Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Forumun diğer yerleri bir yana,gerçekten buradaki performansını takdir ettim.Aynen katıldığım Safsatacı Bora ve Ekibi ifadesinin bunlar için az bile olduğunu düşünüyor,Kur'an İslamının önündeki en büyük engellerden birisinin bunlar olduğuna inanıyorum.
Gayretin için teşekkür ediyor,bu ayakları havada,beyinleri aşağıda olan yobazlara karşı diğer arkadaşlarla birlikte verdiğin mücadelede yanınızda olduğumu ilan ediyorum.
__________________ ''Eğer biz bu Kur'anı bir dağın üzerine indirseydik,kesinlikle onun,Allah korkusuyla baş eğerek parça parça olduğunu görürdün..''Haşr:21
semazen kardeş, Allah razı olsun öncelikle gayretinden dolayı.
BORA ABİ, sorularının cevabı verildi sanırsam demişsin.Evet, sanırsan ama yazdıklarımı okumamışsın.Genel yapınız işinize gelen yerde kendi putunuzu yemek herhalde.CEvabını alamadığım sorular şunlardı.SAfa ve MErve isimini ikki tepeye verdiklerini iddia edip.Bekkenin ürdünde olduğunu iddia etmek, nasıl bir çelişkidir.Bu işine geldiğinde eleştirdiği şeylere sarılmaktan başka nedir.İkincisi, alıntıladığın makalede itaat sistemine başları dik tutarak girmek lazım diye yazdın.Soru, peki başından sorunları olanlar müstesna olayı Cevap yok.Kurbanlık hayvanların yeri nasıl eski sistem olur.CEvap, yine yok.Ben yazdıklarına baktım bu sorulara cevap bulamadım.Genel olarak mescidi haram ve kıble olayını yazmışsınız.Hep de alıntı makaleperestlikten ne zaman vazgeçeseksinin bilmem.
kabeyi yıkardım dememin sebebi kabe yıkılsa insanların nereye yöneleceklerini merak etmemdir.mekkedeki kabe yıkılsa nereye dönerdiniz bir düşünün bakalım?
Düşündüm, Sn. Azure! Joker haklarımı da kullandım... Cevap veriyorum; eminim ve son kararım.... Yine oraya kıbleme, yıkıldığını hayâl ettiğiniz ve Yaradan'ın "Benim Evim" dediği Kâbe'ye yönelirdim.....
Evet! Bora Bey, TekKuran ve sapkın akımın safsatacı mensupları!
Bekke'nin Bekka Valley olmadığı ispatlandı... Mübârek mânâsına gelmediği de ispat edildi... Cevap bekliyoruz... Bekke -size göre- Mekke değilse nedir??? ..... Ki size göre Mekke bile Mekke değil ya, neyse!?
Evin rabbi deyince allah'ın evi mi olur.Allah evdemi oturuyor diye çıngar kopuyor da.
Allah'ın şehir deyince neden ses seda yok.Allah şehirde mi? Oturuyor, yoksa.Vesaire vesaire.Basit mantık hataları.....
Sen en iysimi bir kaç makale daha oku.Biraz da google da araştır bu şehir muhabbetine de bir şey bul.Minareyi çalan kılfını hazırlar.
selam ile
Not: Semazen kardeş, umarım izlediğin düzlemde araya girimem bir sorun.Teşkil etmemiş ve konu bütünlüğünü bozmamıştır.Gayretinden dolayı maşallah diyorum.Bu konuda ki son yazım sayılır bu artık bazı şeyler anlaşıldı.bundan sonra okuyarak yok aslında gülerek desek daha iiy olur takip edecem bu beyleri.Tekrardan selamlar.
ancak bu şehrin Rabbine ibadet etmekle emrolundum ki
Not: Semazen kardeş, umarım izlediğin düzlemde araya girimem bir sorun.Teşkil etmemiş ve konu bütünlüğünü bozmamıştır.Gayretinden dolayı maşallah diyorum.Bu konuda ki son yazım sayılır bu artık bazı şeyler anlaşıldı.bundan sonra okuyarak yok aslında gülerek desek daha iiy olur takip edecem bu beyleri.Tekrardan selamlar
Değerli Mâlik,
Görüş beyan etmeniz iyi oldu... Hiç "sorun" olur mu? :) Teşekkürler..
Daha önce söylediğimiz gibi bu mesaj zincirindeki gayretimiz, bunun safsata ile ilmî ve Kurânî değer taşıyanın okuyucular tarafından ayırt edilmesinin ne kadar hayatî olduğunu ortaya koyabilmek için ... Üslûbumuzun farklılığı da bu maksada bağlı... Yoksa, muhataplarımıza bir çiçekmiş gibi davranırdık... Örneğin, forum üyelerinden biri 1000 yıldır tekrarlanan bir hatayı uydurma gerekçelere binâen savunsaydı ve kendisine sunulan Kurânî delilleri anlamakta güçlük çekseydi; onunla olan sohbetimiz çok farklı olurdu... Kendisini incitecek bir üslûptan özenle sakınmaya çalışırdık... Ancak, durum çok çoook farklı.... Ortada bir sabotaj var; ortada bir suikast var!!! Muhataplar artniyetli olmasalar bile (?) hoşgörülecek, mâzur görülebilecek bir vâziyet değil bu!!!
Bu münâsebetle, mesaj zincirini sürekli tâkip edenlerin safsatacıları protesto etmeleri ne kadar medenî ve zaruridir; bilemezsiniz!
.mekkedeki kabe yıkılsa nereye dönerdiniz bir düşünün bakalım?
Kabe yıkılabilse idi,şimdiye çoktan yıkılırdı.Hoş yıkılsada biz sadece bedenimizi değil tüm benliğimizi o yöne çevirmişiz.İbadetimizi ederken biliyorsak yerini Semazen'in dediği gibi daha önce olduğu nyere yöneliriz.Bilmiyorsak elbette ki Bakara 115 i dikkate alırız.
Ali Bulaç 115- Doğu da Allah'ındır, batı da. Her nereye dönerseniz Allah'ın yüzü (kıblesi) orasıdır. Şüphesiz ki Allah, kuşatandır, bilendir. Diyanet Vakfı 115. Doğu da Allah'ındır batı da. Nereye dönerseniz Allah'ın yüzü (zatı) oradadır. Şüphesiz Allah'(ın rahmeti ve nimeti) geniştir, O her şeyi bilendir. Edip Yüksel 2:115 Doğu da batı da ALLAH'ındır. Nereye yönelirseniz ALLAH'ın yüzü oradadır. ALLAH her şeyi kuşatan ve her şeyi bilendir. Elmalılı Hamdi Yazır 115-Bununla beraber, doğu da Allah'ın batı da! Nerede yönelseniz, orada Allah'a durulacak yön vardır! Şüphe yok ki Allah'ın rahmeti geniştir ve O, her şeyi bilendir. Süleyman Ateş 115. Doğu da, batı da Allah'ındır. Nereye dönerseniz Allah'ın yüzü (zatı) oradadır. Şüphesiz Allah'(ın rahmeti ve ni'meti) boldur. O (her şeyi) bilendir. Yaşar Nuri Öztürk 115 Doğu da batı da yalnız Allah'ındır. O halde nereye dönerseniz orada Allah'ın yüzü vardır. Allah Vâsi'dir, varlığı sürekli genişletip büyütür; Alîm'dir, her şeyi en iyi biçimde bilir.
Körlerle sağırlar birbirini ağırlar.Önce İnsanca benim sildiğiniz yazılarımı yerine asın ondan sonra devam edelim şekilde gördüğünüz gibi ben tekim nir gurubumda yok ama sizin için aynı şeyi söyleyemeyeceğim son derece korkaksınız yazı silmeyi marifet sanıyorsunuz ve hanif falanda değilsiniz önce kendinizi bir sorgulayın yazılarımı asarsanız devam yoksa sizi putunuzla başbaşa bırakacağım.ama şunu bilinki her peygamber hac=tartışma yapmıştır beyt=İnanç sistemi hakkında İbrahim bekkeye,Muhammed Mekkeye,Diğerleride bölgelerine çağırmışlardır.Kasas 27 ye bakarsan ordada hac geçer Hıcec diye.Yok çürüttüm yok bilmemne safsata demeden önce azıcık araştırın kasas 27 nin orjinalini aç ordaki hıcec i bul Şuayb ve Musa nın nası ve nerede hac yaptığını bul haccın manasını kavra sonra bana hikaye anlat.
28/27 Kale innı ürıdü en ünkihake ıhdebneteyye hateyni ala en te'cüranı semaniye hıcec fe in etmente aşran fe min ındik ve ma ürıdü en eşükka aleyk setecidünı in şaellahü minas salihıyn
28/27. Dedi ki, "Bana sekiz hac boyunca çalışman koşuluyla seni şu kızlarımdan biriyle nikahlamak istiyorum. Dilersen onu on (yıl)a tamamlayabilirsin. Sana zorluk çıkarmak istemiyorum. ALLAH dilerse, beni erdemli davranan biri olarak bulacaksın."
28/28. Dedi ki, "Bu, seninle benim arasında bir sözleşmedir. Hangi süreyi yerine getirirsem bana düşmanlık yok. Konuştuklarımıza ALLAH garantördür," dedi.
__________________ Maide/90- İnananlar, sarhoş edici maddeler,kumar, kutsal taş ve türbeler, şans oyunları şeytan işi birer pisliktir. Bunlardan sakının ki kurtulasınız.
1) yazılarımı asarsanız devam yoksa sizi putunuzla başbaşa bırakacağım.
2)ama şunu bilinki her peygamber hac=tartışma yapmıştır beyt=İnanç sistemi hakkında İbrahim bekkeye,Muhammed Mekkeye,Diğerleride bölgelerine çağırmışlardır.
3) Kasas 27 ye bakarsan ordada hac geçer Hıcec diye.Yok çürüttüm yok bilmemne safsata demeden önce azıcık araştırın kasas 27 nin orjinalini aç ordaki hıcec i bul Şuayb ve Musa nın nası ve nerede hac yaptığını bul haccın manasını kavra sonra bana hikaye anlat.
1) Silinen yazılarınızla ilgilenmiyorum.. Silenin ellerine sağlık demekten de utanmıyorum...
2)Yâni, en sonunda en azından Mekke'nin Mekke, Bekke'nin de Bekke olduğuna ve bunların mekân isimleri olduğuna iknâ oldunuz... Yâni, Resulullah'ın Mekke'sini sonunda onayladınız... Çünkü, biz sizlerin kaleminden dökülen değişik bir Mekke anlayışı okumuştuk!!! Mâdem, bu kadar mesâfe aldınız ve fakat Bekke ile Mekke'nin farklı yerler olduğu konusunda hâlen ısrarcısınız; biz de sorumuzda ısrar edelim ve tekrar soralım.... "BEKKE, SİZE GÖRE MEKKE DEĞİLSE NERESİDİR?????????"
3) Durun bakalım!!! Kasas:27'den yeni bir fenomen(!) icâd edip; bize yeni bir bulmaca çözme görevi yüklemeyin... Siz, bırakın Hz. Mûsâ'nın haccını, bize Hz. İbrahim'in Bekke'sinden bahsedin!!! Hadi! Hadiiii!!!!!
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma