, haklarini gozetmistir.Sen farkinda degilsin adamlar mekke kriterlerini gerceklestirmis.icraat yapmis,sen bugun Lak Laka yapiyorsun,daha coook yaparsin.Gecmis olsun.
Gerçekten de adamlar tam icraat yapmış.Haklarını yememek lazım.Kula kulluğu müslümanların,adeta genlerine işlemişler.Ki Muhiddinler,bir türlü kendilerine gelemiyor,kendileri olamıyorlar.
Muhiddin.Sen Amerikada kal.Ve Amerikalı bir kadınla evlen ve genlerini Amerikaya sal.Sal,sal ki,Amerikan Emperyalizminden kurtulalım.Böylece insanlığa,büyük bir hizmetin olur:)
Naci celik siz nicin emperyalizm den kurtulmak istiyorsunuz?Siz zaten emperyalizmi savunuyorsunuz.
Dogu felsefesinde bir can, tum toplum icin feda edilir.
Bati felsefesinde Tum toplum, bir can icin feda edilir.
Siz osmanli kardes katili diye basbas yirtiniyordunuz.O bir cani kurtarmak icin onbinlerce insani feda edebiliyordunuz.Yani Bati felsefesi guduyordunuz.Simdi kurtulmak mi istiyorsunuz?:))
ingiltere Prensi Charles Turkiyeye Mevlana muzesini ziyarete geldiginde,Bati'nin ayirici dogu nun Birlestirici oldugunu belirtmis Mevlana nin manevi sahsiyeti onunde,son derece insani olan kulturumuze sevgi ve saygisini dile getirmisti.Oy oy oy oy.Biz neymisizde haberimiz yokmus:)
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma