Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 17 mart 2008 Yer: Netherlands Gönderilenler: 421
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Selam ..
Fakat içlerinden ilimde derinleşmiş olanlar ve müminler, sana indirilene ve senden önce indirilene iman edenler, namazı kılanlar, zekatı verenler; Allah'a ve ahiret gününe inananlar var ya; işte onlara pek yakında büyük mükafat vereceğiz.Nisa 162
Ayette iman ve inanmak vurgulanirken, birden bire rituel ibadetlere geciliyor ve tekrar Allah'a ve ahiret gunune inanmaya donuluyor.. !!! Namaz ve zekat; Allah'a inanmaktan once geliyor.. ??!! Kurana iman eden birisi, Kurani okuyan birisi Allah'a ve ahiret gunune inanir. Yani once insanlarin, Kuran'a inanmasi guvenmesi lazim.. Allah'in sifatlarini Kurandan ogrenir.. Kuran okumasi/dersi/vahiy ogretisi de sekilseldir.. Insan sekilden hicbir zaman cikmaz.. Sekilden, zamandan ve mekandan munezzeh olan Rabbimizdir..
Ey iman edenler! Birinize ölüm gelip çatınca vasiyet esnasında içinizden iki adalet sahibi kişi aranızda şahitlik etsin. Yahut seferde iken başınıza ölüm musibeti gelmişse sizden olmayan, başka iki kişi (şahit olsun). Eğer şüpheye düşerseniz o iki şahidi namazdan sonra alıkor, "Bu vasiyet karşılığında hiçbir şeyi satın almayacağız, akraba (menfaatine) de olsa; Allah (için yaptığımız) şahitliği gizlemiyeceğiz, (aksini yaparsak) bu takdirde biz elbette günahkarlardan oluruz" diye Allah üzerine yemin ettirirsiniz. Maide 106
Site de zaman zaman isim benzerlikleri yüzünden sehven de olsa karışıklık oluşmaktadır.Bu sebeple sözkonusu karışıklığa neden olan "Bembeyaz" isimli kişiyle ne şeklen ne de fikren hiç bir benzerliğimiz yoktur.
Katılımcıların bundan böyle bu ikaz yazısını dikkate alarak daha özenli davranacaklarını umuyorum.
Felâ saddaqa velâ sallâ velâkin kezzebe ve tevellâ” “ (O, ne tasdik etti ne de çaba harcad/destekledi. Ama yalanlad ve geri durdu.)Kyâmet;31,32.
آyette geçen dِrt eylemin ikisi, diًer ikisinin kart ve zt anlamls olarak gِsterilmitir. Yani “كذّب - yalanlama” nn kart “صدّق - tasdik etme” olarak belirtilirken, “sürekli geri durmak, sürekli yüz dِnmek, lâkayt kalmak, ilgisizlik, pasiflik ve yaplmakta olan giriimleri kِsteklemek” anlamlarna gelen “تولّى - tevellâ” sِzcüًünün kart olarak da “صلّى - sallâ” sِzcüًü kullanlmtr. Bu durumda “صلّى - sallâ” sِzcüًü; “sürekli ileri atlmak, ilgisiz kalmamak, pasif olmamak, hep aktif olmak” anlamlarna gelmektedir. Asr sûresinde geçen ve anlam, “yanllar, bozukluklar, çirkinlikleri ortadan kaldrmak için çalmak” olan “عملوا الصّالحا 78; - sâlihat ilemek” fiili de “sallâ” fiilinin farkl bir ifadesidir.
En dogrusunu Rabbimiz bilir.
Selametle.
muhsin kardeş,
iki fiil farklıdır.... anlamları da ayrıdır... karıştırmayalım...
birisi "sad, lam, ye" yani; "salla"
diğeri ise "sad, lam, ha" yani; "salaha"
iki fiilin anlamı çok farklıdır...
karıştırmayalım..neresi karismis sizce?detayli bir aciklama yapiniz da bizlerde dogru olani yakinen bilelim,insallah.Yoksa sallayip durmayin.
Ayetleri tertilen aciklayinizda, apacik ortaya koyunuz,bilgilenelim, ayrica su alayli uslubunuzdan vazgecmeniz icin uyarmisdim.KANIT KANIT KANIT getiriniz!!!Laf ebeligini ihtiyacimiz yok,insallah anlamissinizdir,dile kolay 172 sayfalara ulasti yazi...
mademki okadar cok bilgi sahibisiniz,1sayfadan itibaren tek tek cevap verirseniz, bizlerde kimler dogru,kimler bizleri yaniltmaya calisdigini görürüz Insallah, buyurun zamanimiz cok bekliyoruz.
Katılma Tarihi: 31 temmuz 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 736
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
muhsin kardeşim,
senin vaktin çok olabilir ama benim vaktim yok... yukarıda yeterince açık yazdım... senin yazında kırmızı ile belirttiğim yere iyi bak.. durum gayet açık....
diğer taraftan her kelimenin farklı anlamı var... ve bir kelime 40 anlama da gelebilir... mesela "salla" fiilinin 37 değişik anlamı vardır... daha önce yazdım...
selametle....
__________________ Rabbim! ilmimi ve anlayisimi artir!
Neden bildiklerinizi güzellikle paylaşmak dururken birbirinizi itham ediyorsunuz ?
Lütfen böyle yapmayın.
Size bilmediklerinizi öğreten ve sizi indirdiği açık seçik delillerle hidayete yönelten Rabbinizden korkun !
Muhabbetlerimle...
__________________ "(Onu size indirdik ki) <Kitap, yalnız bizden önceki iki topluluğa indirildi, biz ise onların okumasından habersizdik (o Kitâpları okuyamıyor, dillerini anlayamıyorduk)> demeyesiniz."(En'am,156)
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma