Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Selamlar fikrimi belirtmek isterim.. koyu yazılar benim..
Hüseyin ALAK revizyon 1
ALAK 1: Ikra'bismi rabbikellezi halak Yaratan Rabbinin adıyla oku/çağır/duyur/
tamam.
ALAK 2: Halakal insane min alak İnsanı bağımlı/ilintili yaratan.
Bağımlı ilintili olmayan hiçbir şey yok o nedenle bu yorum bence eksik..
kan ve kan pıhtısı desek olmaz, embriyo desek olmaz, o zaman şöyle olmalı;
İnsanı, aşılanmış bir bileşimden yarattık..
neden bağımlı/ilintili olmaz..
Sonra o nufteyi bir aleka yarattık derken o alakayı bir mudga yarattık derken o kemiklere bir et giydirdik, sonra ona diğer bir hılkat neş'eti verdik, bak ne şanlı o Allah, yaratanların en güzeli. 23/14
yani siz bağımlı ilintili derken hep İLAHİ BİR BAĞ kurarak söylüyorsunuz, oysa burada ilahinin yarattığı bir oluşumun SÜRECİ anlatılmaktadır.. bu nedenle bağımlı ilintili olmaz..
ALAK 3: Ikra' ve rabbukel ekrem Oku/çağır/duyur Rabbin ekremdir/en büyük kerem sahibidir/en çok güzellik sahibidir.
ALAK 4: Ellezi alleme bil kalem O dur kalemle/akletmeyle/varoluşla öğreten
odur bilmeyi öğreten..
ALAK 5: Allamel insane ma lem ya'lem İnsana bilmediğini öğretti.
alak 5 zaten alak 4 ü anlatmış.. bilme..
ALAK 6: Kella innel insane le yatga Gerçek şu ki insan gerçekten azmaktadır
ALAK 7: En reahustagna Kendini müstagni/ihtiyaçsız/yeterli/zengin/muhtaçsız görmekle
tek kelimeyle BAŞIBOŞ görmektedir.. başıboş olduğunu düşünenin hesabı yoktur.. ancak alak 8 le bu red ediliyor ve deniyor ki, hayır başıboş bırakılmayacaksınız, Bana hesap vereceksiniz.. bana döneceksiniz.. Rabbine dönecek..
ALAK 8: İnne ila rabbiker ruc'a Oysa ki dönüş ancak Rabbinedir.
ALAK 9: E reeytellezi yenha Gördün mü o nehyedeni/men edeni/yasaklayanı
ALAK 10: Abden iza salla Bir kulu salat ederken/desteklerken/takva için Allaha yönelmişken
şimdi burada da bu salat ve takva kelimeleri uygun değil.. salat dilimde olan bir kelimede değil, nede takva..
ALAK 11: E reeyte in kane alel huda Gördün mü ya o huda/doğru yol/hidayet/ üzerinde ise
huda, hidayet.. bu kelimeler uygun değil..
ALAK 12: Ev emera bit takva Ya o/salat eden, kötülükten çekinmeyi/kötülükten sakınmayı emrediyorsa.
Kötülükten sakınmanın tam tanımı nedir?
ey muhammed onlar sen çıkana kadar bekleselerdi ya.. ama onlar İNCE DÜŞÜNCEDEN yoksun kimseler.. Kötülükten sakınma içi, insanın insancası olmalı.. bu şuur sahibini Rab, insanca düzlemine çekmek için uğraşıyor.. öyleyse salatın yegane amacı da o.. insanca çizgisi.. salat çizgisi.. genel tanım anlaşılır tanım ne ise o verilmeli..
çünkü; KÖTÜLÜKTEN SAKINMANIN SUYU ÇIKMIŞTIR..
yani, efenim ben 99 yaşında hacca gittim, kötülükten sakındım, veya efenim ben hep İYİ VATANDAŞ oldum hiç sokakta hak hukuk diye bile bağırmadım ve en can alan nokta.. EFENİM BEN HİÇ CAMİDEN ÇIKMADIM... sabah akşam sürekli namaz kıldım, kötülükten sakındım.. yani içi boşaltılmış kelimeler ve kavramlarla bu olmaz..
ALAK 13: E reeyte in kezzebe ve tevella Gördün mü yalanlayan ve yüz çevireni
gördün mü insancadan uzaklaşanı,
''onlar hayvanlar gibidirler ve hatta onlardanda şaşkın'' ayetine binaen, hayvanın, ancak ilahiyi fark edişiyle insanca çizgisine çekilişi..
ALAK 14: E lem ya'lem bi ennellahe yera Bilmez mi ki Allah görür
ALAK 15: Kella le in lem yentehi le nesfean bin nasıyeh Gerçek şu ki vazgeçmezse eğer elbette tutarız onu perçeminden/alnından <!--[if !supportLineBreakNewLine]--> <!--[endif]-->
buradaki perçem alın gibi kelimelerle olmaz hocam.. burada esas olan ANLATILMAK İSTENENDİR.. söz meclisten dışarı, ''yürrü taş arabası'' örneğiyle verdiğim gibi..
burada alın perçem, bence şu; dönüşü olmayacak şekilde, kaçışı imkansız kılacak şekilde, aftan tam anlamıyla mahrum olmuş halde yakalanmak.. yakalamak..
ALAK 16: Nasiyetin kazibetin hatıeh O yalancı o günahkar perçeminden/alnından
bunun için de, yukarıda verdim zaten..
ALAK 17: Felyed'u nadiyeh
Çağırsın derneğini/meclisini/yandaşlarını/taraftarlarını
ALAK 18: Sened'uz zebaniyeh Biz de çağıracağız acımasız kahredicileri
ALAK 19: Kella la tuti'hu vescud vakterib Gerçek şu ki ona boyun eğme, Allah a itaat et ve yaklaş.
bu arada sevgili Adalete de teşekkür ediyorum, tıkanma sürecinin anında önüne geçtiği için ve diğer katılımcılara da..
__________________ "Asılan hırsız değil, yakalanandır."
Çek Sözü
|