Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
bu put kavramı bilinçsiz bir şey değil gibi geliyor. yani bir taşa tapmak kadar aptalca bir şey olamaz. peki ne bu put?
benim anladığım mesela toplum arasında bir yaşar ve ona bir takım şeyler atfederler özellikler verirler. ve o öldükten sonra imanlı veya imansız olsun. onu yüceltirler. yani kendi egolarını tatmin ederler. görmüyormusunuz. bu tür insanlar hep çelişki içindedirlerdir. çünkü bilinçli eylemin bilinçsiz öğretilerini yaparlar. çeşit çeşit ibadet şekilleri belirir. aslında kendilerinin şahididir. yaptıkları şeyler zaman zaman onlara neşter yarası vurur kanatır. ama yine de çoğunluk adına ay kolu komşu ne der ay şu ne der vesveselerinden hanif dine dönemezler kınayıcıların kınamasından korkarlar ya Allah tan korkmak basit bir şey miş gibi algılıyorlar. yani Allah a telif olan korku binlerce kişiye düşünceye fiile ayrılır. ve bir çok ta engelli atlamalar olur düşen düşer kalkan yine düşer. tümden teslim olmayı beceremez.
mesela bir örnek vereyim. dikkat ederseniz bir takım emirlerden veya kavim ayetlerinden sonra şirke atıf yapar.
lut kavminin yaptıklarından bahsettikten sonra şirke atıf yapılır. yani bu dinin telif hakkı Allah a aittir. yani her ne ayet olursa olsun. onun hükmüne tabi olmak. lut un kavminin Allaha bir zararı var mı? hayır tabiki. ama Allah ın ayetini çiğnemeleri şirktir.
yada başka bir örnek. yetim hakkı vs vs
toplum arasındada kul hakkından bahsederler... ama kıyamete dair hiç bir (kul, anne, baba vs vs)haktan bahsetmez. dikkat ederseniz.
çünkü anladığım şu Yetimin hakkı Allah ın ayetidir. siz yetimi hor görürseniz Allah ın ayetini çiğnemiş olursunuz. ve bunda ısrar ederseniz tevbe etmezseniz. şirke girer. yani verdiği haklarda(tümü) Allah ın ayeti olduğu için. çünkü Allah tüm hakları kendinde saklamıştır. bunu da ayeti olarak zikr etmiştir. buna uymayanlarıda şirklikle itham etmiştir. ve çok dikkat edin ALLAH TAN BAŞKA İLAH YOKTUR.
put denilince aklın önündeki tüm batıl olan şeyler diye düşünüyorum. çünkü gerçek bize gelmiştir. onlar asılsız şeyler söyler denilmiyor mu?
__________________ 41/33. "Doğrusu ben, kendini Allah'a verenlerdenim" diyen, yararlı iş işleyen ve Allah'a çağıran kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
|