Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Selamlar Hanif42 Emmi, umarım iysindir, halin keyfin yerindedir,
Genel olarak öyle yazıyorsun ki, sanki karşında kur'an'ı kötüleyen onu tu kaka göstermek isteyen insanlar var, kur'an güzeldir, kur'an iyidir, Allah indirmiştir vs vs, kur'an'ı aklamaya paklamaya ne hacet O'na kara sürmek isteyen mi var ki, Aslına bakarsan Kur'an mushafını aklayan da paklayan da karalayan da lekeleyen de lüzumsuz ve delillenemez bir iş yapıyor kimse o belgelerin sahibine yaw arkadaş sen burda bunumu kast ettin diye soramayacağına göre herkes kendi yorumunu söyletiyor,
Çelişkiye bakar mısın :),
Kur'an Allah sözü diyeceksin, sonra da sen bu sözü yanlış anlamışsın diyeceksin :)))), arkadaşım bu sözün sahibi sen misin de benim anladığıma doğru veya yanlış diyebilesin, yoksa Allah'ın tercümanlığınımı yapıyorsun, Allah böyle anlamamızı ister ee nerden bildin sen O'nu, diğer ayetler, arapça, fizik kimya, ahlak mantık,,,, yani ortada görünmeyen, teyidleşemediğin bir kaynak olunca anlayışını o merkeze oturtuyorsun,
Kur'an mushafını sınıflandıralım,
1- Kıssalar
2- Suç ve cezalar, kısıtlamalar,
3- Öğütler
4- Nüsuklar?
bunları daha da uzatabiliriz ama bu kadarı yeter
Şimdi, Kıssaları ele alalım, doğru yanlış eksik fazla vs muhabbetine girmeden,
Salih şurda şunu yaptı ordan bunu yaptı sonra şunu yaptı,,,,,,,
Bu anlatım örgüsünde ilerliyor, bu anlatılanların menşeinin gaipten gelen bir haber olduğuna hangi gerekçelerle inanabilir insan,
Suç ve cezalar
Şunu yeme, bunu yapma, şunu yapana şu ceza bunu yapana bu ceza,,,,
Bunlara hangi gerekçelerle Allahtandır diye inanıyorsun,
Öğütler,,,,,
Şöyle güzellik et böyle kötülükten sakın,
Bunlara hangi gerekçelerle Allahtandır diye inanıyorsun,
Namaz, hac, oruç, şekilsel hallerine inanıyorsan hangi gerekçelerle bu hareketleri yapman isteniyor diye inanıyorsun,
Şimdi sana bir şey diyim,
Sen bunların Allah'tan olduğuna inanmıyorsun, peki neye inanıyorsun sen Muhammed'e Allah'tan bilgiler geldiğine inanıyorsun, Aslında buna da inanmıyorsun, Sen neye inanıyorsun biliyor musun, teee o zamandan bu zamana insanların Muhammed Allah'tan haber aldı demelerine inanıyorsun,
Sana bir şey daha diyim mi kardeş,
Sen atalarının sana anlattıklarına inanıyorsun,
Muhammed-Vahiy-Kitap-mushaf diye inanmadın sen,
Zira ne muhammedi gördün, ne vahyi gördün ne de kitabı ama sadece mushafı gördün ve başladın geriye gitmeye
Mushaf-Kitap-Vahiy-Muhammed
Mushafı kim getirdi insanlar, nereye kadar kitaba kadar ondan önce vahiy ondan önce muhammed.
Şimdi sen mi doğru yoldasın muhammedin çağdaşları mı
Senin yolun doğruysa O adamların yolu yanlış,
Onların yolu doğruysa senin yolun yanlış,
Yok bunların hiç biri değilse bana lütfen söyleyiver Salih kıssasının Allah'tan olduğuna nasıl inandın,
Ne yani bir şeyin Allah'tan olduğunu nerden anlıyorsun,
Muhammedin zamanındakiler muhammed'e güveniyordu diyelim ki bu da doğru değil ama farz ettikki öyle sen kime güvendin muhammede mi, ee sen ona şahit olmadın o zaman sen onun hakkında anlatılanlara güvendi, bunları anlatanlara güvendin :)
Sığmaz ağam sığmaz bu mızrak bu çuvala sığmaz,
Hadi kal sağlıcakla,
Bu arada moderatör olmuşsun hayırlı olsun, zulmetmeden adaletle yönetesin.
__________________ bildiklerimizle değil yaptıklarımızla, ellerimizin neleri ile değil hayatlarımızın nasılları ve nedenleri ile,,,
Beni bir yere oturtmaya çalışmayın,çünkü ben bir yerde oturmuyorum, sadece yürüyorum
|