Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Maide suresi âyet 6:
“Ey iman sahipleri! Namaza duracağınız zaman….
mali Yazdı:
Allah Maide 6. ayette "namaza kalktığınızda" diyor, "namaza durduğunuzda" demiyor.
Öyle olsaydı her namazdan önce abdest alınmalıydı. Hepimiz biliyoruz ki, islamiyette her namazadan önce abdest diye birşey yoktur. Bir abdestle defalarca namaz kılınablir.
Allah'ın istediği uykudan namaz kılmak için kalktığımızda biraz ayılmamız, biraz madden temizlik, biraz da manen arınmamız için, elimizi yüzümüzü yıkamamızı "tavsiye ediyor". hepsi bu kadar!
Kesin farz olan birşey olsaydı, defalarca tekrarlardı.
|
|
|
…. yüzlerinizi ve dirseklere kadar ellerinizi yıkayın; başlarınızı meshedin ve topuklara kadar ayaklarınızı meshedin/ yıkayın. …..
mali Yazdı:
Abdestin bozulması, bu durumda hepten saçmalık oluyor. Olmayan birşey bozulmaz da.
|
|
|
mali Yazdı:
Kamer dostum,
Sen her namazdan önce abdest al, kendin bilirsin ama herkes bilir ki,
genel kabul ve uygulama böyle değildir. Abdest bozulmadığı sürece sorun yoktur.
Sadece guslün teyemmumu olduğuna göre, çölde su bulamamış adam nasıl abdest alacak. Namaz abdesti için teyemmum olur denmiyor Kuran'da.
|
|
|
….Eğer cünüp iseniz iyice temizlenin….
mali Yazdı:
Bir sonraki konum gusül abdesti saçmalığı olablir, şok olmaca yok:)
Beni izlemeye devam edin.
|
|
|
Hasta yahut yolculuk halinde iseniz yahut biriniz tuvaletten gelmişse yahut kadınlara dokunmuş da su bulamamışsanız temiz bir toprakla teyemmüm edin; yüzlerinizi ve ellerinizi ondan meshedin.
mali Yazdı:
Dikkat edersen, sadece gusl'ün teyemmumu var.
Ve, Allah kirlenen yerlerimizi temizlememizi söylüyor. ( Baştan aşağı yıkanmaktan değil)
İlahi ifade burada yüzümüzü değil, ön tarafımızı kastediyor.
Yani malum bölgeler. Ayrıntısına girmeyeceğim. Kuran'da benzer ifadeler var. Sen bul.
Ve toprağa sürün de demiyor. Toprağın yüzünden çıkanlarla; bez, yaprak vs. gibi şeylerle silin diyor.
|
|
|
mali Yazdı:
Aklı çalıştırmak Kuran'da defalarca emrediliyor.
Düşünsenize, cinsel ilişkide bulunulmuş, ortalık batmış ve toprağa el yüz sürülüyor.
Bu anlayış Kuran'a, dolayısıyla Allah'a iftira değil mi, güzel kardeşim?
O arapça kelimelerin hakkını ver kurban olayım!
Arapça demek arap gibi anlamak ise vay halimize.
Bunları peygamber ve etrafındakiler elbette doğru anlıyorlardı.
Ama yüzyıllar geçince toprağa yüz sürülmeye başlandı.
(Bilmiyorum kim sürüyorsa:) )
|
|
|
Allah size zorluk çıkarmak istemiyor. Ancak sizi temizlemek ve üzerinizdeki nimetini tamamlamak istiyor ki, şükredebilesiniz.”
mali Yazdı:
kamer,
Hakaret ve iftirayı nereden çıkardın.
Benim işim gerçeklerle.
Ne belgesi, ne delili? Kuran var ya kardeşim!
Ben sana kelimelerin gerçeğini anlatıyorum. Teşekkür falan da beklemiyorum.
|
|
|
__________________ Kamer/17-22-32-40:Ant olsun Biz Kur`an`ı düşünme/öğüt için kolaylaştırdık/hazırladık.O hâlde var mı ibret alıp düşünen?
|