Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Sevgili İsimsiz Yazdı;
"Sen, benim bu kitabı elime alıp üstünde Kuran-ı Kerim yazıyor diye onun Allah’tan olduğuna inandığımı mı sanıyorsun? Acaba demediğimi mi sanıyorsun? Yanılıyorsun arkadaşım, yanılıyorsun."
Daha önce Allah'ın her hangi bir kitabını, emrini, seslenişini, vahyini, gördün mü de kur'an'ın da Allah'ın olduğuna inanıyorsun.Kıyaslayarak onaylamadıysan, inceleyerek inanmak durumundasın inceleyerek anladıysan zaten insan nazarında çözümlenecek bir veridir ki gene bir espirisi kalmaz.Evet, aynen öyle önce bu kitab'ın Allah'tan olduğuna inandın sonra da bunu o kitaba söylettin ara sıra da için el vermiyordur acaba diyorsundur ma bastırıyorsun o sesi sürekli :),
Sevgili Demanbeg yazdı;
"ben Ünal'ı yakınen tanıyan birisiyim.Oda senin gibi "acaba" dediklerini bir yere oturtmaya çalışıyor belki de oturttu..."
Eyvallah sevgili Ali abim, oturttuğum tek şey bir yerde oturmamam gerektiği :),
Sevgili Ululebsar yazdı;
"Gidilen yol yol değil. SEBİL burada...Sırat-el Mustakiymi brakıp gitmeyin:) Gidilen yol gidenlere "süslü"gösteriliyor. Son sözüm: Hanif olmanın dayanılmaz ağırlığı ve Deist olmanın dayanılmaz hafifliği arasında kalan kardeşlerim soru sorun... Cevabı bulun. Dayanılmaz olan dik yokuş...dayanın.Ancak dik yokuşu aşanlar GERÇEĞİ görecekler."
:) bir şey söyleyim de alın olur mu, senin ağzında çiğneyip çiğneyip cakırdattığın bu sakızı balon edip patlatalı epey zaman oldu, sen o sırat dediğin yolun ortasında otur ben yürümeye kararlıyım;), beni kitaplarda okuduğun fikir akımlarına oturtmaya çalışma durduk yere tatsızlık yapmış olursun,
Sevgili Fazıl;
Benim için öteki yok, benim için cennetlik cehennemlik yok, benim için iyi kötü yok, halel getirmek ne demek bilakis
Sevgili Hasan Abim,
İnsan yaratılırken zaten eksiksiz yaratılmadı mı, bu kitaplarla eksikliğimiz mi kapatılıyor.Ya da dünya da kitap bol diye kitap göndermiyorsa aciz oluyorsa dünya da o kadar çok şey varki onları da mı göndermeli, ki var olan herşey zaten O'nun değil mi,
Allah konuşur,
Allah konuşmaz,
Allah konuşuyor,
Allah konuşmuyor,
Allah herkesle konuşur,
İnsanların iletişim araçları, dil ( ses, söz, harf vs vs)
Ne anlamsız değil mi, ARABA, bir takım sesler çıkartıyoruz sonra o seslere bir takım semboller veriyoruz ve eşleştiriyoruz bir eşya ile.
İnsanın konuşması içinde olduğumuz için pek de ilginç gelmiyor, ama Allah'ın konuşması da bizzat insanın konuşması gibi lakin araçları farklı, seslere, sözlere, harflere, yer yok O'nun konuşmasında.
Bir köpekle konuşur insan gözleri ile, salgıladığı hormonlarla,
Bir köpek yer küre ile konuşuru, O'nun sesleri ile,
İnsan konuşur, evrilen evrenin hareketleri ile ve seslenir insanlığa O'nun adıyla, evrilen yerlerdeki boşlukları dolduralar diye.
İnsan bu, davranışları bir sistematiğe bağlı, konuşması, hayaller bile, hep var olandan, görünenden başlar, fakat ortada bir uyarıcı yokken algılayamazken bir şeyi nasıl salgılasın ve nasıl dönüştürsün davranışa.
Evet Allah konuşmaz ama konuşur. İngilizce öğrenir insan, almanca, unut bunları bilmiyorsun bir başka toplumun dilin varlığını, bu varlıkları görünce ne düşünürsün, zencileri gördün, farklı bir hayvan ve böğürüyor demez misin,
Dün bebişime bir ördek aldım basınca ötüyor, korktu hem de fena aldım elinden bu sefer maymun verdim onu eline alınca ötmüyor, fakat maymunu alır almaz gene korktu ve attı elinden,
En sonunda maymunu aldım elime havaya attım, ellerimin arasında sıkıştırdım bu sırada beni izliyor tabi, maymunun tutunca ses vermediğini gördü ve bu sefer uzattığımda heyecanla tutarak oynamaya başladı,,,,,
Biz de insanlık olarak bebeklik döneminde yaşıyoruz, ve bekliyoruz konuşsun tüm eşya konuşmalarını bildiğimiz ve alıştığımız gibi, oysa ördeğin farklı maymunun farklı iletişimi var ve bunu bilmediğimizden korkuyoruz eşyanın bu sessizliğinden ,
Hayır öyle değil, O mimikler ile konuşuyor ve sesleniyor, bazen bir ağacın ardından, bazen direk, bazen perde arkasından bazen de bir aracıyla,
Ama hiç biri bizim tarzımız gibi deil,
Ölümden sonrası ile ilgili ayrı başlıkta ele aldım mevzuyu ama en nihayetinde geleceğe dair bir zandan öte değildir düşüncelerim,
Nasip olurda yüz yüze gelirsek daha etraflıca konuşuruz hem böyle kuru kuru da olmaz yanında çay cuara da olur :)
Esen kal sevgili abim,
Muhabbetlerimle,
Ve Esen kalın sevgili dostlar
Size de muhabbetlerimle,
Ve iyi Dinlemeler :)
http://www.youtube.com/watch?v=qzFwBhJ7B3A
__________________ bildiklerimizle değil yaptıklarımızla, ellerimizin neleri ile değil hayatlarımızın nasılları ve nedenleri ile,,,
Beni bir yere oturtmaya çalışmayın,çünkü ben bir yerde oturmuyorum, sadece yürüyorum
|