Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Bekke kent demektir, medine ise şehir. Bekke ile kastedilen Mekkedir, Medine ile kastedilen ise Yesrib. Bekke'nin Kudüs'le uzaktan yakından alakası yoktur.
Hem Hacc emrini alan Hz. Muhammed'in yaşadığı kent Mekkedir ve o Hacc için Kudüs'e gitmiş de değildir. Onun Haccı ifa ettiği mekan Kabe'dir.
Hem Mescidi Aksa değil Kabe Hz. İbrahim'in eseridir ve ondan izler taşıyan bina da elbette yine Kabe'dir.
Kabe Kutsal Bir mekandır. Onun kutsallığına delil Rabbimizin onu Ebrehe'nin ordusuna karşı savunmasıdır. Kabe dikili taş yani Put ise Allah neden Ebrehenin ordusunu Ebabillerle helak etsin? Allah da mı (haşa) putçu? Fil Suresi orada apaçık dururken nasıl ve neden hala Kabe'ye laf ediliyor?
Tüm mekanlar putlaştırıldığı gibi (mesala hazretlerin türbeleri) Kabe'yi de putlaştıranlar vardır. Bu onların sorunu. Onlar Kabe'yi putlaştırıyorlar diye Kabe put olmaz.
Bu savların hiçbir tarihi ve dini arkaplanı bulunmamaktadır. Ve ben bu savları masum da bulmuyorum.
Bu konu işlenmişti. Sayfanın başındaki arama butonunu kullanarak konuya erişebilirsiniz.
Not: 1- Fil Suresinde işlenen konunun Kabe'yi Yıkmaya gelen Ebrehe'nin, ordusuyla helak oluşu olmadığını savunan arkadaşlar lütfen bu şekilde kestirip atmasın. Başka bir forumda öyle yapılmış da o yüzden söylüyorum. Lütfen bu arkadaşlarımız bizlere orada bahsi geçen Fil Yaranının kimler olduğunu ve o olayın ne üzerine gerçekleştiğini açıklasın. Yoksa Rabbimiz (haşa) öylesine ve iş olsun diye bir hikaye mi anlatmış. Ne dersiniz? Bakalım Tarihi verilerin çöpe atılarak yapıldığı Fil Suresi yorumu neye benziyor? (İlginçtir, bir kesim tarafından bazı veriler çöpe atılırken diğer bazı verilerin Kur'ani görünmesi adına büyük bir gayret sarfediliyor. Alemin verileri tü-kaka da o birilerinin verileri neden şirin? Ne sebeple alemin Kur'anla desteklediği verilerini çöpe atalım da sizin Kur'anla ambalajladığınız verileri baş tacı edelim? "Böyle bir zorunluluğunuz yok" diyorsanız o halde bu yargıçlık neden?)
__________________ Yunus 105. Şu da emredildi: "Yüzünü dine bir hanîf olarak çevir. Sakın müşriklerden olma!"
|