Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
İnsanın yeni bir uyarıcıya ihtiyacı var mı, yok mu?
Kuranın hitap ettiği topluluk uyarılmıştır, ya hitap etmediği toplumlar uyarılmış sayılırlar mı? Esasen insanoğlunun Tanrı tarafından bir uyarıcıya ihtiyacı var mı?
Hem bu nasıl bir tanrı ki, uyardığını beyan edip filan kişilere öğüt indirdiğini söylerken, ne hikmetse bazılarınca 1400 yıl evvelinden sesleniyor?
Açık ifade ile, bugün arap halklarının sözde (ya da değil tartışılır) ayağa kalkma sebebi din midir? Onların böyle bir dertleri yok. Dertleri işsizlik, aş yani ekmek kavgası ve esasen demokratik hak dedikleri falan da yok. Eğer o toplumlarda refah seviyesi tüm topluma yayılmış olsaydı ve rahat bir yaşantı içinde bulunsalardı, onlar her ne kadar erkin baskısına maruz kalsalar bile, yinede sesleri çıkmayacaktı.
Anlıyacağınız din ve din kurumları en azından bugün için vicdanları ayağa kaldıracak pozisyondan uzaktırlar. Mevcut dinler ve indirildiği söylenen kitapları, nüsukları itibariyle geçerliliğini yitirmiş durumdadır. Bizlere uyanış için neden sıralayanlar, vahiyden üstün olduklarını unutmuş görünüyorlar. İnsan vahiyden üstündür, vahiy kelimedir ama insan o kelimenin muhatabı canlı kanlı şahididir. İnsanı vahiy karşısında küçülterek, kurtuluş reçetesini, insanı deviri/zamanı ve şartları gözardı ederek verme çabası, neticeden bilinçten uzaklaşmaktır.
Tanrıyı 1400 yıl öncesine hapsederek, bugünden konuşmak, tanrıyı eski devrin tanrısı olarak tanımaktır. Onun hesap sorması için ne bir uyarıcı göndermeye nede kendini açıkça göstermesine gerek yoktur. Kaldı ki, cennet ve cehennem meddahlığı yapanlarında sözden başka dalgaları yoktur.
Şimdilerde arap halklarının dertlerinin din olmadığı söylemiştim. Öyleyse din nedir? Din kavramının kitaplarla sınırlandırıldığı kafaların algısı doğru yönde değil çünkü arap halklarının şu an için isyan sergilemiş olması zaten dinin ta kendisi olmuyor mu?
Bu gezegende varlığı devam eden şuurlu yaşamın dışarıdan/yukarıdan müdahaleye ihtiyacı varsa eğer, bu durumda bu yaşam gerçek anlamda insani olmaktan uzaktır.
selam,sayın fazıl hoşgelmişsiniz.Konuya güzel bir katkı yapmışsınız ama biraz daha açarsanız sevinirim. Sizin tabirinizle "tanrının" 1400yıl geriden seslendiğini size düşündüren Kurânmıdır?
__________________ Haşr -10
"Rabbimiz, bizi ve bizden önce inanmış olan kardeşlerimizi bağışla; kalbimizi inananlara karşı kin beslemekten koru.
Rabbimiz, sen şefkatlisin, Rahimsin,"
selam,sayın fazıl hoşgelmişsiniz.Konuya güzel bir katkı yapmışsınız ama biraz daha açarsanız sevinirim. Sizin tabirinizle "tanrının" 1400yıl geriden seslendiğini size düşündüren Kurânmıdır?
Hoşbulmuşum.
Tanrının 1400 yıl geriden seslendiğini ben değil, tanrı bağlıları beyan ediyorlar. Öyle olmasaydı hala 1400 yıllık kurallarla ayakta kalacaklarını beyan etmezlerdi. Proje sunan en akil adamların referansı 1400 yıllık vahiy oluyorsa vay hallerine. Muhammed'den hemen sonra birbirine düşmüş, düşmekle kalmamış hazırda olanı ortadan kaldırmışlardır.
Referansı Kurandan alarak fikir öne sürenlerin sadece fikir öne sürmeyle kaldıkları elbet aşikar.
Emri bil maruf nehyi anil münker evrensel bir kaide değilmidir?
bunu nasıl yapacaktı insanlık? Eqıymus Salat ve Atuz Zekat ile...
Desteği ayakta tutacak ve Arınarak.
Resul vefat edince büyük Fitne başladı ve haklısınız Kan döküldü...
Oluk oluk kan...
Ama bu kimin hatası?
Bugün de Bencillik hüküm sürdüğü müddetce aynı şeyler olmaya mahkum.Taa ki İnsan Aklının kullanana kadar. Sanırım buraya kadar FARKLI düşünmüyoruz?
"Rabbimiz, bizi ve bizden önce inanmış olan kardeşlerimizi bağışla; kalbimizi inananlara karşı kin beslemekten koru.
sevgili kardeşim ayrıldığımız noktayı da kesin olarak belirtmek gerekiyor;
Elbette referansımız OKUNAN(Kur'ân) olacak.
Hanif Duruş ve Düşünce yeni bir OKUMA gönderilinceye kadar başka bir Referans kabul etmeyecektir!
Furkân sana neden ve ne zaman lâzım?
Bir Güç gelip boğazına bastığı zaman...
Elestü bi Rabbiküm” yani ben sizin Rabbiniz değil miyim? diye sorduğu zaman...
İşte o zaman...Can boğaza dayandığı zaman...
Yaşayan ve Yaşatan Rabbinden başka hiçbir Güç olmadığını BİLMEN için Furkân Gerek! Kimseye boyun eğmemen için Referansın Kurân olması gerek. Ben bu sözü Rabbime verdim başka da Güç tanımam demen için. Umarım anlatabilimişimdir...selametle.
sevgili kardeşim ayrıldığımız noktayı da kesin olarak belirtmek gerekiyor;
Elbette referansımız OKUNAN(Kur'ân) olacak.
Hanif Duruş ve Düşünce yeni bir OKUMA gönderilinceye kadar başka bir Referans kabul etmeyecektir!
Furkân sana neden ve ne zaman lâzım?
Bir Güç gelip boğazına bastığı zaman...
Elestü bi Rabbiküm” yani ben sizin Rabbiniz değil miyim? diye sorduğu zaman...
İşte o zaman...Can boğaza dayandığı zaman...
Yaşayan ve Yaşatan Rabbinden başka hiçbir Güç olmadığını BİLMEN için Furkân Gerek! Kimseye boyun eğmemen için Referansın Kurân olması gerek. Ben bu sözü Rabbime verdim başka da Güç tanımam demen için. Umarım anlatabilimişimdir...selametle.
Arabistan, İran, Tunus, Mısır, Suriye, Türkiye vb.
İşte Kuranı referans alanlar.
Evrensel ilkeler sadece Kuran'da sanıyorsanız yanılıyorsunuz.
Dogmalarla değil Kuran, hiçbir şey okunmaz. Siz her ne kadar OKUNAN(KUR'AN) deseniz.
İnsan çok süreçlerden geçmiştir evet ama daha geçeceği çok evre vardır, değil sizin sahiplendiğiniz ahlak kuralları, Kuranın bile artık hükümlerinin nesh edildiği zamanları göreceksiniz. Görmek için o zamanlara yetişmek önemli değil, düşünmek yeterli.
Öncelikle gelecekten Haber veriyorsanız,sağlam kaynaklar göstermelisiniz.Saydığınız ülkelerde ki ayaklanmaların heyecanına kapılmış birşeyler karalamanızı anlayışla karşılıyorum ama bilmelisiniz ki Kuran 1400 yıldır sapasağlam ayakta durmaktadır.
O akan bir su gibidir...Herkes kabı nisbetinde faydalanır ondan. Hergün yeni birşey öğrenirsin ondan.Bitmek bilmez bir kaynaktır o. Durgun suları kaynak edinenler ise BİLİYORUM-Evrildim heva ve havasına kapılırlar. Sizde Lütfen içtiğiniz kaynakları dikkatli seçiniz.
İkinci bir nokta:kullandığınız kelimeleri daha özenle seçemenizde fayda var. Dogma gibi frenk asıllı kelimeleri bilinçsizce kullanırken altlarını boş bırakıyorsunuz.Sonra Halq kökünden gelen Ahlak kelimesini kullanıyor yine altını doldur-a-muyorsunuz.Gaybden haberleriniz varsa lütfen bizimle paylaşmaya devam edin.Biz Kuranı,Sistemi,Evreni okuduğumuz gibi,elbette İnsanıda okumayı biliriz... İnsanın gelecekten beklentisi de Kader denilen Matrise etki eder. Varsa o levhadan OKUduklarınız paylaşınız lütfen. selam
Katılma Tarihi: 30 mart 2008 Yer: Uganda Gönderilenler: 126
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
fazıl yazdı,
Kuranın bile artık hükümlerinin nesh edildiği zamanları göreceksiniz.
sn fazıl gelecekten bahsediyorsunuz bu biraz hayal vari bir düşünce olmuş, siz gelecekteki nesh olayını bırakında 1400 yıl içinde nesh olmuş bir ayet söyleyin.
1400 senede nesh olmayan bir kitap hangi gelecek zaman diliminde nesh olucak?
__________________ koymuş postasını,GÖRMÜŞ RESTİNİ!!! he canım sen getir üstünü!!!
Behr bı deva kuçka heram nabe!!!
hılas!!!
fazıl yazdı, Kuranın bile artık hükümlerinin nesh edildiği zamanları göreceksiniz.
sn fazıl gelecekten bahsediyorsunuz bu biraz hayal vari bir düşünce olmuş, siz gelecekteki nesh olayını bırakında 1400 yıl içinde nesh olmuş bir ayet söyleyin.
1400 senede nesh olmayan bir kitap hangi gelecek zaman diliminde nesh olucak?
katılıyorum Zübeyr kardeşim.geçenlerde bir yerde rastladım...
şöyle diyordu ( mealen...):
"Kur'an; lafzı bir kere, manası sürekli olarak her an yenilenen/ kendini mana olarak güncelleyen ilahî bir vahiy'dir..."
Vahy'in cihanşumül ve zamanşumül olmasının altında yatan hakikat budur...
dolayısıyla zaman istediği kadar ihtiyarlasın da ihtiyarlasın, "vahiy " yinede gençliğini korumasını bilecektir...
Yüce Allah'dan daha "âlim" olan kimdir ki?..
muhabbetle
__________________ Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız? ENBİYA 10
Ve devam etmiştim; vahy neshedilmiştir, göreceksiniz ama illa görmek yetmiyorsa düşünmeliydiniz.
Anlaşılan o ki, siz Kuranı referans aldığını;
kimliklerine varana kadar tescil etmiş, bayraklarında la ilahe... diye başlayan ve hatta doktordan çok din adamının bulunduğu memleketin halklarısınız. Onlardan tarafsınız.
Çünkü tepkinizin ortaya koyduğu bu.
Oysa az düşündüğünüzde ne dediğimi iyi anlıyacaksınız.
Vahyin değil ihtiyarlatılması,artık yeryüzünden silinesi gelmiştir.
Her öfkede garip ki, Allah kendi tarafında sanıyor bu bağlılar.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma