Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
bir metnin ya da kitabın ..Tanrı buyruğu ile etiketlenmesi onu sorgulanamaz ve değiştirilemez kılar ve buna inanan bir kimsenin..inanmayanlarla bir müştereği de kalmaz.. oysa Tanrıya inanan bir kimse inanmayan bir kimse ile müşterekler kurabilir.. zira her ikisinin de meşruiyet kaynağı aynı merkezdir: akıl/vicdan... evet işte bu müştereğe tüm yaşayan insanları çağırma ve ortak söz kılma imkanımız vardır.. gerçi o metne yada kitaba inanılıp kabul edilmesi de akıl/vicdan işidir.. ancak akıl/vicdan kişiden kişiye farklılık gösterebildiğinden kesin bir vargı oluşturamaz.. örneğin folk balıklarının avlanmasını her akıl/vicdan aynı hükümde görmeyebilir.. birileri sayılarının azlığını..birileri de balık oluşlarını mazeret gösterebilir ama önemli olan bu hükme neye dayanarak vardığıdır, herkesce kabul edilebilir bir mazeret olması için... dayanağımız akıl/vicdan da olsa kitaplar da olsa yorumların farklı olması zaten kaçınılmazdır.. yani önemli olan dayandığımız kaynağın evrenselliğidir ki bunun sonucunda çoğunluğun fikri esas alınır.. ve bununla insanlar tüm sınırları kaldırıp tek bir devlet dahi olabilirler.. ama kitaplara iman başka vahim sonuçlar da doğurur.. biri kalkıp bir kitap yazar ve "bu Tanrıdan geldi, beni bununla yargılayın" der hırsızlığın karşılığına da iki şamar diye yazıp başlar ortalığı talan etmeye ve diğerlerinin kitaplarını..yargıları olarak kabul etmişseniz o kimseye hiç bir şey deme hakkınız bulunamaz..
sonuç itibari ile.. Tanrıya iman insanlar arasında herhangi bir ayrılık yaratmaz ancak kitaplara iman yaratır..
Kıymetli kardeşlerim, Zulme karşı olmak nedir? Kelimeleri doğru kullanmak durumundayız... Zulumat Karanlık demektir...Aydınlıktan yana olan her insan Zulme karşıdır. Bu karşı oluş elinden geliyorsa eylemle yoksa Düşünce ile olur. Misal sevgili teslimanın verdiği Fok balığı örneğine bakalım; Bugün Kanada hükümeti Fok Balığı katliamını teşvik etmektedir.O karagözlü Beyaz sevimli yaratıklar Hunharca katlediliyorlar. Bunu yapan ve yaptıran kendini "Medeni" gören Kanada. Bizler acı çekiyoruz o kanlı görüntüleri gördükce,o Canlıların acısını derinlerde hissediyoruz.Şu an için elimizden birşey gelmiyor.
Bu BİLİNCİ bize KURAN VERDİ.
Öte yanda bazılarımız Kuranda el kesme, El ve Ayakları Çapraz kesme görüyor. Bazıları açıkca veya içinden "Muhammedin uçkur meseleleri" görüyor. Bunun sebebi ne? Bunun sebebi Kitabın içinde bulunduğumuz BİLİNCE göre farklı yansıması. Kuran bir AYNA! Ben geçenlerde çok okudum dedim diye bazılarınca gizli yada açık eleştirildim... Oysa benim OKUMA ile kastım başkaydı...Hatta Kitab yüklü Merkebleri de misal olarak eklemiştim... Ama ALGI tamamen Algı sahibinin kontrolünde değil.O nedenle Resule sık sık sen Onları Doğru yola iletemezsin görevin tebliğden ibaret diye uyarıyor. Algı insanın içinde bulunduğu merhaleye göre açılır ve kapanır. Gözbebeklerinin ışığa verdiği tepki gibi... Bir bakalım neler okumuşum: Kendimden başladım...Özbenliğimi okudum...Günlerce,Aylarca Onu GÖZLEDİM,GÖZLEMLEDİM.ŞAHİD oldum ki O BEN olduğunu iddia ediyor ve çok Sinsi davranıyordu... Dizginleri eline almış Gerçek Beni Geçmi,şde ve Gelecekte GEZDİRİYORDU... Ben ise ANda yaşamayı SEÇTİM.Bu YOLDA ÇOK ACABALARIM OLDU... HENÜZ BİR SONA VARMIŞDA DEĞİLİM HANİ...OLDUM demeyeceğim ÖLDÜM diyene kadar... Okuduklarımı bıraktım ama KURANI bırakmadım... KENDİMİ OKUYANA kadar aşağıda bir demet;
Tanah,Talmud,Zohar,Humaş,Mişna bizim Kutubi Sitteden farksız:(
Enoch Ayrı tutulmalı...
Samarit İncili Apokrifa (Deutero Kanonik) (İkinci Derecede Esin Kitaplar)
Mormon Kitabı (Mormonlar için)
Yahuda'nın Müjdesi (Gnostikler için) (Gnostikler için toplamda 53 adet İncil mevcuttur)
Sihizm kutsalı Guru Granth Sahib Dasam Granth Sahib
Şinto,Kojiki,Nihon Shoki diğer bir adı ile Nihingi
,Tao-te-ching,I Ching,Chuang Tzu
Telema kutsalı .Liber Al vel Legis başta olmak üzere Telema Kutsal Kitapları...
Bahaullah dan ve takibcilerinden:Kitab-ı Akdes İkan Kitabı Saklı Sözler Kurdun Oğlu Risalesi
Mesnevi ve Risaleyi Nur v.s v.s .v.s
BUNLARIN HEPSİNDE GÜZELLİKLER GÖRDÜM...VAHYİ GÖRDÜM VE OĞLUM GİBİ TANIDIM.
HEVAYI VE HEVESİ GÖRDÜM. Ben DEMİYORUM Kİ SİZLERDE BUNLARI OKUYUN...SİZE SİZ birde KURAN YETER... OKUNAN İLE OKUYAN İLETİŞİME GEÇTİĞİNDE HERŞEY BİTER:
KURAN BENİM ŞİRAZEM, AYETLER ŞİARIM OLDU. ACABALARIMIZ HANGİMİZDE YOK Kİ AKLETMEYE DÜŞÜNMEYE DEVAM EDECEĞİZ.. İBRAHİM
PEYGAMBERİ DÜŞÜNÜNÜZ... ÖLÜNCEYE KADAR SORGULADI. MESELE SONA GELMEK VEYA
DURMAK DEĞİL MESELE YOLDA OLMAKTIR. ALLAH İLE İLGİLİ AKLINIZA GELEN HER
ŞEYİ DÜŞÜNMELİSİNİZ BU HİÇ SORUN DEĞİL.... BİR SINAV SEÇENEĞİ GİBİ DÜŞÜNÜNÜN; SEÇENEKLERİ, BU DEĞİL,
BU DEĞİL DİYEREK ELİYORSUN YA... DİN DE ÖYLE AKLINA YATMAYAN HER ŞEYİ
ELEYİN. ELİNİZDE BİR ÖZ KALACAK İŞTE O ED-DİN DİR .İŞTE O ALLAHIN SANA
KODLADIĞI FITRATTIR . İŞTE O AKILDIR İŞTE O SENDE KALAN VAHİYDİR.. EĞER
SEN ALLAHIN İNSANLARI YAKMAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORSAN BU SENİN ERDEMİNDİR.
ÇÜNKÜ SEN YAKILMAYI HAKEDECEĞİN FİİLLER YAPMIYORSUNDUR DEMEKTİR. ALLAH BİZİM
VİCDAN VE ZİHNİMİZDE ŞEKİLLENEN YÜKSE BİR BİLİNÇTİR. ERDEMLİDİR.ADİLDİR.
ŞEFKATLİDİR.SİZİ SİZDEN ÇOK SEVEN YEGANEDİR. KORKMA, SORGULA. HERŞEYİ SORGULAKİ HERŞEYİN ALTI ÜSTÜNE GELSİN. ALTI
ÜSTÜNDEN HAYIRLI OLACAK...SONRASI ÖNCESİNDEN HAYIRLI OLACAK GÖRECEKSİNİZ. PUTLARDAN KURTULDUKÇA RUHUNUZ ÖZGÜR
KALACAK MUTMAİN OLACAKSINIZ ...
İSLAMIN GERÇEK ŞARTLARInı Haddimi aşmak bahasına size söylüyorum;
1-KELİMEİ ŞAHADET=YALNIZCA DOĞRULARI SÖYLEYİP YALNIZCA ALLAHA YÖNELECEĞİNE ŞAHİD OLMAK.. 2-SALAT= DOĞRULARI DESTEKLEMEK... 3-SAVM= ŞİDDET VE CEDELDEN UZAK DURMAK, CANA KIYMAMAK ,ÖLDÜRMEMEK 4-HAC=DOĞRULARA YÜRÜMEK, YÖNELMEK DOĞRUYU TUTUP KALDIRMAK,DOĞRULARDA BULUŞMAK... 5-ZEKAT= ARINMAK PİSLİKTEN UZAKLAŞMAK , ZİHNEN ARINMIŞ , PUTLARDAN TEMİZLENMİŞ OLMAK...
İSLAM olmayı seçtim
Selam,Selama ulaşmayı dileyen ve Gurban olanlara...
__________________ Haşr -10
"Rabbimiz, bizi ve bizden önce inanmış olan kardeşlerimizi bağışla; kalbimizi inananlara karşı kin beslemekten koru.
Rabbimiz, sen şefkatlisin, Rahimsin,"
Değerli Ululebsar seninle mushafa yüklediğin anlam ve
koyduğun yer açısından farklı düşünsekte, hayata bakış
anlamında farklı düşünmediğimizi gözlemliyorum..
Ben pek fazla kitap okumayı sevmem, hayatı okumayı ve
kendime has gözlem halimde gördüklerimden mana çıkarmayı
severim..
Sen nasıl diğer kitaplarda vahyi seçtim diyorsan, bende
mushaftan vahyi seçiyorum, incilden ya da tevrattan
seçtiğim gibi.. Onların içindeki ALLAHIN indirdiklerini
ve okuyanların hükmetmeleri gerekenleri görebiliyorum..
Sürekli vurguladığım gibi nerden ne şekilde adam olunduğu
değil, olunup olunmadığıdır mesele..
Mesele ed-dini anlayacak anlatacak bilinçlerde..
__________________ İNSANLAR CENNETE RAZI OLDUKLARI İÇİN
CEHENNEMİ KABUL EDİYORLAR..
BİLİNÇSİZCE..
mustacanta kardeşim, Umarım iyisindir? Mushaf ile Kuran kelimelerini acaba aynı anlamda mı kullanıyoruz? Musha bildiğiniz gibi İki kapak arasında toplanmış Sayfalar demektir. Kuran ise Okunan demektir. Kuranı kutsadığımı iddia ettiniz.Oysa bu doğru değildir.Kutsanan ne mushaf ne kuran nede Resul veya Nebi... Kutlu olan Mesajdır.O mesajı da Alabilen Mutludur. Çünkü bizi Yaratan bizleri yaratıp kendi halimize bırakMAmıştır.O bir "Kör Saatçi" DEĞİLDİR. O her an bir iş ve oluş içinde olan Rasat eden Şahid olan ve bizleride bize Şahid tutandır. Sevgili kardeşim, Hepimizin birbirimizden öğrenecekleri var.Kendini müstağni gören bizden değildir.Çünkü gerçek Gani Rabbül Alemin ,yani Evrenlerin Programlayıcısıdır. O gerçektende her türlü ihtiyaçdan münezzehtir. Kün fe Yekun...Ol dedi Oldu cümlesini anlayamdı insan adayları...bende dahil elbette...ANLAYAMADIK...Bilim insanları hariç...Onlarında imanlısı o kadar az ki... Allahı hakkıyla değerlendiremeyiz... İradesini,irade ettiği kadar anlayabilir ama kavrayamayız. Onu elinde sihirli değnek Ol dedi oldu zanneden beyinler ne kadar da az düşünüyorlar... Sünnetullahı anlamak demek Evrimi,Tekamülü GÖRMEK demek..Hatta bizzat yaşamak demek. O bizleri bir damala sudan yarattı derken Düşünmemizi murad etti. O İnsan suresinde apaçık edilmesine izin verdi... Milyarlarca yıl geçti O "Toprağın"...üzerinden...
selam ile...
__________________ Haşr -10
"Rabbimiz, bizi ve bizden önce inanmış olan kardeşlerimizi bağışla; kalbimizi inananlara karşı kin beslemekten koru.
Rabbimiz, sen şefkatlisin, Rahimsin,"
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma