Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Yahu insan Allah rızası için bir gram bile değişmez mi!?Yanılıyorsam düzelt ama foruma başladığın gün ne isen bugünde aynısın..Her gelişmenin önüne set oluyosun..Kurandan proje sunduk katılmadın,tabiattan sunduk yine tık yok,Kitabın dışından sunduk yine yok..Bak sevgili ebsar'ın yazılarını oku malum ritüeller için neler diyor neler! Ama gariptir fikir birlğiniz varmış gibi davranıyorsunuz..sürekli bizleri eleştirerek bu gerçeğinizin üstünü örtemezsiniz..daha el-türki v.b arkadaşları karıştırmıyorum..!Demem o ki sevgili dostum,kendinizin bile ittifak etmediği metne vurgu yaparak tarafınızı sağlama alamazsınız..
Ben Kuranın neresinde ne var ne yok en az senin kadar biliyorum..alınması gerekeni alırım, kimseye danışmam kimseden de çekinmem..Selamlar..
dermen bey bende o sıralar ısararla ritüelleri savunuyordum...
Hatırlıyorum.ama ben bundan ziyade Kuran dışı bilgileri asmanızdan rahatsızdım..açıkçası ilk zamanlar bunu kasıtlı yaptığınız zannındaydım..epey sonra böyle olmadığını yanıldığımı anladım..aklın yolu birmiş önemli olan geldiğimiz şu an/ımız..
sonra dünyadaki diğer insanlara baktım...
çoğunluğun bu ritüellerle filan alakası yok...
biz abdestte orası kuru kaldı burası ojeli olsa ne olur namzda parmağı şöylemi tutmalı böyle mi filan diye bir sürü şeyi mesele edinmişken baktım dünya almış başını gidiyor...
nooluyoruz lan dedim...
ya bu adamların hepsi cehennemlik yada bu işte bir sakatlık var...
yani kafayı şöyle bir kaldırıp etrafa bakmak lazım...
meğer ters yola giren bizmişiz milleti ters yolda gidiyor sanıyoruz...
hala da bir çok tersliklerimiz var ama onları ne zaman farkedeceğiz bakalım..
sevgili arkadaşım inanın ben 1974 yılında imam hatip okuluna başladığımdan beri doluyorum...sende bilirsin meslek (!) dersi hocalarının nasıl ceberrut,sevgisiz olduklarını.(çok az istisnalarını tenzih ederim) ecevit iktidara gelince kuran ve arapça derslerinin kaldırılacağını yaydılar..ama ben gerçek olsun diye dualar ettim Allaha..tabi kabul etmedi :))
hangi akımda olursam olayım mutlu ve huzurlu olamadım..ama bir özelliğim vardı ki onu sonuna kadar işlettim..oda şu:
Kim hangi projeyle gelirse gelsin hemen itiraz etmek yerine ona gerekli fırsatın verilmesi için uğraştım..hemen kaçıpta mazeret üretsinler istemedim..ama uyumadımda..taa ki sistemleri çökene kadar arkalarında durdum samimi bir şekilde..sonuç:nerden baksan tutarsızlık...tam bir fiyasko..ama ben asla hayıflanmıyorum..bu sağlıklı gelişimim için gerekli olan bir süreç...bizi izleyen izliyor..finalistleri O'belirleyecek...ben asla kimseyi cehennemlik ilan edemem.üstelik varlığından bile emin değilim.. son sorunun cevabınıda vermiş oldum..
Sen değerli kardeşime esenlikler diliyorum..
siz de yanılmıyorsam o zamanlar bir peygamber bulmuştunuz...
"Hayır Malik bin nebi ye aittir ben sadece aldım.Konuşan kim Malik bin nebi ifadeler kime ait malik bin nebiye.Getiren kim ben. Vahyeden kim Allah sözler kime ait O na kime geliyor nebi ye.Nebi bunları ifadelendirirken bunlar kimindir diye sorulursa Allah a aittir der tabiiaiyla..Ben konultuğumda ne olur.Konuştuğum ayet.Kimden nebiden, kime ait Allah a.Kur an dan konuştuğumda ne olur.Allah ın nebiye vahyettiği vahyi konuşmuş olmazmıyım:)) Felsefeden hareketle Kur an ı anlamaya çalışma Ünalım gardaşım.Bu metod değil doğru metod hiç değil.İşlerinde kolaylıklar dilerim selametle"
Çok şekersin :), ama ecele etme,
Önceki iletilermin üzerine bir de şu aşağıdaki iletimi koy :) gördüğüm kadarı ile şapkan hala başında onu da koy artık önüne :)
O sözlerin bana ait olduğunu benimle onaylatabilirsin :),
O sözlerin bana ait olduğunu benim nikimin altındaki yazıyı göstererek onaylatabilirsin,
Olmadı telefonla bağlanırım:),
Ama muhammed gardaşım ne etsin o da Allah'ı mı bağlasın canlı yayına, veya sen ne ediyon muhammedi mi alıyon bağlantıya, yoksa Allah'ı mı sokuyorsun odaya :),
Oku yaradan rabbinin adıyla adına,
Tamam bu cümle ancak Allahtan gelir :),
Kal sağlıcakla güzel dostum.
Sana neşet babadan kendim ettim kendim buldumu armağan ediyorum :)
__________________ bildiklerimizle değil yaptıklarımızla, ellerimizin neleri ile değil hayatlarımızın nasılları ve nedenleri ile,,,
Beni bir yere oturtmaya çalışmayın,çünkü ben bir yerde oturmuyorum, sadece yürüyorum
....."Şehrin bir yerinde bir adam öldürüldüğünden bütün şehir
sorumludur" dosteyevskinin dediği gibi..
O adam aç veya ahlaksız olmasa idi bunu yapmazdı..
Gözü dönmüş bir adamı öte tarafla düzeltemezsin..
Öldürmemesini mushafla sağlayamazsın.. Sadece
öldürüldüğünü duyduğunda "bütün insaları öldürmüş gibi
oldu" dersin..
Başka biri de çıkar mushaftan "gördüğünüz yerde öldürün"
ifadesini kırparak o adamı öldürür\öldürüyorlar..
Karnını doyurmak ve diğer insanlarla asgari düzeyde de
olsa eşit şartlar altında yaşamını devam ettirmesini
sağlarsan ve insanlık için "insan olma bilincini" adama
verirsen adam neden öldürsün, böyle bir hobi edinmemişse
kendine....."
sen hayal alemindesin.hayal ile gerçeği bir birine karıştırıyorsun.
"Bu Kitap kendisinde şek ve şüphe bulunmayan bir Kitaptır. Muttakiler için hidâyet kaynağı (rehber-kılavuz) ve yol göstericidir." yoksa kur'an herkesin başında bir polis veya asker değildir.sana doğruyu ve yanlışı gösterir.doğruya yönelmeni ister.yanlışdan kaçmanı ve kaçındırmanı ister.bundan daha iyi bir düzen mi olur?
insanlık tarihi boyunca zina,kumar,içki,hırsızlık,öldürme gibi suçlar engellenebilmiş mi?ki kur'an bunları tamamen ortadan kaldırsın.zaten amaç bunları tamamen ortadan kaldırmak değil.insanları bunlarla imtehan edmekdir.ki kemale ersinler,bilsinler ve öğrensinler doğruyu yanlışı...
sen hayal alemindesin,şu hayalinden bir alıntı yapta öğreneyim:zinasız,kumarsız,içkisiz,çalmasız-çırpmasız bir toplumu nasıl inşa edeceksin.
ALLAH ın insanlara verdiği ADALET VE AHLAK VE DOĞRULUK rehberini az-yetersiz buldunuzda sizlermi daha iyisini ve mükemmelini buldunuz?öyleyse anlat....
__________________ De ki: «Ey ehl-i kitap! Tevrat'ı ve İncil'i ve size Rabbiniz tarafından indirilmiş olanı ikame edinceye kadar hiçbir şey üzerinde değilsinizdir.» ALLAH HERŞEYİN EN DOĞRUSUNU BİLİR.
Katılma Tarihi: 27 haziran 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 155
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Arapça olan Kuran'ın, indiği toplumun diliyle hitabını gerçekleştirdiği herkesçe biliniyor ama alıntılanan bazı ayetlere yaklaşımda bu nüansa dikkat edilmiyor.Yer ile göğün bitişik iken ayrılmasını ''görmüyorlar mı?'' sorusuyla dikkatlere sunuyor Allah ama bu sorunun doğru anlaşılmadığı görülüyor.Bence biz çeviriye Türk dili çerçevesinde anlam yüklüyoruz.Ünal bunu yapmış mesela.Görmüyorlar mı,görmediler mi,gördün mü sorusuyla başlayan nice ayetler vardır ki bunun Türkçe'deki görmek fiiliyle uzaktan yakından ilişkisi yok.Bunun için Arapça bilmeye gerek yok.
-Rabbinin Fil sahiplerine ne yaptığını gördün mü?
Tarih baz alınacaksa bu olayın Hz.Muhammed'den önce gerçekleştiği biliniyor.O halde gördün mü sorusundan kastın şahit olmak şeklinde anlaşılamayacağı açık
-Binlerce oldukları halde ölüm korkusuyla yurtlarından çıkanları görmedin mi?
Bu ayette de İsrailoğulları tarihine atıf olduğu söyleniyor.Hz.Muhammed'in bunu da görmediği açık
-Yer ve gök ile bitişik iken onu ayırdığımızı görmüyorlar mı?
Bundan kastın da bizzat tanık olmak olmadığı açık.O halde bugünkü bilimin ulaştığı verilere mi atıf var tartışmasını bu şekilde sürdürmenin bir anlamı yok.
Sonuç olarak bu soru kalıbının mantığı Arap dili çerçevesinde anlaşılabilir ki bu konu Haktansapmaz,Hasan Akçay,Neyzen Semazen gibi isimlerin uzmanlık alanına girer.
__________________ Gideni az olan yoldan gidin (İncil)
Yeryüzünde yaşayanların çoğunluğuna uyarsan seni Allah'ın yolundan saptırırlar (Kur-an)
"Era eyte" diye başlayan cümleler Gördün mü? diye çevrilebilir.
"ma Edrake" diye başlayanlar İDRAK etmek anlamında KAVRAMAK diye çevirilebilir.
Ancak bunları sayın yalnız_kürtün de belirttiği gibi çevirilerde motamot çeviri yerine anlaşılabilir çeviri yapılmalıdır.
Şöyle bir örnek vermek istiyorum;
Bir ingilize birşey anlatırsınız o da siz "I see" der.
Yani anlattıklarınızı ANLIYORUM anlamında kullanır bu GÖRÜYORUM ifadesini. Kelimeler karşı Beyinde imgeler oluşturur.O imgeyi net görüyorsanız Kavrarsınız aksi halde Görmedim/Anlamadım dersiniz. İşte EBSAR bir Görüş...Basiret bir bakıştır.
Ama ben söz konusu arkadaşların bunlarla ilgilendiklerini düşünmüyorum. Onlar "Anlamak istemekten yorulmuşlarıdır". Onlar toptan reddetmenin dayanılmaz hafifliğine kapılmışlardır. Haniflikten sıkılmış Hafifliğe geçmeyi tercih etmişlerdir. Müteşabih onlarda Alerji yapmaktadır. Onlar "Göksel" gıdadan sıkılmışlardır. Onlar şu şehre Secde halinde girerlerse aradıkları BAKLİYATI bulacaklardır. selam
__________________ Haşr -10
"Rabbimiz, bizi ve bizden önce inanmış olan kardeşlerimizi bağışla; kalbimizi inananlara karşı kin beslemekten koru.
Rabbimiz, sen şefkatlisin, Rahimsin,"
Yahu insan Allah rızası için bir gram bile değişmez mi!?Yanılıyorsam düzelt ama foruma başladığın gün ne isen bugünde aynısın..Her gelişmenin önüne set oluyosun..Kurandan proje sunduk katılmadın,tabiattan sunduk yine tık yok,Kitabın dışından sunduk yine yok..Bak sevgili ebsar'ın yazılarını oku malum ritüeller için neler diyor neler! Ama gariptir fikir birlğiniz varmış gibi davranıyorsunuz..sürekli bizleri eleştirerek bu gerçeğinizin üstünü örtemezsiniz..daha el-türki v.b arkadaşları karıştırmıyorum..!Demem o ki sevgili dostum,kendinizin bile ittifak etmediği metne vurgu yaparak tarafınızı sağlama alamazsınız..
Ben Kuranın neresinde ne var ne yok en az senin kadar biliyorum..alınması gerekeni alırım, kimseye danışmam kimseden de çekinmem..Selamlar..
Selam Dermanbeg,
MAVİ yazılar sizin:
Yahu insan Allah rızası için bir gram bile değişmez mi!? .
Allah rızası mı? yahu hem deist'lik hem de Allah rızası!...bu ne yaman çelişki böyle...Allah rızasını kazanmak / kazanabilmek için önce Yüce Allah'ın emirlerini yerine getirmek, bunun için de : önce onları açıkça görmek/ işitmek gerek, öyle değil mi?...hani nerede bu emirler, ilahi buyruklar? siz ilahi Kur'an vahyini kabul etmiyorsunuz ki bir kere!...o halde ben - Kur'an Allah kelamı değilse...-Yüce Allah'ın emirlerini nereden ve nasıl temin edip de yerine getireceğim ve dolayısıyla senin istemiş bulunduğun Allah rızası için bir şeyler yapayım!...Yüce Allah şaşırtmasın...bu kadar çelişkiyi iç dünyanız nasıl kaldırıyor merak ediyorum!...
değişim...
neye göre değişim, nasıl bir değişim...
yatay mı, dikey mi, çapraz mı...
bir kere değişimden söz edebilmek için öncelikle bir sabitemizin olması gerekmez mi? sabiteniz yok ki, bir değişimden söz edebilesiniz...
ne kalıyor geriye : heva ve heves tanrıları...
bu tanrıların bir hoş(!) tarafı : yazılı bir vahye ihtiyaç hissettirmemeleridir...nereye gitsen içinden seslenir sana...
Üzerinde ALLAH'ın ismi anılmayanlardan yemeyin. Çünkü o, yoldan çıkmadır. Şeytanlar, sizinle tartışmaları için dostlarına vahyeder. Onlara uyarsanız siz de ortak koşmuş olursunuz ( ilahî vahiy...)
Bak sevgili ebsar'ın yazılarını oku malum ritüeller için neler diyor neler! Ama gariptir fikir birlğiniz varmış gibi davranıyorsunuz..sürekli bizleri eleştirerek bu gerçeğinizin üstünü örtemezsiniz..daha el-türki v.b arkadaşları karıştırmıyorum..!Demem o ki sevgili dostum,kendinizin bile ittifak etmediği metne vurgu yaparak tarafınızı sağlama alamazsınız.. .
bir kere diğer kardeşleri bizim burada tartışma konusuna dahil etmeyelim istersen...konuyu açmışsın, şunu söylemeden de geçmek olmayacak : bir takım ritüel tartışması , kısmi farklı algılama, meal farklılıkları ve farklı ritüel ve yani ÖZ'e müteallik olmayan fıkhî bir takım farklılıkların sen'de ilahi vahyin inkarına mesned oluşturduğunu söylemeyeceksin herhalde...))) bir ritüel algılama farkı nedeni ile(!) bir toptan ilahi vahyi yok saymak...pire için yorgan yakmak...yapmayın bunu...biraz tefekkür , biraz tezekkür, biraz tefakkuh ediniz...aynı mevzi'deyiz o kardeşlerimle...Yüce Allah'ın lütfu ve merhametiyle inzal buyurduğu ilahi vahy'in tarafında...tek ve gerçek ilahın...Rabbimizin...Mürebbimizin...bizi O'na çağıran ( daîyallahe...) Allah Rasulünün safında...
Ben Kuranın neresinde ne var ne yok en az senin kadar biliyorum..alınması gerekeni alırım, kimseye danışmam kimseden de çekinmem..Selamlar.. .
bilmek...ah şu bilmek...vah şu bilmek...belki biliyorsundur, belki de bilmiyorsundur...orası bayağı şüpheli...fakat OKU'mayı bilmediğin kesin...
kimseye danışmam kimseden de çekinmem
aman aman lütfen vede zinhar kimseye danışmayınız vede çekinmeyiniz lütfen...hatta gemisinde yaşayıp ekmeğini yediğiniz Yüce Rabbinize bile danışmayınız...O'na danışmak, O'ndan çekinmek piramidin tepesine çıkmanın bir engelidir çünkü...
ben danışıyorum da çekiniyorum da...
ben büyük bir günün azabından da korkuyorum...Yüce Allah'a karşı sorumluluk bilinciyle davranıyorum...öyle de yaşamaya çalışıyorum...
tıpkı saf'ında ve mevzisinde bulunduğumuz Allah Rasulü gibi...
kimse kimsenin üzerinde bekçi de değil...
ister korkarsın, ister sorumluluk bilinciyle hareket edersin, ister seversin, ister yok sayarsın...Kur'an diye bir ilahi vahiy yoktur dersen ben sana ne diyebilirim ki...
sonucuna da bir Hz.Adem olarak kendin (kendim)katlanırsın...katlanırım...katlanırlar...
bizi kimse uyarmadı diyede söyleyemeyeceksin...
çünkü bu satırımla beraber bu iletimide okumuş olacaksın...
selametle
__________________ Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız? ENBİYA 10
Geçmişte toparladığım bir not ilgilenenler için;
İslam ve dini kaynaklar..
Din alanında kelimeleri kutsamak, dili tanrı haline
getirmektir. İncelenen dilin inceliklerinde tanrının
gizemleri aranmaya başlar.
Dini kaynakların en büyük faydası\amacı içindeki temel
ahlaki ve fıtri(varoluşsal) değerlerdeki yol
göstericiliğidir. Onları kutsallaştırmak demek bir nevi
"aklı örtme" demektir. Dini kitaplar ise aklın
örtülmesini istemez. Kutsal olan hayatınızdaki
işaretlerden ne mânâ çıkardığınız ve bunu hayatınıza ne
şekilde yansıtabildiğinizdir. Yani metinde yazan infak
kelimesi ya da yazılı sahifesi kutsal değldir, hayatınıza
bu kavramı daim edebiliyorsanız kutsal bir iş yaparsınız.
Şimdi sizden düşünmenizi istiyorum. Dini
kaynaklar(elçiler, kitap, hadis, icma, rivayet, kültür,
gelenek, fıkıh vb.) olmasaydı, bu öğütleri(akıl ve
vicdanınızla) kendinize veremeyecek miydiniz?
Hakkında bilgin olmayan şeylerin hakkında ileri geri
konuşma|Araştır ve sürekli tekamül et.
Taklitçi ve tenkitçi olma|Aklını ve vicdanın kullarak
kendini sürekli geliştir.
Çevreyi ve kendini kirletme|Temiz tut ve bakımlı,
tertipli ol.
Zalimlerden ve kötülerden olma|Adil olanlardan ve
muttakilerden ol.
Komşunun hakkını ve ihtiyaçlarını yeme|Onları gözet,
destek ol.
Engelli olanları hor görme|Sağırın arkasından atıp, körün
önüne taş koyma.
Sorunlu olduğun kimseler sana bir adım yaklaştığında sen
daha fazlasını yapacaksın.
İnsanları öldürmeye yada yaralamaya teşebbüs etme|Onların
hayatını kurtarmaya çalış.
Zinaya teşebbüs etme, yapma, yaptırma|Nikah ile evlen ve
gücü yetmeyenleri evlenmesine vesile ol.
Çocuklarını toprağa gömme, kürtaj yaptırma|Onları sev,
değer ver, salih bir evlat olarak yetiştir.
Anne babana kötü söz ve davranışlarda bulunma|Onlara iyi
davran ve güzel sözler söyle.
Şartlar ne olursa olsun yalana, dolana yönelme|Sürekli
doğruya yönel ve doğruyu söyle.
Kimsenin hakkını yeme|Çalışarak emeğinin karşılığını al,
sana çalışanlarında hakkını ver,
Yetimi yoksulu itip kakma|Yetimi yoksula nezaket
çerçevesinde hakkını ver.
Cimrilik, müsriflik etme ve mallarını biriktirme|İçinden
gelerek ihtiyaç fazlasını infak et.
Emanete ihanet ve hırsızlık etme|Emanetleri sahiplerine
ver, başkasının malına göz koyma.
Fal, içki, uyuşturucu, büyü vb aklı örten işleri
girme|Sabırla ve azimle çalış.
Sahte tanrıların, aracıların önünde eğilme|Yalnız seni ve
her şeyi yaratana boyun eğ.
Kibirli, kaprisli, ukala, güvensiz olma|Çevrendekiler
sana "emin" sıfatıyla baksın.
Dedikodu, kötü sözler söyleme ve lakaplar takma, alay
etme|Nasihat et, öğüt ver, güzel konuş.
Yalancı şahitlik yapma|Kendine ya da yakının aleyhine de
olsa dosdoğru şahitlik yap.
Leş, kan ve kirli(pis) olanlardan yeme|Zorda kalmadıkça
temiz olanlarından usulunce faydalan.
Veremeyecek iseniz, gerçek akıl sahibleri ve bu
kaynakların gerçek muhatapları sizler olamazsınız. Çünkü
elçiler bunları AKIL SAHİBİ insanlara yeniden
hatırlattılar(zikr). Maalesef sizler ancak ve ancak işin
kolayına kaçan taklitçi tayfaya ya da başka bir akıma
mensup olabilirsiniz.
"Uzak doğu yazıtlarından, Konfüçyus’un öğretilerine,
Buda’nın emirleine, Maya ve Aztek yazıtlarına, Orta
Afrika kabilelerinin kil tabletlerindeki ERDEMLERE,
Eskimoların İNSAN YÜZÜ sözlerine, Babil, Sümer, Urartu,
Pers, Türk yazıtlarındaki KANÛNLARA, Güney Amerika mağara
duvarlarındaki Kabile Yasalarına, Kızılderililerin
buffalo derisine yazdıkları kanunlarına ve daha bir
çoğuna kadar. Neresine, hangi uygarlığına ve hangi zaman
dilimine bakarsanız dünyanın aynı şeyleri bulacak ve
göreceksiniz. Hepsi aynı ve tek Yaratıcı’larının
kendilerini yaratırken onlar öğrettiği ve kodladığı bilgi
ile beraberdiler. İnsanların imtihanın sorularının
cevaplarını bilememek sorunu yoktur ve hiç olmamıştır."
(Temiz fikir sitesinden alıntı)
Çevremdeki din ile meşgul kişilere baktığımız da çoğunun
"ayet savaşları" ile "kılıç-kalkan" oynadığını, arapça
bilgisi olanların "meallendirmeyle ve meal
eleştirileriyle" meşgul olduğunu ve kimilerinin bundan
dolayı kibirlendiğini\büyüklendiğini, kimilerinin de
kendisine bir "idol" belirlemiş, sürekli o kişinin
yayınlarını takip ediyor ve övünerek diğerlerine
aktardığını görüyoruz. Peki ya SONUÇ?
Sonuç : Fayda YOK. Dert ÇOK.
Bu manzaralar, tam anlamıyla, insani ÖZün(fıtri
değerlerin)ve insan olma bilincinin kayboluşunun
resmidir. Bu kayboluş aslı itibari ile bir
yabancılaşmadır. İman şemsiyesi altında kaybolan insanın
bu kayboluşunun sebebi, insanların görmeleri gereken yere
işaretler (elçiler, kitaplar, evrendeki bütün ayetler)
aracılığıyla (onların işaret ettikleri yöne) bakmaları
gerekirken, bunun yerine kitaptan ve elçilerden
kafalarını kaldırmamalarıdır. İslam yolu ile dirilmek
yerine İslami kaynaklara gömülmek yolunu seçmişlerdir.
Yaptıkları kısır döngülü tartışmalardan ne kendileri ne
de çevreleri bir fayda görmemektedir.
Kuran (51: 20-21): Kesin olarak inananlar için yeryüzünde
ve kendi nefislerinizde birçok alametler vardır. Hâlâ
görmüyor musunuz?
Einstain: Kendi gözüyle gören ve kendi yürekleriyle
hissedenler çok azdır.
Freud: Güç ve güveni hep dışımda aradım. Ama bunlar
insanın içinden gelir. Ve her zaman oradadırlar.
Elçileri ve mücadelelerini anlamayan, onları ve
söylemlerini hayatın içinden çıkan değilde, gökten
inen(gaybtan) bir nur! gibi gören zihniyetlerin
düşünceleri toplumda hakim oldukça, DİN kavramının
ayakları yere basmayacak, dolayısıyla da
pratiğe\uygulamaya\hayata YANSIMAYACAKTIR. Sözüm ona
müslüman ülkelerin geri kalmalarının sebeplerinden biri
de budur.
Bilinenin aksine, "Din insanlar içindir, insanlar din
için değildir".
(Özellikle de kendiliğinden ya da diğer kaynaklardan
faydalanarak insan olamayan beşerler içindir.)
__________________ İNSANLAR CENNETE RAZI OLDUKLARI İÇİN
CEHENNEMİ KABUL EDİYORLAR..
BİLİNÇSİZCE..
]Bak
sevgili ebsar'ın yazılarını oku malum ritüeller için neler diyor neler!
Ama gariptir fikir birlğiniz varmış gibi davranıyorsunuz..sürekli
bizleri eleştirerek bu gerçeğinizin üstünü örtemezsiniz..daha el-türki
v.b arkadaşları karıştırmıyorum..!Demem o ki sevgili dostum,kendinizin
bile ittifak etmediği metne vurgu yaparak tarafınızı sağlama
alamazsınız..
Hasanoktem Yazdı:
bir
kere diğer kardeşleri bizim burada tartışma konusuna dahil etmeyelim
istersen...konuyu açmışsın, şunu söylemeden de geçmek olmayacak : bir
takım ritüel tartışması , kısmi farklı algılama, meal farklılıkları ve
farklı ritüel ve yani ÖZ'e müteallik olmayan fıkhî bir takım
farklılıkların sen'de ilahi vahyin inkarına mesned oluşturduğunu
söylemeyeceksin herhalde...))) bir ritüel algılama farkı nedeni ile(!)
bir toptan ilahi vahyi yok saymak...pire için yorgan yakmak...yapmayın
bunu...biraz tefekkür , biraz tezekkür, biraz tefakkuh ediniz...aynı
mevzi'deyiz o kardeşlerimle...Yüce Allah'ın lütfu ve merhametiyle inzal
buyurduğu ilahi vahy'in tarafında...tek ve gerçek
ilahın...Rabbimizin...Mürebbimizin...bizi O'na çağıran (daîyallahe...) Allah Rasulünün safında...
Bu cevap size yeter de artar bile.İşte Kurandan beslenen bir Akıl ve Vicdan sahibi.Allah razı olsun Hasanoktem.Müminler arasına nifak sokmak isteyenlere güzel bir cevap
Ekleyecek fazla birşey yok.
Birde şunu çok beğendim:
Dermanbegin cevabını merakdahi etmiyorum.
Alıntı:
Allah rızası mı? yahu hem deist'lik hem de Allah rızası!...bu ne yaman
çelişki böyle...Allah rızasını kazanmak / kazanabilmek için önce Yüce
Allah'ın emirlerini yerine getirmek, bunun için de : önce onları açıkça
görmek/ işitmek gerek, öyle değil mi?...hani nerede bu emirler, ilahi
buyruklar? siz ilahi Kur'an vahyini kabul etmiyorsunuz ki bir kere!...o
halde ben - Kur'an Allah kelamı değilse...-Yüce Allah'ın emirlerini
nereden ve nasıl temin edip de yerine getireceğim ve dolayısıyla senin
istemiş bulunduğun Allah rızası için bir şeyler yapayım!...Yüce Allah şaşırtmasın...bu kadar çelişkiyi iç dünyanız nasıl kaldırıyor merak ediyorum!...
__________________ Haşr -10
"Rabbimiz, bizi ve bizden önce inanmış olan kardeşlerimizi bağışla; kalbimizi inananlara karşı kin beslemekten koru.
Rabbimiz, sen şefkatlisin, Rahimsin,"
sen hayal alemindesin.hayal ile gerçeği bir birine
karıştırıyorsun.
"Bu Kitap kendisinde şek ve şüphe bulunmayan bir
Kitaptır. Muttakiler için hidâyet kaynağı (rehber-
kılavuz) ve yol göstericidir." yoksa kur'an herkesin
başında bir polis veya asker değildir.sana doğruyu ve
yanlışı gösterir.doğruya yönelmeni ister.yanlışdan
kaçmanı ve kaçındırmanı ister.bundan daha iyi bir düzen
mi olur?
OLMAZ TABİ KARDEŞİM BİZDE BUNDAN FARKLI BİR ŞEY
DEMİYORUZ. BEN ALINTILADIĞIN KISMI BİR ÖNCEKİ GETİRİLEN
ÖRNEKLERE CEVAP NİTELİĞİNDE YAZDIM. HEMFİKİRİZ.
insanlık tarihi boyunca zina,kumar,içki,hırsızlık,öldürme
gibi suçlar engellenebilmiş mi?ki kur'an bunları tamamen
ortadan kaldırsın.zaten amaç bunları tamamen ortadan
kaldırmak değil.insanları bunlarla imtehan edmekdir.ki
kemale ersinler,bilsinler ve öğrensinler doğruyu
yanlışı...
İNSANLAR NEYİN KÖTÜ NEYİN İYİ OLDUĞUNU BİLİRLER. BUNUNLA
İLGİLİ BİR ÖNCEKİ MESAJIMA BAKABİLİRSİN. MUSHAFTA BUNLARI
YANİ ORTAK DEĞERLERİ TOPLUMUNA VE OKUYACAKLARA
HATIRLATIR. MUSHAFTAKİ ÖLÇÜLER VE GAYELER KİŞİLERİN
AHLAKİ GELİŞİMİNE VE BİR ARADA YAŞAYABİLMEK İÇİN GEREKLİ
DÜZENLEMELERDİR. BİZİM HUKUK SİSTEMİMİZ GİBİ..
sen hayal alemindesin,şu hayalinden bir alıntı yapta
öğreneyim:zinasız,kumarsız,içkisiz,çalmasız-çırpmasız bir
toplumu nasıl inşa edeceksin.
ALLAH ın insanlara verdiği ADALET VE AHLAK VE DOĞRULUK
rehberini az-yetersiz buldunuzda sizlermi daha iyisini ve
mükemmelini buldunuz?öyleyse anlat....
DOSTUM KARALAMAYA GEREK YOK. BU BAHSETTİKLERİN OLMADAN
BİR TOPLUM İNŞA ETMEK BENİMLE SENİNLE OLACAK İŞ
DEĞİLDİR.. MUSHAFLA DA EDİLEMEDİĞİ AÇIKTIR. BENİM
ÖNERİLERİM KİŞİLERİN BİLİNÇ SEVİYELERİNİN YUKARI
ÇEKİLMESİ İÇİN AKLIN\DÜŞÜNMENİN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİN
KALDIRILMASIDIR.
İNSANLAR GÜNAH OLDUĞU İÇİN DEĞİL, KÖTÜ OLDUĞU İÇİN
YAPMAMALILAR. ÇÜNKÜ BİR OLAYLA KARŞILAŞTIKLARINDA BİLİNÇ
SEVİYELERİNDEN GELEN "TELKİNLE" KARAR VERİRLER, HEM
KİŞİNİN ŞARTLARI\SEVİYESİ YÜZÜNDEN MANTIKLI HAREKET
EDEMİYOR BİR DE VİCDANLARIDA KÖRELMİŞSE O KİŞİDEN
KENDİSİNE VE TOPLUMUNA HAYIR GELMEMEKTEDİR.
ADALET, AHLAK, SOSYAL EŞİTLİK, İYİLİK, DOĞRULUK, BARIŞ
VS.. BUNLAR MUSHAFA AİT DEĞİLDİR, BUNLAR İNSANLIĞIN ORTAK
DEĞERLERİ VE MÜCADALE ETTİKLERİ GERÇEKLERDİR..
MUSHAFTA BU DEĞERLER İÇİN MUHAMMED ZAMANINDAKİ
MÜCADELENİN BİZE ŞAHİTLİĞİNİ YAPIYOR.
BEN YOLDAKİ İŞARETLERİN YERLERİNDE GÖRÜLMESİNİ İSTİYORUM,
YOLDAN SAPMALARIN ÖNÜNE GEÇİLMESİ İÇİN..
KUSURA BAKMA RENKLENDİRME BUTONU ÇALIŞMADIĞI İÇİN BÜYÜK
YAZDIM, YAZI DİLİNDE BÜYÜK YAZMAK YÜKSEK SES\BAĞIRMAK
DEMEK.. YANLIŞ ANLAŞILSIN İSTEMEM..
SELAMETLE..
__________________ İNSANLAR CENNETE RAZI OLDUKLARI İÇİN
CEHENNEMİ KABUL EDİYORLAR..
BİLİNÇSİZCE..
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma