Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 01 haziran 2010 Gönderilenler: 197
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Sayın Saffet Metin bazı konulardaki fikirlerim size paralellik gösterse
de tam olarak şunlardır:
İçki:
Öncelikle Nahl 67 e dayanarak sarhoş olmadan içki içebilirsiniz diyorum Nahl 67: Hurmalıkların meyvalarından,
üzümlerden
de sarhoş edici bir içecek ve güzel
bir rızık elde edersiniz. İşte
bunda, aklını işleten bir topluluk için kesin bir mucize vardır.
Ancak
içmek isteyen insana ahlaki birkaç önerim olacak:
1. İçki içmeyi
sarhoş olmadan ve ne dediğini bilmez hale gelmeden bırakmalısınız.
(örn: 1 veya 2 kadeh) 2. İçkinin her bardağı refleksleri zayıflatır. O
nedenle sarhoş olmasanız bile içkili iken araba kullanmamalısınız. 3.
Rızkınız o içkiyi karşılayacak kadar geniş olmalı (örn: cocuğunuzdan ve
eşinizden birşey esirgemeden içki de alabilmelisiniz. Yani çocuğunuz
evde sizden süt beklerken siz içki alamazsınız) 4. İşte en zoru ve
beni perişan edeni. Eğer herhangibir insanın süte, ekmeğe, ısınmaya daha
çok ihtiyacı varsa siz o içkiyi alamazsınız, içemezsiniz. Birindeki
zorunluluk diğerindeki keyif olduğu için. İşte siz bunları
yapabiliyorsanız içebilirsiniz. Ne kadar zor değil mi içki içmek?
Namaz : Namaz konusundaki fikirlerinize aynen katılıyorum
ancak Oruç konusunda katılmıyorum.
Oruç : Sayın Saffet Metin ben Bakara 187 de gündüz yeme
içme ile ilgili bir yasak göremiyorum. Öncesi ve sonrası ayetler hep
gündüz cinsel ilişki yasağından hep cinsel ilişkiden bahsederken konu
birden akşam yiyip içebilirsinize geliyor. Burada tek şaşıran benmiyim
dostlarım? Hem Meryem 26 yı ne yapacaksınız? Meryem yiyip içerek sadece
kendini korumak için susuyor ve bu savm oluyorda neden benim illa yiyip
içmekten kesilmem gerekiyor? Meryem 26:
"Artık ye, iç. Gözün aydın olsun. Eğer
insanlardan birini görürsen şöyle söyle: 'Ben Rahman için oruç adadım.
Onun için bugün, insan cinsinden hiç kimseyle konuşmayacağım. Dostlarım
Allah kitabında çelişkisiz olduğunu kitabın tutarlı olduğunu söylüyor.
Peki bu çelişki neden? Ben Bakara 187 deki yiyip içebilirsiniz
ifadesini serbestsiniz olarak algılıyorum. Arapçam olmadığından Kuran da
böyle bir kullanıma ait referans var mıdır bilemiyorum. Benim
Kurandan anladığım savm şudur: Şehru Ramazanda eyyamen meduat süresince
kendine zararı olabilecek fiillerden uzak durmak. Örn: sigara gibi, örn:
inanan biriyseniz ve inanmayan birilerinin size zararı olmasından
korkuyor iseniz susmak gibi, örn: trafikte sizi sıkıştıran ve az daha
kaza yapmanıza neden olacak insana sadece gülüp geçmeniz gibi. Şehru
Ramazanı belirlemede yıllar ve mevsimler güneş yılına göre belirlenirken
ay takvimi de kulanılmalı. 2 takvim entegre edilmeli. Sevgili Hasan
abinin dediği gibi. Oruç ve sağlık konusuna gelince klasik oruç
sadece hasta insanların değil normal insanların da sağlığını olumsuz
etkiler. Klasik orucun sağlığa hiçbir olumlu yanı yoktur. Başbakanımız
bile arabada oruç nedeniyle bayılmıştı hatırlayınız.
Zekat : Zekat temizlenmek ve
arınmaktır. Bunun tek bir yolu vardır: İnfak etmek. İyi de neyi?
Malınızı, paranızı. Ne kadarını? İhtiyacınızdan artanı ve affettiğiniz
yani bağışladığınız kadarını. Mümkünse diğer insanlarla eşit hale
gelinceye kadar. Neden eşit hale? Diğer insanlarda da sizdeki Tanrısal
parçanın aynısı olduğu için. 1/40, 1/20, 1/10 gibi uygulamalar batıl
uygulamalardır. Kimse Allah ı kandıramaz.
Hac : Kabe Kuranda 2 yerde geçer
ikisinde de bilek anlamına gelir. Mescidi Haram sizin içinizdeki
yasaklarına riayet ettiğiniz yapıdır. Allah ın evi tüm kainattır ve tüm
kainata halife olan insanın kalbidir. O nedenle kalp kırmaktan
çekininiz. Sizdeki emaneti dağlar taşlar reddetti. Düşününüz. Hac
tartışmak ve insanlara tartışarak İslamı anlatmaktır. Silah zoruyla
değil. Bu tartışma için kongreler konferanslar düzenlenebilir. Bu
kongrelerin illa Mekkede olmasına gerek yoktur. Örneğin Sudanda
yapılabilir ki kesilen hayvanların etleri yoksullara yedirilsin,
bağışlar oraya yapılsın. Düşünsenize Suudların hac gelirine ihtiyacımı
var? Hem Allah Muhammed resule sen ataları uyarılmamış bir kavme gönderildin diyor? Kabeyi yapan İbrahim resul ise İbrahim resulün o topraklarda işi ne? Allah sözüyle çelişir mi?
Kelime Şehadet : Ben
kelimei şahadette Muhammeden resulullah ifadesinde bir sıkıntı
görmüyorum. Allahtan başka ilah yoktur ve Muhammed Allahın resulüdür
ifadesinde şirk unsuru algılayamıyorum. Asıl beni şaşırtan şey
geleneksel namazdaki Allahu ekber ifadesidir. Ekber ifadesi değil dense
bile Allahu kebir denmesi gerekirdi diye düşünüyorum. Ekber en büyük
demek bu ifade ondan küçüklerin de olduğu anlamına gelir. Oysa Allah bir
ve tektir ve o büyüktür kebirdir.
Benim Kurandam anladığım şu an
itibarıyla budur. Kuranın anlamı değiştirilmiş midir, kaydırılmış
mıdır? Maalesef evet. Bunu yapanlar Araplardır. Ramazan diye bir ay,
Cuma diye bir gün, Arafat diye bir dağ, merve ve sefa diye tepe isimleri
uydurulmuş, Resul yaşarken olmayan mescidi haram, mescidi aksa sonradan
yapılmış, mescidi haram dedikleri mescide güya İbrahimin makamı ve ayak izi sonradan konulmuştur. Yani Allah henüz Resul yaşarken olmayan mescid adlarıyla
Resule hitab etmiştir. Bu olacak şeymi? Allah olmayan mescitlerden neden
bahsetsin? Kuran bir aynadır. Herkes aslında kendini görür. İnsan da
bir aynadır. Bu aynadan yansıyan ışığın tüm berraklığı ile selam
ederim.
__________________ Ancak bir cehennem öğretebilir insana
Kırık ayaklarla cennete girilemeyeceğini...
İçinde bulunduğun Bilinç açıklığını ileri seviyeye taşıman ve bir Saf bilinç olman dileği ile...
tabii ki aynı dua benim içinde geçerli:)
sevgi ile...
__________________ Haşr -10
"Rabbimiz, bizi ve bizden önce inanmış olan kardeşlerimizi bağışla; kalbimizi inananlara karşı kin beslemekten koru.
Rabbimiz, sen şefkatlisin, Rahimsin,"
İçki konusunda şunu söyleyebilirim; Yılardır her türlü imkanım olmasına rağmen içmiyorum. Gerekli ortamlarda meyve suyunu tercih ediyorum. İçmemeyi bir "günah" anlayışından ziyade içinde bulunduğum bilincin gereği görüyorum.Yani bilinç kaybına tahammülüm yok. İçip beyin hücrelerimi uyuşturmak fikri itici geliyor.
