Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
1-Bilinen hac üç gündür. 2-Haccın yapılacağı mekanda oturanlar sadece üç gün gündüzleri hem argo konuşmalardan hem de cinsel ilişkiden kesin olarak uzak duracaklar. 3-Haccın yapıldığı kentin dışında oturanlar bu tempoyu ve miting heyecanını çabuk yitirmemek için gündüzleri cinsellikten uzak durmaya yedi gün daha devam edecekler.
Ye, iç. Gözün aydın olsun! Eğer insanlardan birini görürsen de ki: Ben, çok merhametli olan Allah'a oruç adadım; artık bugün hiçbir insanla konuşmayacağım."
1-Hem yiyecek hem içecek hem "oruç" tutacak! konuşmayacağım 2-"İnsanlardan birini görürsen 3-Yeni doğum yapmış bir kadın sabahtan akşama kadar nasıl olurda "yemez içmez"!
bu açıklamalara göre, yeni doğum yapmış kadın Meryem için, "gündüz cinselliği düşünmez, argo da konuşmaz ama akşam cinsellik te argo da serbest" denmiş olmuyor mu...
O halde burada yapılmaması istenen somut eylem nedir?
4. (Buna imkan) bulamayan kimse, hanımıyla temas etmeden önce ardarda iki ay oruç tutar. Buna da gücü yetmeyen, altmış fakiri doyurur. Bu (hafifletme), Allah'a ve Resulüne inanmanızdan dolayıdır. Bunlar Allah'ın hükümleridir. Kafirler için acı bir azap vardır.
"hanımıyla temas etmeden önce ardarda iki ay oruç tutar" ne anlama geliyor, gündüz hanımdan uzak duracak sadece akşam birleşecekler, iki ay sonra gece gündüz birleşebilirler anlamına gelmez mi, gece izin olduktan sonra bu işin esprisi nedir... ayrıca bu durumda kadında adamla beraber mecburi oruç tutmuş olmuyor mu, zıhar yapan adamla cezayı beraber çeken kadın cinsel isteğinden mahrum bırakılma dı mı......
altmış fakiri doyurmaya gücü yetmeyen ne yapacak...?
Tıraş önemli çünkü Müminleri ayıran bir özellik olarak karşımıza çıkıyor.Takım işareti forma gibi.
traşlı kafalar forma işlevi gördüğüne göre, müminler dışındaki ahalinin başlarını traş etmedikleri gözlemlenip tespit edilmiş sürekli traşsız gezdikler garantilenmiş demektir...öyle mi ?
İşte bizi bekleyen tek tehlike "dolduğumuz" bu dönemde işi cinselliğe kaydırmamızdır.Bu sapma bütün dengelerimizi alt-üst edecek bir durum olduğu için hacda gündüzleri cinsellikle ilgili her şey bize uzak kılınmıştır. Yoksa neden yemeyelim ki?Yemiyen insan o tempoya dayanabilir mi?Müşriklerle aç susuz mücadele edebilir mi?Allah kendi adamlarını neden takatsız bıraksın ki?
Meryem suresinde "Artık ye iç “wa’kuli waşrabi” gözün aydın olsun.İnsanlardan biriyle karşılaşırsan ben Rahmana oruç adadım"de ifadesi ile Bakara 187 deki fecirden gün ağarıncaya kadar yeyin için wa’kulu waşrabu” ifadesi iki olayında aynı olduklarının çok açık delilidir.
yoksa açlik ve susuzlukla mücadele mi edecekler?Aç-susuz kalmak ölümcül bir tehlikedir ve binlerce örneği vardır.Ama kimse cinsellik yoksunluğundan dolayı ölmez.
bu hac döneminde gündüzün her saati aralıksız fikir alışverişi mi yapılıyordu, günün belirlenen bir vaktinde verilecek iki saatlik bir arada gidip eşleriyle birlikte olunamaz mı, neden kendilerini kassınlar, her insanın cinsel açlığı farklıdır, akşam cinsellik yaşamış biri ertesi gün sabah veya öğlene aynı açlığı çekebilir, aklı uçkurunda olan birine akşama kadar dayan, düşünme demenin ne gereği var ve ne derece etki eder...?
|