Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Selamlar Sevgili Abim,
Kendisine soru sorduğun bir ağaç, bir kalem, bir demir, bir kağıt ve mürekkepler, o kağıt ve mürekkepler sana bir demir, bir kalem bir tahta kadar kimyasal cevaplar verir, o kağıt ve mürekkeplere ruhu senin gönlün verir, zihnindeki ilah tasavvuru, gönlündeki iyilik ve doğruluk bilinci ile o donuk surata mimikler şekiller eklersin, bilginin kur'an'i olup olmaması mesele değil önemli olan verinin gerçekle uyumluluğu ki o zaman bilgi değeri kazanır. Kur'an'ın içine girmeden kur'an'ın menşeine nasıl inanıyoruz,
-Kur'an'ın içine girmeden bu kitap Allah'tandır,,
- Kur'an'ın içine girerek bu kitap şu şu nedenlerden dolayı Allahtan'dır,
Kitabı açmadan şurda anlaşalım, allah gaypten haber verir mi?
Evet veriri ve verdikleri haberler şunlardır demenin bir anlamı yok, evet verir ve verdiğini de şurda söylüyor demenin de bir anlamı yok,
bir önceki iletimde sordum salih kıssasının Allah'tan gelen bir haber olduğuna nasıl inandın, bir gerekçen yok abi, sen kur'an'ın Allah'tan olduğuna inandığın için salih kıssasının da Allah'tan olduğuna inandın, sen kur'an'ın Allah'tan olduğuna nasıl inandın sana bunu anlattıkları için,
Seneler evvel sordum gene soruyorum,
Bir sandık içine karıştırdık bir sürü metin ve koydum önüne bunlardan hangisi Allah'tan hangisi insanlardan :), verebileceğin cevap yok, söyleyeceğin söz yok koca bir acziyet,
Söz ile iman edilmez kekem, kağıt ve mürekkeplerle iman edilmez, yapraklardan ulaşılmaz "O"na,
Muhammed'in çağdaşları muhammed'e inanıyordu o yüzden inandılar o sözlerin Allah'tan olduğuna ( buda yetmez doğru adamlar yalan söylemez ama yanılabilirler) ama sen kime inanıyorsun abi sordun mu bu soruyu kendine, kur'an'a inanıyorum diyorsun demi, kur'an'ı sana kim ulaştırdı ataların işte sen atalarına inanıyorsun abi,
Önüne iki mushaf koysam ve birine bazı şeyler ilave etsem,
Hangi mushafın gerçek olduğunu nerden anlıcaksın :)
Yeryüzündeki bütün mushaflarla karşılaştıracaksın ve çoğunlukta olan mushafın içindekilerini kabul edeceksin,
Yani sen mushafa da inanmıyorsun, çoğunluğa inanıyorsun,
O çoğunluk nerden çoğaldı, bilmem ne zamanki nüshadan işte abi sen çoğunluğa da inanmıyorsun sen tarihe ve arkeolojiye inanıyorsun,
Söze dilediğini söyletirsin abi söyleyeni yanında yoksa,
Söze dilediğini söyletirsin abi eğer sözü yazıya geçirdiysen,
Sözü budar kesersin abi eğer sözü kağıda döktüysen,
Ben islamım abi, ben teslimim abi, akan duran sisteme teslimim, kendi sistemime teslimim, suya ak diyen sistemin tepesine teslimim, inanmam da inkarımda bir sistemle ve beynimin kabulü de ancak bir sistemle,
Sri Lankadayım buda heykelini ziyarete gittik, aşağı doğru iniyoruz, tenha ve ıssız bir yerdeyiz şehri izliyorum, o sırada ağaçların olduğu yerden bir adamın elinde bir takım metinlerle geldiğini hayal ettim ve adam bana diyordu ki al bunlar Allah'ın sözleri, ne diyebilirdimki hayır Allah şu kitabı indirmiştir bu O'nun kitabı olamaz mı diyecektim ya da başka nüshaları da bir göreyim mi diyecektim ya da bunu orjinalini mi soracaktım :))
İşte hanif emmim, elinde bir kitap ve diyorlarki bu kitap Allah'ın kitapta olanları hep sorguladın, kitap hakkında iddiaları hep sorguladın ama kitabın kendisinin ne olduğunu sorguladın mı hiç,
Bu kur'an kötüdür demek değil bu hayatın görünmeyenlerden bina edilemeyeceği demek abim, bu bilinmezlik,kara alanlar, önkabullerden kurtulmak, insan herşeyden faydalanır bu ayrı ama insan nasıl bir mekanizmaya sahip ve bu mekanizmaya rağmen nasıl olurda bilinmeyene inanır işte bu şaşılacak iştir abi,
devam ederiz gene,
Esen kalasın
__________________ bildiklerimizle değil yaptıklarımızla, ellerimizin neleri ile değil hayatlarımızın nasılları ve nedenleri ile,,,
Beni bir yere oturtmaya çalışmayın,çünkü ben bir yerde oturmuyorum, sadece yürüyorum
|