Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
TekKuran Yazdı:
Sadece Kuran diyenlerin arasinda oldugumuz saniyordum. |
|
|
Bendeniz de öyle zannediyordum... :) Ama görüyorum ki çoook farklı emeller ve çoook farklı gazeller var... Rivâyetin muhtelif olduğunu bilirdik de maksadın muhtelif oluşuna akıl erdiremedik....
TekKuran Yazdı:
DOgruyu egriyi hep birlikde konusalim. Rabbimizden bize dogruyu gostermesi icin duaci olalim. Ama tartismadan konusmadan bir kac kisi bu yanlisdir diye bizim icin karar vermemeli. |
|
|
Bizim için karar verenler içinde, model olma özellikleri ile peygamberler de var... Kurânı Kerim ve onun fiilî tefsiri ölçeğindeki Kurân ile uyumlu uygulamalar bütünü birkaç kişiye mi aittir? Üstelik, mûcit ve mûzip bir lugatçı (!) ile "doğruyu ve eğriyi" konuşmak nasıl mümkün olur??
TekKuran Yazdı:
Sonucda Kabe dikili tas olabilir diyorsak, gordugunuz gibi delilimiz sunduk. Sizlerde hayir degil dediniz, delileriniz sununuz. Okuyucu hangisini sececegine kendisi karar versin. |
|
|
Delillerinizi mi sundunuz?!! Hepsini okudum!!!
Lütfen, delil nedir; istidlâl nedir ve muhtelif ilmî braşlarda bunun yeri nedir; bir araştırsanız..???
TekKuran Yazdı:
Allahin Peygamberimiz araciligi bize ulastirdigi KURANDAN baska hic bir kaynak benim dinimin kaynagi degildir. |
|
|
İşte meselenin püf noktası! Peygamberimizin aracılığı!!! Bu çok ama çok şey ifade ediyor... Tabii benim için... :)
Merak ediyorum... Biz peygamberimizin adının Muhammed (a.s.) olduğunu biliyoruz ve Kurân'da böyle geçiyor... Acaba, Kurân'da geçen "Muhammed" isminin aslında o olmayıp başka bir mânâ taşıdığına dair de bir önermeniz var mı???
Sizin bu mesaj zincirini başlattığınızı biliyorum... Size mi ait olduğunu yoksa sâdece alıntı mı yaptığınızı bilmediğim o uzun mesajları okudum... Orada, gerçek (!) mânâları hakkında ahkâm kesilmedik tek kelime kalmamış!!!!
Beyt: SistemMİŞ!
Hac: Tartışma, konferansMIŞ!
Safâ: Bol süt verenMİŞ
Merve: ÇakmaktaşıYMIŞ!
Arafat: TanışmalarMIŞ!
Kâbe: Yakayı bir tek - o da dozaj farkıyla- Kâbe kurtarmış... Onun için ihtimal dâhilindeki mânâlara (!) işâret edilmiş ama kesin konuşulmamış... Bununla beraber, Kâbe'de kendisini "dikili taş" olmaktan kurtaramaMIŞ!!!
Hadi Arkadaşlar! Bu ahval ve şerait içinde el ele verelim; "doğruyu eğriyi hep birlikte konuşalım.." :)
Neyzen_Semazen
|