Yazanlarda |
|
malik bin nebi Uzman Uye
Katılma Tarihi: 24 kasim 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 439
|
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
:)
Bu guest ben değilim, bir kaç kere yasaklandım forumdu başka yasaklananlar gibi de herkesin adı guest olarak kalmıştı, yeni fark ettim bunu da, bu guesti kendime hiç benzetemedim ama aradan o kadar zaman geçmişki bir ihtimal ben de olabilirim, ama ben olarak şunu yazabilirim ki,
İnsan eliyle oluşturulan herşeyin bir müteşabihi getirilir,
"O" mamul değil ham maddeye sebebiyet verir,
Kur'an bir mamuldür hammaddesi el kitap,
Ki kur'an el kitab'ın müteşabihidir,
Ki her mamül ham maddesinin müteşabihidir.
Ki her "var" müsebbibinin müteşabihidir,
------------------------------------------------------------ ------
Mamülleri benzersiz görmek aşıkların ve tapınıcıların işidir,
Buda heykeli bir mamüldür, kur'an ve mushafı bir mamüldür, istanbul bir mamüldür, kemalizm ilkeleri bir mamüldür, şiir bir mamüldür, takımlar birer mamüllerdir, partiler mamüllerdir,
Bunlara tapanlar, aşık olanlar töbe billah benzerini göremezler, ve bunlara mislini getirsen ve göstersen ufak bir kıpırdanma göremezsin, yensen yenilsen kalbim hep sende,
Peki muhammed neden bunu demiştir,
Muhammedi güzel görmek istiyorsanız, hitap ettiği insanların içinde bulundukları anlayışla bu tutarlılıkta ve güçte iddialar ortaya koyamayacakları vurgulamak için dersiniz,
Muhammedi o kadar da güzel görmek istemiyorsanız, kendini beğenmişlik etmiş dersiniz,
Ama neden bunu dediğini asla bilemezsiniz çünkü o öldü ;)
Esenlikler,
__________________ bildiklerimizle değil yaptıklarımızla, ellerimizin neleri ile değil hayatlarımızın nasılları ve nedenleri ile,,,
Beni bir yere oturtmaya çalışmayın,çünkü ben bir yerde oturmuyorum, sadece yürüyorum
|
Yukarı dön |
|
|
medeni0002 Uzman Uye
Katılma Tarihi: 15 kasim 2010 Yer: Turkiye Gönderilenler: 936
|
|
|
|
Kıymetli malik bin nebi kardeşim,inanın şu yazılarından hiçbir şey anlamadım,bu hanifdostlarımın sitesinde sanki bir ekolmüş gibi,bir kaç yorumcununda aynı şeyi yaptıklarını görüyorum.Ne şiire benziyor,ne manzuma.Bunlara benzeyip benzememesi bence fazla mühim değil,benim için mühim olan açık ve anlaşılır olması.lütfen okurlarınızın bu taleplerine artık sırt çevirmeyin. selamlar,sevgiler.
__________________ medeniyet
|
Yukarı dön |
|
|
malik bin nebi Uzman Uye
|
|
|
|
Daha dikkatli olayım,
Mesela;
Bir lahmacun ustasının yaptığı lahmacunun benzerinin bir başka lahmacun ustası tarafından yapılabileceği gibi,
Muhammed'in kur'an'ının da bir benzeri yazılır.
Benzer sağlamlıkta yazılamayacağı iddiası ise,
Ya ustanın kendini beğenmişliği ya da kendilerine bu laf söylenen insanların yetersizliğini vurgu amacı güdebileceğini ama gerçekte kastın asla bilinemiyeceğini, çünkü bu sözü söyleyenin öldüğünü, ölülerin de konuşarak inkar veya tasdik edemediğini belirttim.
Umarım anlaşılır olmuştur,
http://www.youtube.com/watch?v=TfHbykwLEJI
Yazarken arkada çalan müzik buydu :) eğer anlaşılır olmadıysa bir de bu müzikle beraber okur musun,
Esenlikler
__________________ bildiklerimizle değil yaptıklarımızla, ellerimizin neleri ile değil hayatlarımızın nasılları ve nedenleri ile,,,
Beni bir yere oturtmaya çalışmayın,çünkü ben bir yerde oturmuyorum, sadece yürüyorum
|
Yukarı dön |
|
|
zübeyr Ayrıldı
Katılma Tarihi: 30 mart 2008 Yer: Uganda Gönderilenler: 126
|
|
|
|
malik yazdı,
Mesela;
Bir lahmacun ustasının yaptığı lahmacunun benzerinin bir başka lahmacun ustası tarafından yapılabileceği gibi,
Muhammed'in kur'an'ının da bir benzeri yazılır.
merhaba malik,
Onun durumu şu köpeğin durumuna benzer: Üstüne varsan dilini sarkıtarak solur, kendi haline bıraksan dilini sarkıtarak solur. Ayetlerimizi YALANLAYAN toplumun örneği işte budur.
yukardaki ayet (sana göre lahmacun)u yapan ustanın burdaki amacı ney bunu yapmışta yazmışta ne olmuş.
bir beşer bu söz ile ne yapmaya çalışmış?
__________________ koymuş postasını,GÖRMÜŞ RESTİNİ!!! he canım sen getir üstünü!!!
Behr bı deva kuçka heram nabe!!!
hılas!!!
|
Yukarı dön |
|
|
prangasiz Uzman Uye
Katılma Tarihi: 11 mart 2010 Gönderilenler: 288
|
|
|
|
Onun durumu şu köpeğin durumuna benzer: Üstüne varsan dilini sarkıtarak solur, kendi haline bıraksan dilini sarkıtarak solur. Ayetlerimizi YALANLAYAN toplumun örneği işte budur.
Yılanlardan, tıslamadan başka bir ses duymazsın..
kuşlardan, ötüşten başka ses de duymazsın..
rüzgarları duymazsın, üzerinden arasından geçtikleri olmazsa..
Göğü göremezsin, güneş olmazsa..
Vahyi ne duyar ne anlarsın, vicdan olmadıktan sonra..
Vicdandan yoksun olanların, DUYAMADIKLARI sözlerin benzerlerini yazmaları/söylemeleri/ortaya koymaları elbette beklenemez..
Onları sağır eden, vahyin sahibi değil,
Onları sağır eden, işletmedikleri akılları ve sessiz olan vicdanlarıdır..
Salih bir adamın sözleri, elbette değerlidir hak nazarında..
öyleyse o adam, Hak olmasa da, Haktan konuşmakta..
Vahyin benzeri yazılamaz mı?
Salihin akil sözü ve eylemi zaten vahiy değil mi?
Ey peygamber, onlar senin dışarı çıkmanı bekleselerdi ya.. ama onlar ince düşünceden yoksun olanlardır..
İnsanın biri daha Allah söylemeden deseydi ki,
arkadaşlar elçi içeride ve elbet çıkacak,
rahatsız etmeyin sadece bekleyin..
bu daha güzel olanıdır..
Allahtan önce konuşan, sadece insan..
ama Haktan hakça konuşan..
saygılarımla
__________________ "Asılan hırsız değil, yakalanandır."
Çek Sözü
|
Yukarı dön |
|
|
malik bin nebi Uzman Uye
|
|
|
|
Ben bu sözle şunu amaçlardım,
Boşuna bu adam nasıl bu kadar güzel lahmacun yapıyor diye yırtınmayın, çuval çuval unu, kilo kilo eti zebil etmeyin, değil siz sizin gibi on tanesi bir araya gelse bu lezzeti tutturamaz :),
Un, kıyma, ateş her adama secde etmez, her babayiğidin harcı değildir unu secde ettirmek,
İnsanın münasebete girdiği eşyalar, adamına göre tavır takınır, bilen adama secde eder eşya, demiri secde ettirip kılıç yapar bir demir ustası, demir açılmıştır, boyun eğmiştir o ustaya çünkü bilir demirin sesinden o demirin ne hissettiğini, unu secde ettirmiştir bir usta serpilişinden bilir unu, ağaç secde etmiştir, su secde etmiştir, ve secde etmişti yeryüzü açmıştı melekelerini ibrahim dedeme, ibrahim biliyordu yaprakların salınışından seslerini, ve musaya secde etmişti o yapraklar ki biliyordu asasıyla nereden vurunca nereye düşeceğini ve o yapraklarla örtünüyordu insan oğlu eğer biliyorsa çirkinliklerini,
Muhammed de benzerleri gibi biliyoru ve açılıyordu eşya,
Allah mı o zaten işini yapıyor sürekli yaratmaktadır ve her an bir iş oluştadır, senin gibi babayiğitlere boyna odun taşıyor fırınları sönmesin diye, yağmur yağdırıyor unun bitmesin diye, dünyayı döndürüyor eşyan susmasın diye, kalbini çalıştırıyor gözün kapanmasın diye,
Sen adamın dilinden anla açılır sana adam, çocuğun dilinden anla açılır sana bebe, eşyanın dilinden anla açılır sana evren, vs vs vs,,,
Esen kal zübeyir
|
Yukarı dön |
|
|
hasanoktem Admin Group
Katılma Tarihi: 10 eylul 2006 Gönderilenler: 2837
|
|
|
|
"on" kinaye...
kişi /şahıs/ mahluk yapamaz...
sayıyı istediğin kadar arttır... önemsiz...
ne bu lezzet tutturulur ne de bu çeşni...
besbellidir ki mahluk'un değil ğalık'ındır bu kıvam...
muhabbetle
__________________ Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız? ENBİYA 10
|
Yukarı dön |
|
|
takva81 Uzman Uye
Katılma Tarihi: 13 ocak 2010 Yer: Turkiye Gönderilenler: 288
|
|
|
|
selamlar.
kuranın bir benzerini yazanlar bizde çok ..
on ayet değil. yüz ayet yazıyorlar. ve bunlar alladan diyorlar. (....) koyarak ayet yazıyorlar.
mesela .. sürelerdeki ayetleri. kendileri yazıyorlar. bir ayete ilave eklemekde üstümüze yok. mealde aslında allahın ayetidir. ama gel gelelim ayette geçmeyen anlamı (...) bu şekilde kendi görüşlerini ekleyerek. ayet yazıyorlar.
bir bakalım.
.. taha süresi.
17. |
Ve ma tilke bi yemınike ya musa |
"Şu sağ elindeki nedir ey Mûsâ?"
Kale hiye asay etevekkeü aleyha ve ehüşşü biha ala ğanemı ve liye fıha mearibü uhra
Mûsâ dedi ki: "O benim değneğimdir. Ona dayanırım, onunla koyunlarıma yaprak silkelerim. Onunla başka işlerimi de görürüm."
arapça olanlar hz nebinin yani allahın ayetleri. türkçe olanlar ise bizlerin ayetleri.
__________________ ben yanlız kendimi kurana adadım.
|
Yukarı dön |
|
|
zübeyr Ayrıldı
Katılma Tarihi: 30 mart 2008 Yer: Uganda Gönderilenler: 126
|
|
|
|
malik bin nebi Yazdı:
Ben bu sözle şunu amaçlardım,
Boşuna bu adam nasıl bu kadar güzel lahmacun yapıyor diye yırtınmayın, çuval çuval unu, kilo kilo eti zebil etmeyin, değil siz sizin gibi on tanesi bir araya gelse bu lezzeti tutturamaz :),
Un, kıyma, ateş her adama secde etmez, her babayiğidin harcı değildir unu secde ettirmek,
İnsanın münasebete girdiği eşyalar, adamına göre tavır takınır, bilen adama secde eder eşya, demiri secde ettirip kılıç yapar bir demir ustası, demir açılmıştır, boyun eğmiştir o ustaya çünkü bilir demirin sesinden o demirin ne hissettiğini, unu secde ettirmiştir bir usta serpilişinden bilir unu, ağaç secde etmiştir, su secde etmiştir, ve secde etmişti yeryüzü açmıştı melekelerini ibrahim dedeme, ibrahim biliyordu yaprakların salınışından seslerini, ve musaya secde etmişti o yapraklar ki biliyordu asasıyla nereden vurunca nereye düşeceğini ve o yapraklarla örtünüyordu insan oğlu eğer biliyorsa çirkinliklerini,
Muhammed de benzerleri gibi biliyoru ve açılıyordu eşya,
Allah mı o zaten işini yapıyor sürekli yaratmaktadır ve her an bir iş oluştadır, senin gibi babayiğitlere boyna odun taşıyor fırınları sönmesin diye, yağmur yağdırıyor unun bitmesin diye, dünyayı döndürüyor eşyan susmasın diye, kalbini çalıştırıyor gözün kapanmasın diye,
Sen adamın dilinden anla açılır sana adam, çocuğun dilinden anla açılır sana bebe, eşyanın dilinden anla açılır sana evren, vs vs vs,,,
Esen kal zübeyir |
|
|
selam,
daha önce başka bir konu başlığı altında yazmıştım, kuranın bize apaçık olmadığı apaçık gözüküyor, seninde yazın apaçık değil demekki kuranın aynısı yazılıyormuş, yeni yazar sen gibi gözüküyorsun:))
kuranın apaçık olması için muhammede ihtiyaç var ama senin yazının apaçık olmasına kim vesile olacak gardaşım:))
sende esen kal malik bin nebi...
__________________ koymuş postasını,GÖRMÜŞ RESTİNİ!!! he canım sen getir üstünü!!!
Behr bı deva kuçka heram nabe!!!
hılas!!!
|
Yukarı dön |
|
|
hatırlatıcı Uzman Uye
Katılma Tarihi: 31 temmuz 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 201
|
|
|
|
hatırlatıcı Yazdı:
Gönderen: 08 aralik 2008 Saat 00:34 | Kayıtlı IP
selam
Bence çok güzel bir konuyu göndeme getirmişsin.
Öz eleştiri yapma zamanı geldi geçti bile
benim kanaatım bu tür pasajlar 2 mana ihtiva eder
1. fıtratla uyumluluk manasında onun kuluna indirdiği kitabın(yazgının) misli bir sure/sağlamlık getirindir .ki bu hayatın dengesidir.ötesi girdaptır.Ateistlik gibi iyiliğin ve kötülüğün karşılığının olmaması fıtrata ters
2. bazı pasajlarda geçen ayet ki bunlar insandaki ve dışındaki mükemmel işleyiştir.İşte bunun benzerinin getirilemiyeceğini dile getiriyor bu meydan okuma pasajları kanaatimce
|
|
|
selam daha öncede belirttiğim gibi bunun yazı pasajları şeklinde değil fıtri dengeyle uyumlu işleyen bir sistem yasasından bahsediyor ,zaten yazı pasajları şeklinde anlamak saçma olur çünkü dengi/misli/benzeri getirdim diyene ne diyeceksiniz getirdiğinin kuran mushafının bir misli olup olmadığına kim karar verecek Allahmı yaksa muslümanlarmı yahut gayri müslimlermi ,Allah gelip hakemlik yapmıyacağına göre ya müslüman yada gayri müslimler hakemlik yapacak sonuç müslimler hakem olursa benzeri değildir diyecek gayri müslimler hakem olursa benzeridir hatta daha üstünüdür diyecek
vesselam
__________________ ALLAH'IN EVRENSEL HAK DİNİ = Aklı doğru modda kullanarak yaratıcının bizde yarattığı yaratma yetisini işleterek yapımızdakileri sistematize edip ,kendimizle ve doğayla uyumlu bir yaşam sürmektir
|
Yukarı dön |
|
|
|
|