Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Sizi tebrik ediyorum. Bu kardeşane tutumlarınız içinde teşekkür ederim. Değerlendirmeleriniz çok güzel. Neyin İslam dinine delil olduğu tartışmasını bir kenara itecek olursak, aynı Fetullah Gülen ve Mustafa İslamoğlu gibi düşünüyorsunuz. Çünkü onlarda "namaz" denen ritüeli Kur'an ı yeterli görürseniz bulamazsınız diyorlar. E, kendinizce haklısınız da.
Muhabbetle...
__________________ Benliğin galebe çaldığı hiçbir yerde, vahiyden, adaletten ve merhametten bahsedilemez.
25/77 de ki "dua" dan kastın ne olduğunu düşünüyor sunuz? Genel kabul olan Allah'a yakarış mı? Eğer öyleyse ben sizin gibi düşünmüyorum. Benim anladığım dua, "çağrı"dır ve bahsi geçen ayette ise "Allah'a çağrı" anlamındadır. Yani insanları Allah'a kulluğa davettir. Tabi bu eylemleri gerçekleştirirken de, yardım için icab ettiği zamanda "Allah'ı çağırma" vardır.
Teşekkürler.
Muhabbetle...
__________________ Benliğin galebe çaldığı hiçbir yerde, vahiyden, adaletten ve merhametten bahsedilemez.
...Ne kadar net değil mi? RAB her ümmete (yani Müslümanlara da) ayrı bir ibadet tarzı tayin ettik diyor.----------: sizce herhalde bu ibadet tarzları oruç, zekat ve hacdır öyle değil mi? Öyle ya namazı yok sayıyorsunuz?...
"Her kim ızzet istiyorsa bilsin ki izzet tamamiyle Allahındır, ona hoş kelimeler yükselir onu da ameli sâlih yükseltir, kötülükler kuranlara gelince onlara şiddetli bir azâb vardır, ve onların tuzakları hep tarmar olur." 35/10 (elmalılı)
"Diyorlarki: eğer Medîneye dönersek herhalde eazz olan oradan ezell olanı çıkaracaktır, halbuki izzet, Allahın ve Resulünün ve mü'minlerindir ve lâkin Münafıklar bilmezler." 63/8 (elmalılı)
Teşekkürler.
Katılma Tarihi: 22 mart 2009 Yer: United Kingdom Gönderilenler: 132
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Selam
(FURKÂN) 77.
De ki: «Duanız olmasa Rabbim size ne kıymet verir?» Demek ki, yalanladılar! O halde yarın ceza (yakalarına) yapışacak!
Insan acizdir,muhtactir,muhtac oldugumuz yerin kapisini calmak yardim dilemek icin yalvarmali ve yakarmali eger; yalvarip yakarmazsak kendimizi baronlastirmis tanrilastirmis oluruz DEGER gormeyiz.Sonucta alamayiz,Degersiz oldugumuz icin.Eger sen kendi basima hallederim yalavarisa ihtiyacim yok dersen,tanrilastigin gibi Yalanlamis olursun.ve cezan yarina kesindir.
Dogrusunu Bilen Yuce Allah..!
dua dediginiz gibi bir yakaris istek ve dilek icin yapilan toplu,tek,gizli olarak Allah'a bir yakaristir;yalvarmadir.Dua ya muhtaciz eger aciz oldugumuzu hissetmezsek sapmisizdir.baron olmusuzdur.
(BAKARA) 250.
Ve vaktaki Calut ve ordusuna karşı meydana çıktılar şöyle dediler «Ey bizleri yetişdiren rabbımız üzerlerimize sabır dök ve ayaklarımıza sebat ver ve bizi kâfirler kavmine karşı muzaffer buyur.»
(ÂLİ IMRÂN) 38.
O aralık Zekeriyya rabbına dua etti: Yarab! dedi: Bana ledünnünden bir temiz zürriyyet ihsan eyle şüphesiz ki sen duayı işidensin
(EN'ÂM) 63.
De ki: «Karanın, denizin karanlıklarından, gizliden gizliye yalvara yalvara: «Ahdimiz olsun eğer bizi kurtarırsan, hiç şüphesiz şükredenlerden oluruz.» dediğinizde kim kurtarır sizi?
Dikkat edlim lütfen. Ben "dua" kavramına "çağrı" diyorum. Müminin asli görevi/duası kendisi gibi diğer insanları Allah'a kulluğa çağrısıdır. Elbette müminler bu davet etme noktasındaki tıkanıklıklara, sürekli olarak velisi bildiği Rabb'ini yardıma çağrısı vardır. Yoksa dünya hayatındaki kata, yata ve çekyata sahip olmak adına yapılan çağrı değildir.
Dua: Çağrı.
Allah'a çağırmayanın Allah'ı çağırma lüksü yoktur.
Teşekkür ederim.
Muhabbetle...
Onlar ki rabbımız bir Allahdır demelerinden başka bir sebeb, bir hakk olmaksızın diyarlarından çıkarıldılar. Allahın da nasın bir kısmını bir kısmiyle def'etmesi olmasa idi her halde manastırlar, kiliseler, havralar, mescidler yıkılırdı ki bunlar da Allahın ismi çok zikr olunur ve elbette Allah kendine nusret edeni mensur kılacaktır, şübhe yok ki Allah çok kuvvetli, çok ızzetlidir Hac 40,
manastır,kilise,havra ve mescitler..
ne işe yarıyor bunlar acaba?
Dırar mescidi! neden?
Böyle bir mescitte sakın namaza durma! Daha ilk gününde takva üzerine kurulan bir mescit, içinde namaz kılman için çok daha uygundur. Temizlenmek arzusu taşıyan erler vardır o mescitte. Allah, temizlenenleri sever.
Emri geldi..tabi beraberinde gerekçesiyle beraber..
Ey imân etmiş olanlar! Cuma günü namaz için nidâ olunduğu zaman hemen Allah'ın zikrine gidin ve alışverişi bırakın. Bu, eğer bilir kimseler oldu iseniz sizin için çok hayırlıdır. Cuma 9,
Bu cumada nedir?Cuma günü toplanmamı yoksa dağılma günü mü? Cuma günü namaz vaktinin duyurulması evlere dağılmayı mı vaktin bildirildiği yere toplanmayı mı istiyor?
sevgili İbrahimizm,
Soruların cevbını biliyor da mı sordun!
Kuran'da mescit/ mesacit umumun sandığı içinde namaz kılınan özel mekanlar mıdır acaba? Dahası bunlar birer mekan mıdır? "Mesciden dıraren ve kufran ve tefrîqan beynelmu'minin".. Bu munafıkların ittihaz ettiği zarar vermek , inkar ve müminleri bölmek... amaçlı olarak ittihaz (inşa değil) ettiği mescit, sizce namaz kılınacak bir bina olabilir mi? "İçerisinde ebeden/ asla durma /yer alma (namaz kılma değil)!" dediği mescit bir mesken olabilir mi? Bu bir bina olsaydı derhal yıkılması emr edilmez miydi? Ya o tâ ilk günden beri takva üzere tesis edilen mescit ne ola? Bu bir bina olabilir mi? Ya o kalplerinde yok olmayan, sürüp giden, parçalanasıca, bina ettikleri kaypak yapı neyin nesi?
Bunları sakin bir gecede sakin bir kafa ile bir düşünseniz, kavramların, bir uydurma namaz uğruna ne kadar yozlaştırıldıklarını umarım görmeye başlarsınız!
Dikkat edlim lütfen. Ben "dua" kavramına "çağrı" diyorum. Müminin asli görevi/duası kendisi gibi diğer insanları Allah'a kulluğa çağrısıdır. Elbette müminler bu davet etme noktasındaki tıkanıklıklara, sürekli olarak velisi bildiği Rabb'ini yardıma çağrısı vardır. Yoksa dünya hayatındaki kata, yata ve çekyata sahip olmak adına yapılan çağrı değildir.
"utlu ma uhiye ileyke minel kitabi: sana vahyedilen Kitab'ı oku/takip et
ve egımıssalate: yani bağlanıp izle
innessalate tenha anilfahşai vel münkeri: şüphesiz (vahye) bağlılık kötülük ve fuhşiyattan men eder
ve lezikrullahi ekber: (bu şekilde) Allah'ı zikretmek/unutmamak en büyüktür
vallahu ya'lemu ma tesneun: ve Allah yaptıklarınızı bilir."
Netice itibarı ile vahye bağlanıp gereğini yerine getirme, fuhşiyat ve münkerden men edermiş. Ayrıca bu eylem kişiyi müşrik olmaktan çıkarıyormuş. Şöyle ki;
30/31:
"munibine ileyhi vetteguhu: O'na yönelin ve O'na karşı sorululuk bilinci duyun
ve egımıssalate: yani bağlanıp izleyin
ve la tekunu minel müşrikin: ve müşriklerden olmayın."
Demek ki vahye bağlanıp onun gereğini yapma (salatı ikame etme), kişiyi mümin/güven veren yapıyormuş müşrik değil.
Teşekkürler.
Muhabbetle...
Elbette evvelemir Resulun Allah'a davetidir. Ama tamamlanmış bir vahiy ve kemale ermiş bir dinin(5/3) mensubları olan müminlerde Allah'a davet eden öznelerdir. Bir örnek;
" Hem sizden müteşekkil, önde gider, hayra davet eder, maruf ile emir ve münkerden nehyeyler bir ümmet olsun, işte onlardır o felâhı bulacaklar." 3/104 (elmalılı)
Muhabbetle...
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma