Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Bizim Allah'a, Resul'e ve Kuran'a bakış ve anlayışımızın temelde çok farklı olduğu kanaatına vardım. Bunun tahliline girmek istemiyorum, girmeyeceğim.
Müfessirlerin bu ayeti anlamada üçüncü bir anlayışları daha var. O da, "fayda versin vermesin sen uyar/hatırlat/öğüt ver! Çünkü sen bir uyarıcısın" görüşü.
Ben bu tartışmayı burada bitirmek istiyorum. Ama siz isterseniz devam edersiniz, ben de yazacaklarınızı zevkle okurum.
Katılma Tarihi: 31 temmuz 2009 Yer: Turkiye Gönderilenler: 71
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
selam haktansapmaz hocam,
bu konu tam 353 sayfa olmuş,60 bin üzerinde insan yorum yapmasada okumuş,60 bin insanın bu konuyu en az üç kişi ile paylaştığını düşünürsek ortaya çıkan rakam hiçte yabana atılacak durum değil,ve bu konunun bu kadar gündemde kalmasına öncülük eden üyelerin en önünde siz geliyorsunuz,sizsiz bu konunun tadı olmayacaktır,inşaallah son kez düşünür bizleri kırmazsınız.
son günlerin sözü bilirsiniz,durmak yok yola devam.
selam ve dua ile
__________________ Allah ve melekleri, Resule namaz kılıyor. Ey iman edenler, siz de resule namaz kılın...... çok ilginç bir çeviri oldu değilmi. böylelikle salatın ne anlama geldiğinide öğrenmiş olduk :))
Katılma Tarihi: 26 temmuz 2009 Yer: Turkiye Gönderilenler: 117
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Değerli kardeşim, Değerli abim;
Bizim Allah'a, Resul'e ve Kuran'a bakış ve anlayışımızın temelde çok farklı olduğu kanaatına vardım. Sizinle hemfikirim. Bunun tahliline girmek istemiyorum, girmeyeceğim. Haklısınız, bir konuda bu kadar uzun boylu bir tartışma gerçekleşirse, kimbilir diğer konular nasıl olur acaba?
Müfessirlerin bu ayeti anlamada üçüncü bir anlayışları daha var. O da, "fayda versin vermesin sen uyar/hatırlat/öğüt ver! Çünkü sen bir uyarıcısın" görüşü. Şüphesiz ki Allah Resulu'nun asli görevi budur. Lakin dinlemek istemeyenin üzerine üzerine gitmek, 2/256 ayetinin "la ikrahe fiddin" kalıbına uygun düşmez. Doğal olarak ilk tebliğde tehdit olmayacağına göre, asli görevi "tehdit" değildir. Sonraki süreçte ise dinlemek istemeyen insana zorla birşeyler anlatılamayacağıda bir gerçektir, değil mi sevgili abim.
Ben bu tartışmayı burada bitirmek istiyorum. Bencede. Ama siz isterseniz devam edersiniz, ben de yazacaklarınızı zevkle okurum. Söylenecekler söylendi artık, öteye geçmenin bir anlamı yok gibi.
Esen kalın. Muhabbetle...
__________________ Teselli ararsan teselli mi yok...
ellerinden binlerce masumun kanı damlayanları, karınlarını yetim dul kul hakları ile dolduranları, Allah'a ve Rasullerine ve Kitabına savaş açanları, insanlar arasında fuhşu ve kötülüğü yayanları
kendime ÖNDER onların düzenlerini SİSTEM (din ) edineceğime,
oturur tartışır konuşur araştırırım daha iyi.
__________________ yalnız Allah'a teslim ol ve şahitliği dosdoğru yap...
kemalist bir düzenin çarpıkları umurumda değil, tıpkı onun tersinden tağut olan arabistanın ya da talibanın olduğu gibi.
neyi hakediyorlarsa insanlar onu yaşıyorlar. iman edip imtihanlarını başarmaya çalışanların onlarla hiç bir bağı yoktur.
zamanında Allah'a teslim olmayıp, bedel ödemeyi göze almayanlar ve sahte tanrılarına rablerine teslim olanlar gün gelir bu kulluklarının bedelini öder.
koordinatlar münafıklar ve kafirle riçin günahlarına birer mazeret örtüdür, müminler için ise hiç bir şey ifade etmezler.
selam.
__________________ yalnız Allah'a teslim ol ve şahitliği dosdoğru yap...
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma