Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Selam Alperen,yaptığın açıklamayı destekliyorum ama bu 22 dakikanın sırrını çözemedim:)Bunu ya 30 dakika yap yada sırrını bize faş eylede bilelim. Bir de bu vakitler konusuna kafayı taktığımızdan daha fazlasını Kuranın indiği bu ayda onu daha çok gündemimizde tutmak için de yoğunlaştıralım inşallah..
__________________ "Bir kavme olan kininiz sizi adaletten ayırmasın.."
Selam,adı üstünde "Batıl Gelenek" bu kanaldan gelen herşeye şüpheyle bakmak lazım.Kuran'a bakışımız yüzde yüz farklı olduğuna göre içindekileri hayata yansıtmakta en az onun kadar farklı olsa gerek.
Bu sitede Form B-Locations Worldwide kısmında Year: 2007, Type of table: civil twilight, place name: Bursa, Longitude: east 29 degrees 05 minutes, Latitude: north 40 degrees 15 minutes, Time Zone: 2 hours, east of greenwich olacak. Sonra compute table butonunu tıklayacaksın.
Örnek olarak;
BURSA Civil Twilight for 2007 Zone: 2h East of Greenwich Sept. h m h m 13 0515 1844 14 0516 1842 15 0517 1841
Selamun Aleykum;
Oruca erken başlanıp, erken açıldığı hususunda Alperen Dostuma moda mod katılıyorum. Ama ilgili ayette dikkatinizi çekmek istediğim bir konu var. Herkez beyaz siyah iplik ayırtedilmesine takılmış durumda peki o kelimelerin başında geçen leküm ifadesine niye takılmıyorsunuz? Tamam erken açıldığı doğru ama yemenin kesilmesini Yaradan bu leküm Sizce ifadesiyle kişinin takvasına bırakmıştır. Hanif dostumun hud 114 te dile getirdiği gecenin zülefini nereye koyacağız sorusuna cevap ise şu; evet tam olarak öyle gecenin zülefi yani gecenin başlaması değil havanın net olarak kararmasının ardındaki belki 10 belki 15 dakikalık zaman dilimi ama kesinlikle gecenin içinde ve bu da namazın tam olarak kılınması vakitleridir. Yani sabah olsun akşam olsun gecenin içinde ancak tam bitim ve başlangıcında...Ben de aynen sevgili dostum Alperen gibi orucumu ezan okunmasından belki 30 belki 45 dakika sonra açıyorum. Dostlarım kesinlikle fetvanız kalbinizdir. Allah hüsnü niyetle ve rızası için tutulan tüm oruçları kabul edecektir inşallah. Bu olay şuna benzer; Biri bir mezheb imamına sorar pantalonumda toz ve çamur var namaz kılabilirmiyim? Cevaben evet yanıtını alınca namaza durur, bir kaç zaman sonra imamın namaz öncesi pantolonunu çeşme önünde temizlediğini görünce '' ya hoca bana kıldırdın kendin temizliyorsun'' der. Hoca da benim sana söylediğim fetva idi benim ki ise takvadır. Yaradan cem-i cümlemizi takvada yarışır hale getirsin. Selam ve dua ile...
__________________ 17;9 - Şüphesiz en doğru yolu Kuran gösterir.
merhaba, aslında sizleri ciddi anlamda tebrik ediyorum. 14 saat kadar aç ve susuz kalabilmek başarıdır diye düşünüyorum. sağlık konusuna pek değinmediğinizi fark ettim. sebebi varmı, yoksa kendinizde risk görmüyormusunuz. ekim ayında bile havaların bu kadar sıcak olması gelecek yıllar için daha büyük risk oluşturacağı sizi düşündürmüyor anlaşılan. ne ilginçtir beni düşündürüyor. beden için gerekli su seviyesi azldığında cild kuru kalır.kurak toprak gibi, sonra kendinizi yeşertmek için bol suya ihtiyaç duyabilirsiniz. başka bir ilginç nokta bazı doktor kılıklı kişiler orucun insan sağlığına faydası var diyorlar. bu sözün doğruluğu fazla yemek yiyenler için geçerli. orucun açlık ile, insanı nereye yönlendirmiş olduğunu anlamış değilim. budistlerde aç kalmayı sevap kabul ediyor. arada bir benzetme olacak kadar yakınlık var. zıt yönüde var. budistler hiç et yemez ama müslümanlar çok et yer.
Bizim aç kalmamızı düşünen epoch. Biz öldükten sonra diriltileceğimize inanarak aç kalmaya razı oluyoruz.
İnsan bünyesi aç kalma durumunu gözeterek bazı besinleri depoluyor.Bu besinlerin kullanılmadan durması bir daha çözülemeyecek duruma gelmesine neden olabilir.Açlık nedeniyle bu depodan çekilme başlayarak fazlalıklar erime imkanı sağlanır.Senin anlayacağın vücut tembelleşmez aktifliğini korur.
İstersen belli bir süre, bilinçli aç kalma hakkında detaylı bir araştırma yap. Sonuçlarını bilim bölümünde açıklarsın.
__________________ Ey iman edenler, Allah'tan sakının ve sözü doğru söyleyin. (Ahzab Suresi, 70)
merhaba syn.özben, emin olun ben bu ülkeyi ve bu ülkenin vatandaşlığından şeref duyan insanları düşünüyorum. Dünyaki etkimizin gereken seviyede olmayışı sadece bu islam sebebiyledir. Çünkü bu coğrafyanının tarihine bakarsanız islam olmayan dönemlerdeki devletler daha medeni olduğunu görürsünüz.Urartular HititlerFrigyalılar gibi. Neyse konumuza dönelim, beden ağırlığının bir günde, her 25 kilogramı başına en az 1 lt. su tüketmesi önerildiğini bilirsiniz herhalde ? normal bir ağırlıkta bir kişiyi 75 kilo düşünelim. bu da 25x 3= 75 litre yapar. Siz bu 3 litre suyu, iftar – sahur arasında kaba hesapla 19 ila 05 saatleri arası 10 saatlik zamanda alsanız bile kaslarınızın gün içinde zayıf düşmesini önleyemessiniz. Çünkü kas hücresindeki su miktarının yüzde 75 seviyesini, olması gerekenin aşağısına düşürürsünüz. Nemli olması gereken akciğerlerinizin kurulaşmasına sebep olursunuz. Bedendeki azalan su miktarı sebebiyle oksijen ihtiyacınızu daha ağır alırsınız. Solunum gücleşir. Bedenimizin eklemleri için yine su gareklidir. ramazan sonrası eklem bölgelerinde kireçlenme belirtileri , bel ve omurga ağrısından sızlanmak kaçınılmaz olabilir.
Her canlının dna’ sı besin depo etdiği bilim bulgusudur. Fakat siz bunu bedenin kendi varlığı için yaptığını düşünüyor olmalısınız. Emin olun yanılıyorsunuz. Çünkü beden öğütüp yediği yiyeceklerden kendi ihtiyacını alır. Parçalanan besinlerden zehirlenmemek için ilgili organların faliyetleriylebir süre sonra dışkı yoluyla katı ve sıvı olarak atılırlar. Çünkü ortaya çıkan amonyak ve karbondioksit bedenimiz için zararlıdır. DNA,nın besin depo etmesinin sebebi , kendinden üreyecek nesillerin, yaşam serüveni devam ettirebilmek içindir. Her cins neslini devam ettirebilmek için besin depolamayı ideal sıcaklık ve besin zenginliğinin çok olduğu yaz mevsimindeyapar. Yılda 10 gün geriye doğru akan ramazanı düşününce, bekli önümüzdeki yıllardahaziran ayına denk gelen oruç 15 saate çıkacak ve kıştan sarkan vucut yağları ile oruca niyetleneceksiniz. Bu durumda ne olacak trafik? ne olacak devlet memurlarının çalışma temposu. İnsanları sinir basar ve kötü şeyler olursa din istediği emellere ulaşırmı ?
İddianızı başka bir başlık altında dile getirseydiniz daha iyi olurdu kanaatimce. Bu başlık orucun başlama vakti ile ilgili açılmış. Belki bitiş vaktini de kapsar ama sizin konunuzu değil.
Selamlar!
__________________ En uzak mesafe iki kafa arasındaki mesafedir.
Birbirini anlamayan...
Can Yücel
Bu ülke ve insanlara olan sevgini başka alanlarda yardımcı olarak gösterebilirsin ama illaki sağlık ve oruç konulu bir yazı yazıyorsan lütfen mesleğinin ne olduğunu, doktor isen ne uzmanı olduğunu mümkünse isim belirterek bizlerle paylaş.
Sen orucun sağlık açısından zararlı olduğunu söylüyorsunda doktorlar senin gibi söylemiyor. Örneğin geçenlerde bir tv kanalında izlediğim ünlü diyetisyen Ender SARAÇ orucu öve öve bitiremiyordu. Ayrıca bunu sadece fazla kilolu insanlara da önermiyordu. Bizler yıllardır bu orucu tutuyoruz zaman zaman iftar ve sahuru abarttığımız zamanların dışında bir sıkıntı yaşamadık. Sağlık sorunları olanlar için oruç zaten dayatılmıyor.
Neticede arkadaşım İslamdaki hurafelerle savaşmaksa niyetin buyur katıl bize, ama kendi ideolojini yaymaksa-ki öyle olduğunu düşünüyorum- baştan söyleyeyim başarılı olamayacaksın.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma