Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
selamlar,
bir genç "tıp fakültesine gitmem ben" dese..
"hiç bir tıp doktorundan ders almam" dese...
"pratiğe ihtiyacım yok" dese...
bana sadece "tıp kitapları" yeter.. onları okur, ben de "doktor" olurum ve çok güzel "kalp ameliyatları" yaparım" dese...
sonra da "ben kalp doktoruyum... şu kadar kitap okudum.. kafam da iyi çalışır... gerçi hiç bir hocadan ders falan da almadım.. ama kendim bunu "tıp kitapları"ndan okudum ve öğrendim... sizi ameliyat ederim... kalp damarlarınızı değiştiririm... veya sitent takarım" ücret de almam.. bedava yaparım.. karşılık beklemem.. benim ücretimi rabbim verir..." dese...
ne yapardınız... ????
uzman ve tecrübeli bir kalp doktoruna mı gidip ameliyat olurdunuz...???
yoksa her şeyi kendi okumalarıyla "tıp kitaplarından" öğrenmiş, hiç bir ders almamış, yetiştirilmemiş, uzmanlığı olmayan, tecrübesi bulunmayan bir kimseye mi ameliyat olmak isterdiniz???
hadi yapın tercihinizi.. kullanın aklınızı... ne yapardınız???
ne gerek var peygambere...
ne gerek var islam alimine...
ne gerek var hadise.. ne gerek var sünnete...
ne gerek var üniversitelerde ilahiyat fakültelerine...
ne gerek var din görevlilerine...
ne gerek var diyanete...
ne gerek var yazılmış binlerce kitaba...
ne gerek var tecrübeye. ne gerek var uzmanlığa...
herkes tıp doktoru olabilir.. herkes tıp kitaplarını okur, ameliyat yapabilir.. neden doktorlara maaş veriyoruz... doktorlar diye bir sınıf mı var... nereden çıktı bu.. bize tıp kitapları yeter.. onu anlayıp açıklayacak ve öğretecek uzman doktorlara bizim hiç bir ihtiyacımız yok... bizim onların tecrübe ve birikimlerine (sahih sünnete) ihtiyacımız yok... onların sözlerine (hadislerine) ihtiyacımız yok... onların değerlendirmeleri bizi bağlamaaaz....
biz herşeyi kendimiz de halledebiliriz... bize sadece tıp kitapları yeter.. biz her türlü hastalığın çaresini bu tıp kitaplarına bakarak rahatça buluruz.. var mı böyle tıp (din) adamları sınıfı... sağlımızı korumayı onlardan mı öğreneceğiz??? onları hiç bir ihtiyacımız yokkkk...
bize tıp kitapları yeter.. bizim uzman doktora da, tıp fakültelerine de ihtiyacımız yoooooooooooooook.... yokk kardeşim tamam mı..??? yooooook.... yok işte... yok yok yok.... yooookkkkkk!!!!!
bu arada; güldürmeyin adamı.. çok komik oluyorsunuz... demez mi birileri...??? .)
selam ve dua ile...
küsmece yokk... darılmaca da yok..
muhabbetle...
__________________ Rabbim! ilmimi ve anlayisimi artir!
www.ahmeteminseyhan.blogcu.com/
selam ve dua ile...
|