Güzel bir müzik dinlerken araya gürültü girsin istermisiniz?
o halde Alkol ile bu Ahengi bozmayınız.
__________________ Haşr -10
"Rabbimiz, bizi ve bizden önce inanmış olan kardeşlerimizi bağışla; kalbimizi inananlara karşı kin beslemekten koru.
Rabbimiz, sen şefkatlisin, Rahimsin,"
Katılma Tarihi: 01 haziran 2010 Gönderilenler: 197
Sevgili dostum UlulEbsar
Sonsuz yolculugumda hep senin gibi dostlarin aynasindan yansiyan
saf ve berrak isikla yol alabilmek umuduyla
Bendeki gordugun aslinda sensin sendeki ben
Selam ile
__________________ Ancak bir cehennem öğretebilir insana
Kırık ayaklarla cennete girilemeyeceğini...
İster türkçe kılın ister,ister arapça farketmez..bu şekil bir namaz kendinden geçme/trans halidir,yaşamla bağı keser..Bunun Allah emri olduğunu iddia etmek dogmalara onay vermektir..Allah için söyleyin sınavında biran bile trans haline girmek akıllılık mıdır..?
Namaz işten kaytarma,işi ehline vermeme,adaletsizce üstünlük sağlama ve riyakarlık göstergesidir..Onun için hakım olduğu toplumlar bir türlü iflah olmuyorlar..oruçta,hacda,başörtüsü de aynen böyledir..
Sn.Hocam,siz bu namazı kurandan çıkarırken sanırım epeyce "resimli namaz hocası"ndan istifade etmiş olmalısınız...!
Merhaba Dermanbeg hocam.
Resimsiz, resimli hiçbir namaz hocasının lüzumu yok; Allah’ın Kitabı yeter. Bakın, Robenson Crusoe gibi ıssız bir adada yaşasaydım ihtiyacım olan bütün bilgileri şu ayetlerden öğrenirdim:
namazın inananlar üzerine BELİRLİ VAKİTLER için yazıldığını Nisâ 103’ten,
o vakitlerin gündüzün İKİ ucu ile iki gece karanlığı arasındaki 2 BELİRLİ VAKİT olduğunu Hûd 114 ve İsrâ 78'den,
birim namazın 1 KIYAM + 1 SECDE olduğunu Nisâ 102’den,
baskın beklenen cephede kısaltılarak kılanan namaz 1 birim olduğuna göre tam namazın 2 BİRİM olduğunu Nisa 101-102’den,
Allah’ın "(Ve ekımis salâte lizZikrî) Namazı Benim uyarılarım için kıl!" dediğini, dolayısıyla O’nun uyarılarını içeren KURAN OKUNACAĞINI Tâ Hâ 14’ten öğrenirdim.
Namazın yararına gelince, ANLAYA ANLAYA Kuran okumanın yararı ne ise odur. Yolun çarpığını isteyip durmayın - Ve lâ... tebtegû nehé ıveca... Örneğin Allah'ın A'raf 86'daki bu sözlerini.
Topkapı mushafında A'râf 86-A'râf 87 (wikipedia)
(Ve lâ tak’udû bikülli sırâtın tûıdûne ve tasuddûne an sebîl)
"Bakın, Robenson Crusoe gibi ıssız bir adada yaşasaydım ihtiyacım olan bütün bilgileri şu ayetlerden öğrenirdim:"
Sevgili Hocam,gerçekten muhteşem bir örnek vermişsiniz,sizi tebrik ederim..!
Malumunuz dünyanın bir çok yerinde insanlar "İslam"a geçiyor..söylediğiniz doğru ise bu insanlar Kuranı okur okumaz rahatlıkla namaz kılabilmeli değil mi?
