Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
araştırmak için burada olduğum (yada başka yerde) doğru.... bu güne kadar hadis yollu yapılan uydurmaya şahit oldum , kur'ana yapılan geleneksel yorumların yetersizliğine şahit oldum, ama kur'anı, heves ve iftiralarıyla, kasıtlı, zoraki yorumlarla yıpratılmayaadeta devre dışı (müslümanım diyorsanız, müslümanlar tarafından) bırakılmaya çalışıldığına ilk kez şahit oluyorum (müsteşrikler hariç),(bu tavrım bunun içindir, beni anlıyacağınızı umarım)
ali ! Ben sana, "madem bu kadar rahatsızsın, okumasana kardeşim burada yazanları" desem de boş...diyorsun,yani bana dilsiz şeytanlığı öneriyosunuz
Muhsin ! RABBIMIZ cümlemizi KURAN dan ayrilmayan kullarindan eylesin,insallah. diyosun.Bu gidişle, Geride tabii olacağınız KUR’AN kalırsaeğer !!!!!!!!!!!!!!!!!
Katılma Tarihi: 25 ocak 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 111
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
selam süheyb ..
ya bırakın artık birbirinizle sataşmayıda ilimi kimliğinizi ortaya koyunda kim samimi kim değil ortaya çıksın!
__________________ Muhammed din adamları sınıfını ortadan kaldıran, kurumsal dinleri yıkan, dini tapınak dini olmaktan çıkarıp halkın vicdanı haline getiren "devrimci" bir peygamberdir
selam kardeşler..
Bir kardeşimiz adını hatırlayamadım bir yerde verdiğim ayetle alakasız olduğunu söylüyordu.!
bak canım kardeşim sana bir örnek vereyim.
GÖRMEDİNMİ İFADESİDE GEÇMİŞ ZAMANI DİLİ OLMASINA RAĞMEN,ŞİMDİKİZAMANI İFADE EDİYOR.BU ŞEKİLDE VE DAHA DEĞİŞİK İFADELER KUR'AN USLUBLARINDANDIR.
ÖRNEĞİN:43/45 TE SOR İFADESİ MEVCUT!OYSA KENDİNDEN ÖNCEKİLERENASIL SORSUN??(!)
YİNE KUR'ANA ATIFTIRHER HUSUSTA KİTABA YÖNLENDİRMEDİR BİLGİ KAYNAĞI OLARAK
__________________ Muhammed din adamları sınıfını ortadan kaldıran, kurumsal dinleri yıkan, dini tapınak dini olmaktan çıkarıp halkın vicdanı haline getiren "devrimci" bir peygamberdir
SELAM..
13/15 DEKİ;
(YESCUD)İFADESİ,YARATILANLARIN ALLAHIN İRADESİNE,YANİ ONUN KENDİ BÜNYELERİNDE VE İÇİNDE YER ALDIKLARI ÇEVREDE,ALEMDE,GEÇERLİ KILDIĞI TABİİ İLKE VE YASALARA MUTLAK MANADA BAĞLI OLDUKLARINI DİLE GETİREN MECAZİ BİR İFADEDİR.
16/48 DEKİ;SECDE YARATILMIŞ CANLI CANSIZ HERŞEYİN ALLAHA KARŞI YADA ALLAHIN KOYDUĞU DOĞAL YASALARA KARŞI FITRİ,İÇSEL BOYUN EĞMİŞLİĞİNİ DİLE GETİREN SEMBOLİK BİR İFADEDİR.
22/18 DEKİ SECDE İSE;EVRENDE VAR OLAN HERŞEYİN/HERKESİN İSTEYEREK YADA ZORUNLU OLARAK ALLAHIN KUDRET VE YÜCELİĞİ ÖNÜNDE SECDE ETMESİNE RAĞMEN,İNSANLARIN HEPSİNİN BU EYLEMİ BİLİNÇLİ OLARAK YAPMADIĞI HUSUSUDUR.!!!
48/29 DEKİ SÜCUD;BURADA İNANCIN KALBEN İFASINI TEMSİL EDERKEN SECDE''İZLERİ'',İMANIN İNANANLARIN HAYAT TARZINDAKİ VE HATTA DIŞ GÖRÜNÜŞÜNDEKİ YANSIMASINI GÖSTERİR.''YÜZ''İNSAN KİŞİLİĞİNİN EN ANLAMLI PARÇASI OLDUĞUNDAN,KURANDA ÇOĞU KEZ KİŞİNİN''TÜM BENLİĞ''ANLAMINDA KULLANILMIŞTIR.!!!!
Katılma Tarihi: 27 haziran 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 155
sayın gerçek bilgi,
ilk kullanımında ''görmez misin?'' Kuran üslubunu somut anlamda anlayarak düşüncelerine delil gösterme yoluna gitmişsin.Bunun yanlışlığını alıntıladığım ayetlerle göstermeye çalıştım.
yalnız_kürt Yazdı:
Gizli konuşmaktan menedildikten sonra yine o yasaklananı yapmaya kalkışarak günah, düşmanlık ve Peygamber'e karşı gelmek hususunda
gizlice konuşanları görmedin mi? Onlar sana geldikleri zaman seni, Allah'ın selamlamadığı bir şekilde selamlıyorlar. Kendi içlerinden de: Bu söylediklerimiz yüzünden Allah'ın bize azap etmesi gerekmez miydi? derler. Cehennem onlara yeter. Oraya gireceklerdir. Ne kötü dönüş yeridir orası! [mücadele-8]
resul gizlice konuşanları gördü mü?
Görmedin mi, Rabbin ne yaptı Âd kavmine? (fecr-6)
resul ad kavmine yapılanları gördü mü?
Musa'dan sonra, Beni İsrail'den ileri gelen kimseleri
görmedin mi? Kendilerine gönderilmiş bir peygambere: "Bize bir hükümdar gönder ki (onun komutasında) Allah yolunda savaşalım" demişlerdi. "Ya size savaş yazılır da savaşmazsanız?" dedi. "Yurtlarımızdan çıkarılmış, çocuklarımızdan uzaklaştırılmış olduğumuz halde Allah yolunda neden savaşmayalım?" dediler. Kendilerine savaş yazılınca, içlerinden pek azı hariç, geri dönüp kaçtılar. Allah zalimleri iyi bilir (bakara-246)
resul bu olayı gördü mü?
Görmez misin?Görmedin mi?...v.b soru kalıpları resulün o anda şahit olduğunu,gördüğünü vurgulamıyor.
Oysa sen 22:18 ayetine getirdiğin açıklama ile bunu iddia ediyorsun.(.bakınız şu cümle:“Görmez misin” sözü göklerde ve yerde olanların secdelerinin görünür olduğu vurgulamaktadır)
Bu son izahlarında ise daha doğru bir tutum içindesin.
__________________ Gideni az olan yoldan gidin (İncil)
Yeryüzünde yaşayanların çoğunluğuna uyarsan seni Allah'ın yolundan saptırırlar (Kur-an)
selam yalnız kürt..
Ben atıfta bulunmuştum sen orayı farklı bir yere çekmiştin bende son yazdıklarımla asıl verilmek istenen mesajı söyledim.
muhabbetle
SELAM MALİK BİN NEBİ..
BİR YERDE DİYORSUNKİ;bir de arkadaş, şu salatla ilgili konuşanlar, neden iilk önce anladıklarını derli toplu yazıp aha bu benim salatımdır demiyor da, sorualrı cevaplamakla geçiriyorlar,
Sevgili kardeşim aslında bir çoğunuda açıkladık kısa kısa ilk astığım yazıda.!Ama daha ayrıntılı bir çalışmada hazırlıyoruz zamanı geldiğinde bir bir asacağız inşaallah..
muhabbetle
sayın gerçek_bilgi,
vermek istediğin mesajın farkındayım.Yanlış anlamış olabilmem mümkündür.Uyarıldığım takdirde kendimi düzeltirim.Ancak başka yere çekmek ithamı içinde art niyet barındırır ki bu ifadenin benim için kullanılmasını haksız buluyorum.Amacım vermek istediğin mesajı bulandırmak ya da başka yöne çekmek değil yanlış olduğunu düşündüğüm bir noktada seni düzeltmeye çalışmaktı.Şimdi iddianı tekrar alıntılıyorum.Ben mi yanlış anlamışım yoksa sen mi yanlış bir önermede bulunmuşsun.
gerçek bilgi Yazdı:
ıÜü
22:18 GÖRMEZ MİSİN Kİ, GÖKLERDE OLANLAR VE YERDE OLANLAR, YILDIZLAR, DAĞLAR, AĞAÇLAR, HAYVANLAR VE İNSANLARIN BİRÇOĞU SECDE EDİYOR; birçoğunun üzerine de azap hak olmuştur. Allah kimi hor ve hakir kılarsa artık onu değerli kılacak bir kimse yoktur. Şüphesiz Allah dilediğini yapar.
“Görmez misin” sözü göklerde ve yerde olanların secdelerinin görünür olduğu vurgulamaktadır. Eğer insanların secdesi fizikselse mantık olarak diğerlerinin de secde ettiğini görüyor olmamız gerekirdi. Peki neden Güneş’in veya Ay’
ın secde ettiğini göremiyoruz??
Gözlerimizde mi sorun var?
kırmızıyla çizdiğim noktalara dikkat et.Görmez misin ?soru kalıbı senin de belirttiğin gibi kuranın genel üslubundan olup resulün o anda görmüş ya da şahit olmuş olmasını gerektirmez.Ama sen kevni evrenin şekilsel secdesinin olmayışını insan için de şekilsel secde olmadığına kanıt göstermek için bu ayetten yanlış bir şekilde istifade ediyorsun.İddian şu
1-görmez misin diye hitap edildiğine göre o anda işaret edilen şeyleri görmemiz lazım
2-yani GÖKLERDE OLANLAR VE YERDE OLANLAR, YILDIZLAR, DAĞLAR, AĞAÇLAR, HAYVANLAR VE İNSANLARIN BİRÇOĞUnun SECDEsini görmemiz lazım.Çünkü ''görmez misin?'' diye soruluyor.
3-görmez misin dendiği halde bu varlıkların secdesini görmediğimize göre şekilsel secde kastolunmuyor.Öyleyse insan için de şekilsel secde yoktur.Olduğu iddia edilen ayetlerde farklı anlamlar sözkonusudur.
Birinci şıktaki ''görmez misin?'' soru kalıbına yanlış bir izah getiriyor,yanlış bir önermede bulunuyorsun.Üstünde durduğum ve itiraz ettiğim nokta bu.Umarım kendimi ifade edebilmişimdir.
Yeryüzünde yaşayanların çoğunluğuna uyarsan seni Allah'ın yolundan saptırırlar (Kur-an)
SEVGİLİ YALNIZ KÜRT..
YAPILAN YORUMU NEDEN CIMBIZLIYORSUN??
ŞURASINI NEDEN YAZMADIN PEKİ AYIP OLMUYORMU??
Cevap basit; bu ayetler Allah’ın yarattığı her şeyin O’nun iradesine teslim olduğundan, O’na saygı gösterdiğinden bahsetmektedirler.!!
gerçek bilgi Yazdı:
SEVGİLİ YALNIZ KÜRT..
YAPILAN YORUMU NEDEN CIMBIZLIYORSUN??
ŞURASINI NEDEN YAZMADIN PEKİ AYIP OLMUYORMU??
Cevap basit; bu ayetler Allah’ın yarattığı her şeyin O’nun iradesine teslim olduğundan, O’na saygı gösterdiğinden bahsetmektedirler.!!
sayın gerçek bilgi,
halen niyet okuma,art niyet bulma peşindesin.Yorumunun alıntılamadığım kısmına itirazım yok ki alıntılayayım.Tüm metni alıntılamak gibi bir gereklilik neden sözkonusu olsun?
Tekrarlıyorum:
Benim itirazım ''görmez misin?'' soru kalıbının resulün o anda görmesi gerektiği şeklindeki izahadır.Böyle olmadığını son tahlilde sen de ben de kabul ediyoruz ama alıntıladığım yorumunda aksi bir tutum sergiliyorsun.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma