Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Sinan_25 Yazdı:
Bakara Suresi 45 ve 153'cü Ayet'e ne dersin?
Eger Dua'nin Namaz'da yeri olmasaydi, Dua icerikli Ayetlerinde okunmamasi gerekirdi. Sinan. |
|
|
Slm Sinan Dostum
[002.045] [IK] Sabır ve namazla (Allah'tan) yardım isteyin. Gerçi bu, ağır gelir ama, huşu duyanlara değil.
[002.153] [IK] Ey iman edenler, sabır ve namazla yardım isteyin. Şüphesiz ki Allah, sabredenlerle beraberdir.
Bir: Huşu sahibi&Sabırlı olmak ve tavsiyesinde bulunmak
İki: Namazda devamlı olmak! yani, tembellik vb. nedenlerle aralık vermemektir. Cehennemdekilerin sözü:"biz namaz kılanlardan değildik".
[018.027] [X0] Sana Rabbinin Kitabından vahyedileni tilavet et! O'nun sözlerini değiştirici yoktur ve O'nun dışında kesin olarak bir sığınacak (makam) bulamazsın!.
[029.045] [ON] Kitaptan sana vahyedilmiş olanı tilâvet et ve namazı dosdoğru kıl. Şüphe yok ki namaz, hayasızlıklardan ve yaramaz şeylerden nehyeder. Ve elbette ki, Allah'ın zikri en büyüktür. Ve Allah ne yapar olduğunuzu bilir.
Ve elbette ki, Allah'ın zikri en büyüktür!
Allah'ın zikri olan da "kur'an"dan başkası mı? kitabdan wahy edili olandan tilavet et! ve namazı iqame et! denilmektedir. Namazın yararlarına örnekler verilmiştir! işte bu namaz, doğru olan namazdır..
Ayrıca, namazların ardından da Allah C.C'ü tenzih ile dualar edilmelidir! sözler uzadığında yazının maksadı kalkıyor, insanların dikkati ne çabuk dağılıyor!
Şimdi o halde, kendi bireysel reylerimiz mi? yoksa, ...?
Aslında bu konu, kitaplık bir mahiyette olup zamanını beklemektedir! bakalım hayırlısı inşaAllah..
RZi,,, Amin
__________________ EûzûBillahimineşşeytanirracim&BismillahirRahmanirRahiym..
|