Sevgili dermanbeg maksadım olayı kişiselleştirerek kin gütmek husumet oluşturmak değil..Sizi bununla nasıl temin edebilirim bilmiyorum...
Bunlar güzel ifadeler teşekkür ederim..bende daha dikkatli olacağım..ifadeleriniz teminatınızdır..esenlikler dilerim size de..
Sizi eleştiri şeklim size sert gelmiş olabilir.Öyledirde. Sizce bu haklı bir davranış şeklimidir.Bunu inceliyelim söylenen ifade edilenlerin açacağı tahribata vurgu yaparak...Kitap hakkında ( Kur an ı Kerim) dolaylı yoldan hiçte öyle olmadığı halde farklı bir tasavvur güden burdan hareketle nebiyi filozof kitabıda gözlem eseri iddia etmesinin yansıması ne olabilir sizce? Dahası Kitabın argümanlarını ( kelime ve kavramlarını) deforme ederek bu deformeyi yaparkende bunun ölçüsü olarak kendi zekasını ileri süren insanın hiç bir bilgiye hiç bir mesnede dayanmaksızın keyfş yaklaşımlar ve salt kendi mantığının verileriyle hareket etmesinin tahribatı sizce ne olabilir?
Beni tanıyanlar bu forumda yeri geldiğinde en ciddi Kuran savunucularından biri olduğumu çok iyi bilir.Sizinde çok iyi bildiğinizi tahmin ediyorum..Bugün tahmin günüm :) yanılmıyorsam siz "Semazen" nikli arkadaşımızsınız..yanılıyorsam da şimdiden özür dilerim..rahatsız olduğum fikirleriniz yada benim çelişkilerimi ortaya çıkarışınız değil..Bilakis dirensemde içinde doğruyu arayan bir nüve de barındırır direnişim..rahatsızlığım farklı düşünmemizi ölçümlemeniz!!
Bende bu çığırı tutuşturmada katkısı olan arkadaşlara epeyce muhalefet etmiştim..Ama şunu net olarak biliyordum ki "yanlış"ta düşünseler maksatları halis..eğer zahmet edip sizde böyle düşünürseniz hem bize hem de kendinize iyilik etmiş olursunuz..
Ben sizindilinizden sizin ifadelendirdiklerinizi çelişkilerinizi ve tasavvursal bozukluğunuzu gösterdim ve bunun için teşekkür beklemiyorum.
Dedim ya "bu sizin gıdanız olmuş" ama belliki yapay gıda çünkü bir türlü teskin olmuyorsunuz..sanırım midenize oturuyor..yanıldığımı anlarsam değil on gün on dakıka önceki düşüncemi bile değiştiririm..insan bazen belki heyecan belki başka sebeplerle gereksiz iddialı laflar edebiliyor..siz beni ayetleri yerden aldıktan sonraki halimle değerlendirin..Beni genel halimle anlamaya çalışın ya da çalışmayın..
Söz konusu olan ilköğretimde okutulan bir müfredat kitabı değil.Sözkonusu olan Allah tan geldiğine dair herhangi bir şüphe olmayan açık anlaşılır yalın bir kitabın olduğudur...
Evet bence de mushafın gücü yadsınamaz..ancak bu 1500 yıldır başka yemek yemediğimizdenmi ya da gözümüzü ondan başkasına açmayışımızdan mı bilemiyorum..sorguluyarak anlamaya çalışıyorum..Bu sebeple "Allahtan geldiğine"dair şüphe duymak zorundayım..Çünkü bu o kadar büyük çelişki barındırıyor ki yaşam bunun gerçekleriyle dolu..Düşünsene Allahtan gelen söz en kavi bağlılarını bile birleştirmeye güç yetiremiyor!! Allahtan gelen söz/lere karşı neredeyse dünyanın tamamı duyarsız..sünniler şiiler dahil..soruyorum sana aynı insanların Allahın diğer ayeti tabiata karşı inançlarında bir sapma var mı?İşte Allahın ayeti böyle açık seçik kimsenin üzerinde ihtilaf etmeyeceği olgulardır..Mushaf ne kadar etkileyici olursa olsun sonuçta insan eli değmiştir..insandan bize mirastır..Bende bir sivrisinek yaparım diyen birine rastladın mı??sivrisinek bize miras mı kaldı?yada 1500 yıl üremedide bugün mü ortaya çıktı..tanrı onun üretimini unuttumu?vs.vs.
Ki o kitap insanlara nerden nasıl hareket edeceklerini hayatsal tasavvurlarını hukuklarının tamamını eksiksiz çelişkisiz bir şekilde aktarıyorken buna yapılan itirazın sizce nedeni ne olabilir...
Allah aşkına yapmayın! Beylik laflar bunlar.Erbakan bile AHİM e gitti adalet dilenmeye..Taliban hırsızların ellerini kesip gastecilere poz veriyor..izleyin kusarsınız..Bakın ortadoğudaki hareketlenmeye..İslamcılar eylemleri sahiplenemiyo ve eylemlerin kesinlikle islam amaçlı olmadığını dünyaya beyan ediyorlar..inanın islamcılar islamcılardan korkuyor..çünkü örnekleri ortada..Ancak kuran söyleminin dönemine ışık tuttuğu söylenebilir..gerçi bunada tanık değiliz..incelemek lazım doğrusunu Allah bilir..
Fucurdan bahsediyorduk ve sanırım bundan dolayı eleştirmiştiniz...Farkında olmazını istedğim bir husus var Kur an ı Kerim bir kenara aldığınızda elinizde sadece kalacak olan heva ve hevesin hukukudur. İşte o noktada ifsat ve fucur başlar...
Yazdıklarımızı okumuyor musunuz dostum?Kuran okumayan hatta eline bile almamış yüzbinlerce ahlaklı güzel insan var..Ticaretleri,eğitimleri,terbiyeleri okuyanlardan çok ileride..Size bir örnek vereyim;evinize Kuran okumamış sosyal demokrat bir aile davet edin bide Kuran okuyan takva ve fucuru bilen müslüman bir aile..bakın bakalım hangisi daha kibar..istisna değil genele bakın..
Kur an açık anlaşılır bir kitaptır bu su götürmezdir..Simgesel sembolist bir tarzı olduğunu kendi muhtevasından hareketle bana veremessiniz çünkü kitapta böyle bir yöntem olmadığı gibi direkt yada dolaylı yoldan da ima edilmez...Teşbihat farklı bir argümandır umarım onunla karıştırmassınız.
Bilgiçlik taslamaya gerek yok! Yaşayarak verdiğim örneğin seni etkilememesi mümkün değil..Kuran buna benzer anlatımlarla dolu..Çünkü bunlar yerlerine Allah tarafından monte edilmiş fotoğraflar..elçiler içlerindeki sevgi/alak/alaka potansiyeli ile bunlara dokunup konuşturuyorlar..kızma ama sen içindeki sevgi potansiyelinden çok hafiyelik potansiyelini işletiyorsun..senin yazıların bana karamsarlık üfürüyor..
Son olarak bana hitaben son olarak yazdığınız yazıdaki son cümlede ifadelendirdiğiniz ayetin sure ve ayet numaraswını pastellerseniz sevinirim.
Bu "ayet"i ikiye bölüp Kuran bağlısı Edip beyin iptal ettiği Tövbe suresinin son iki ayetinin yerine koyalım.Belki de "19 mucizesi"ni kemale erdiririz!
Hiç olmazsa bunun güzel bir espiri olduğunu kabul etde bu gece rahat uyuyayım ;))
Selam ve sevgiler.. Selam ile
|