Ancak durum hiçte böyle değildir.Bir istisna bile yoktur.İhtida eden eğer kendi dilindeki Kuranı okumuşta müslüman olmaya karar vermiş ise anlatımdan etkilenmiş ve kendi inancındaki eksikleri görerek yön değiştirmiştir.Sonradan çevresindeki müslümanlar ona salat'ın namaz olduğunu anlatmışlar oda o an için başka çare bulamadığından onlara uymuştur.Örnek,cat stevens (Yusuf İslam)
Birde bulunduğu çevredeki müslümanlardan etkilenerek müslüman olanlar varki onlar zaten robenson crusoe pozisyonunda değiller..Kaldıki onlar bile namazlarını Kurana dayandırmazlar.eğer böyle olsaydı en azından senin gibi iki vakit iki rekat olarak kılarlardı..Böyle biri varmı çevrenizde Hocam..!!?
insan bilmediği kavramla nasıl amel eder?salat nedir,secde nedir,ruku nedir?sadecene bunları okumakla ne olduğunu nerden bilecek?
bir peygamber çıkıpda adalet demeseydi?yeryüzündeki sizingibi çenebazlar adaletin ne olduğunu nerden bilecekdi?
Namaza çağırdığınızda onu oyun ve eğlence edindiler. Böyle yaptılar; çünkü onlar akıllarını işletmeyen bir topluluktur.
__________________ De ki: «Ey ehl-i kitap! Tevrat'ı ve İncil'i ve size Rabbiniz tarafından indirilmiş olanı ikame edinceye kadar hiçbir şey üzerinde değilsinizdir.» ALLAH HERŞEYİN EN DOĞRUSUNU BİLİR.
Demek bir peygamber çıkıp da adalet demeseydi nerden bileceklerdi öyle mi,
Desene bir peygamber çıkıp da hırsızlık etmeyin demeseydi hırsız olacaktın,
Desene bir peygamber çıkıp da yalan söylemeyin demeseydi, yalancı olacaktın,
Burda keseyim gerisini sen getir,,,,,,,
İnsanları insanların şerrinden koruyan ikincil, üçüncül bir güç varsa benden başka bir güç koruyabilecekse beni korusun sen ve senin gibilerin şerrinden.
Kur'an vbleri boyunlara takılan bir ip değil sürüklesin bağlılarını,
Onlar uzatılan ipler, ucuna eklensin ve sürdürülsün, ve uzatılsın yeni ipler.
__________________ bildiklerimizle değil yaptıklarımızla, ellerimizin neleri ile değil hayatlarımızın nasılları ve nedenleri ile,,,
Beni bir yere oturtmaya çalışmayın,çünkü ben bir yerde oturmuyorum, sadece yürüyorum
Katılma Tarihi: 13 ocak 2010 Yer: Turkiye Gönderilenler: 288
selamlar.
geçenlerde hoca ezan kuyordu. başladı köpek ulumaya neden
neden uluyor bu köpekler. ezan okunurken dedim. allaha hamd ediyormuşlar.
dinin afyon yüzü namaz. eko kapitelerinin. elindeki tek koz. allah onlarında sonunu getirecek. saf saf olmuş. kitleleri. elbette. refağa kavuşturacak. bir gün bu namaz denen zerdüş. ayini. yer yüzünden silinecek.
namaz havanda su dövmektir. yapacağım demekle yapmak arasında eğey bir fark vardır.
salat ise gerçekten yapmaktır. faal dir aktiftir. camide allahın arabi dille gönderdiği. kurandan ayet okumakla. allahın hiç bir düzenine fayda veremezsin. hiç bir fakiri doyuramazsın. hiç bir miskini kerimleştiremezsin. sen yanlız. boş boş konuşur durursun.
ya allahın yarattıklarıda böyle olsaydı.. inek süt verecem deyip bizi günde beş defa kandırsaydı. elma ağacı elma vereceğim deyip bizi günde beş defa kandırsaydı. yada gökteki bulut yağmur vereceğim. diye bizi günde beş defa kandırsaydı. halimiz. ne olurdu. onlar allahın salatını (namazını) faal olarak yapıyorlar. ama insan ben yapacağım.havalarında kendini kandırıyor..
şimdi ben ikindi namazı kılıyorum kurandan okuyorum. türkçe okuyorum.. sana neyi vereceklerini soruyorlar. deki. ihtiyaç fazlasını. okudum. bitti. beni dağa bağlamaz. senelerce okurum. ama faaliyet yok. okudumya allah ona sevap verdi. ama bulut yada elma ağacı öylemi yapıyor. direk salatı işliyor. yapıyor. secdede kusur yok. rüküda kusur yok.
işte eko islam bu namaz ve diğerleri. sen yapacağım de allah niyetini boş çıkarmaz. yapmasanda sana sevap yazar. ama hep de sakın faaliyete geçirme.
1- Dini yalanlayan şu kimseyi gördün mü? 2–3- İşte odur, yetimi itip kakan ve yoksulun yiyeceği üzerine teşvik etmeyen kimse. 4- Bu nedenle, şu namaz kılanların / şu destekçilerin vay haline! 5- Onlar namazlarından / destek verişlerinden gafildirler, 6- onlar, gösteriş yaparlar, 7- ve mâûnu vermezler.
.işte onlar havanda su döven namazcılar. aslında onlar dini yalanlayanlar. allah onları deşifre ediyor. onların yatıp kalkmaları ile hiç bir şey yerinden oynamaz.......
__________________ ben yanlız kendimi kurana adadım.
"Bakın, Robenson Crusoe gibi ıssız bir adada yaşasaydım ihtiyacım olan bütün bilgileri şu ayetlerden öğrenirdim:"
Sevgili Hocam,gerçekten muhteşem bir örnek vermişsiniz,sizi tebrik ederim..!
Malumunuz dünyanın bir çok yerinde insanlar "İslam"a geçiyor..söylediğiniz doğru ise bu insanlar Kuranı okur okumaz rahatlıkla namaz kılabilmeli değil mi?
Ancak durum hiçte böyle değildir.Bir istisna bile yoktur.İhtida eden eğer kendi dilindeki Kuranı okumuşta müslüman olmaya karar vermiş ise anlatımdan etkilenmiş ve kendi inancındaki eksikleri görerek yön değiştirmiştir.Sonradan çevresindeki müslümanlar ona salat'ın namaz olduğunu anlatmışlar oda o an için başka çare bulamadığından onlara uymuştur.Örnek,cat stevens (Yusuf İslam)
Birde bulunduğu çevredeki müslümanlardan etkilenerek müslüman olanlar varki onlar zaten robenson crusoe pozisyonunda değiller..Kaldıki onlar bile namazlarını Kurana dayandırmazlar.eğer böyle olsaydı en azından senin gibi iki vakit iki rekat olarak kılarlardı..Böyle biri varmı çevrenizde Hocam..!!?
Selamlar..
Sevgili Dermanbeg hocam! Bu dediklerinizde yerden göğe haklısınız. Tıpkı "İslamın piyasadaki hali Allah'ın dini değil!" derken nasıl hepimiz haklı isek. Ama Allah'ın dini var, değil mi.
Namazın uygulamadaki hali de çakma. Ama bu, "Kuran'da namaz yok!" deme hakkını bize vermez. Uydurulan dine rağmen indirilen din nasıl varsa uydurulan namaza rağmen indirilen namaz öyle var. İnananların üzerine vakitleri belirlenerekyazılmış olan, kıyamlı-secdeli, "güneşin sarkmasından gecenin kararmasına kadar" örneğinde görüldüğü üzere gecenin gündüzün İKİ ucuna bitişik saçaklarında ikame edilen namaz.
Tıpkı örneğin İran'dan Bosna'ya mal götüren TIR sürücüsüne verien şu talimat gibi: "Türkiye'nin İKİ ucunda denetim var; hazır ol!" Sürücü elbet yol boyunca da denetlenir ama "Yoldaki denetimler bana yeter," deyip Gürbulak kapısını ve Edirnekapı'yı inkar edemez.
Tıpkı bunun gibi inananlar yaşamları boyunca salât ederler ama "Yaşamdaki salât bana yeter!" deyip gündüzün İKİ ucunu inkar edemezler.
Aklımız başımızda ise tepkimizi inkarcılığa vardırmayız.
Kuran’da indirilen dini görürüz önce. Sonra, "Uydurulan din o değil!" deriz.
Ve indirilen namazı görürüz önce. Sonra, "Uydurulan namaz o değil!" deriz.
Tabii eğer öfkemiz burnumuzda iken bile aklımızı başımızda tutabiliyorsak.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma