Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Can Evin yazdı:
3.“Şunu da unutmayın, Türkiye, İslam’ı en iyi yaşayan ve yaşatan ülkedir; tüm dünya için modeldir. Bu su götürmez bir gerçektir. Yobazlık, hurafeler, Allah ile kul arasına kul koyma, şefaat dileyen sapkınlar, İslam âleminde en az Türkiye’de görülür.”
Dost1 yazdı
Koyu yazılı cümle ile ilgili deliliniz var mıdır?
Türkiye ile ilgili bu düşüncenizde gerçekten samimi misiniz?'' demişsiniz.
Can Evin yazdı:
“Türkiye ile ilgili bu düşüncelerimde son derece samimiyim. İran, Suudi Arabistan gibi ülkelerdeki despotik rejimler ve hurafeler ile Türkiye'deki demokratik Cumhuriyet karşılaştırma dahi kabul etmez. Bakara 256 'Dinde zorlama yoktur.'der. Dünya teklif makamıdır. İnsanlara peygamberler aracılığıyla Allah'ın dinine tabi olmaları tavsiye edilir, teklifte bulunulur. zorlama yapılmaz. Şura ve biat kavramları ışığında Ali İmran 159 '' iş ve yönetim korusunda da onlarla şûraya git.'', Şura 38 ''İşleri/yönetimleri, aralarında bir şûra'dır.'' gözönüne alınırsa İslamiyet için en uygun yönetimin demokrasi olacağı da açıkça ortaya çıkacaktır. Sistemin bozuk yanları yok mudur? Evet vardır. Ancak İslam aleminde elde bulunan en iyi sisteme Türkiye sahiptir. Ve bu sistem sayesindedir ki Kur'an'ı burada olduğu gibi tüm özgürlüğü ile tartışabiliyor, doğruyu bulmaya çalışabiliyoruz. Despotik rejimler hurafelerin yatağıdır. Yönetimin ak dediğine siz kara diyemezsiniz. Halk üzerinde egemenlik kurmak için dini istedikleri şekle sokarkar ve bunu da halka din diye yutturmaya çalışırlar.
Değerli kardeşim bu sözlerine katılmayanın aklını sorgulaması gerekir. Allah razı olsun.
Değinmek istediğim konu :” Yobazlık, hurafeler, Allah ile kul arasına kul koyma, şefaat dileyen sapkınlar, İslam âleminde en az Türkiye’de görülür.” Kısmı idi. “Türkiye ile ilgili bu düşüncenizde gerçekten samimi misiniz?'' sorusu ile buraya gönderme yapmıştım.
Can Evin yazdı:
4.''Son nefesinizden sonra da bu serüvenin devam edeceğini unutmayın. Serüvene kendinizi hazırlamaya başlayın. Başlamayı düşünmeyin, başlayın.
Dost1 yazdı:
Bunu destekleyen Kur'an'i bir bilginiz var mı?.
Can Evin yazdı:
Burada herhalde bir yanlış anlaşılma oldu. Ahiret hayataından bahsediyorum.
Değerli Can Evin Kardeşim!
Kesin yargı cümleleri kullanırken ki “ bu özellikle de Kur’an adına olursa” yanlış anlaşılmalara neden olmasın diye çok dikkat etmek gerekiyor diye düşünüyorum.
''Son nefesinizden sonra da bu serüvenin devam edeceğini unutmayın. Serüvene kendinizi hazırlamaya başlayın. Başlamayı düşünmeyin, başlayın .”
Cümlesinden “ahiret” inancı dışında kitabınızda da eleştirdiğinizi düşündüğüm reenkarnasyon inancını akla getirici çağrışımlar çıkarılabilir.
Dost1 yazdı
5. ''Allah’a ulaşmadan kastın ne olduğunu açıklarsanız sevinirim.''
Can Evin yazdı:
Yeryüzünde Allah'ın varlığını idrak etmek. Ahirette de görevimiz ne ise onu icra etmek. Yoksa sonsuza kadar ahirette yan gelip yatacağımızı düşünenlerden değilim.
“Yeryüzünde Allah'ın varlığını idrak etmek” cevabınıza Eyvallah.
“Ahirette de görevimiz ne ise onu icra etmek.” Cümlenizi ne olur Kur’an ışığında düşünün.
“Yoksa sonsuza kadar ahirette yan gelip yatacağımızı düşünenlerden değilim.” Bu cümlenizle ilgili olarak ahirette neler olacağı da Kur’an ayetleri ile belli.
Değerli kardeşim!
…sevgili …baba…sözcüklerinizi aşağıdaki ayetler ışığında değerlendirin lütfen.
[005.018] [DI] Yahudiler ve hıristiyanlar, «Biz Allah'ın oğulları ve sevgilileriyiz» dediler. «Öyleyse günahlarınızdan ötürü size niçin azabediyor? Bilakis siz O'nun yarattığı insanlarsınız» de, Allah dilediğini bağışlar, dilediğine azab eder. Göklerin, yerin ve ikisinin arasındakilerin hükümranlığı Allah'ındır. Dönüş O'nadır.
Baba konusu ile ilgili yazdıklarınız, Bakara 62, Maide 69 ayetlerinden farklı bir şey. Bizler, Yahudiler, Hıristiyanlar ve başkaları cennete giremez demiyoruz ki Böyle söylemekten de Allah’a sığınırız. Yüce Allah’ın dediği bir şeyin aksi düşünülemez ki.
Bu konu ile ilgili yazdıklarımı lütfen yeniden değerlendirin.
“Baba” konusu ile ilgili kitabınızdaki yazılarınızı da Kur’an’ın ışığında ve denetiminde yeniden değerlendiriniz.
Bunu yaptığınızda, hatadan dönmenin erdemi içerisinde Tevvab olan Yüce Allah’a yöneleceğinizi umuyorum.
Can Evin yazdı:
6. Mevlana konusuda ise onu sizin gönlünüze bırakıyorum. Mevlana sevgi ve aşkla Allah'ı bulduğunu söylemiş. Birazda sevgi ve aşk penceresinden bakmak gerekir Allah'a diye düşünüyorum. Yoksa bizde sevgi var da Allah da yok mu?
Değerli kardeşim!
İslam aleminin birçok yerinde, saygı için, bazı büyüklere ve bilginlere “Mevlana”= mevlamız” denilmektedir. Bu hoş bir ifade değildir. Kur’an’ı açıklamalar dikkate alındığında bu sıfatın Allah’tan başkasına kullanılmaması gerektiğini görürüz.
Celaleddin Rumi ile ilgili yazdıklarınızı aşağıdaki ayetler ışığında değerlendirme dileğimizin niçin yapıldığı, ilgili ayetler okunduğunda daha iyi anlaşılacaktır. Milli Eğitim Bakanlığının yayınlarından olan “Menakib-ül Arifin” kitabının ikinci cildi sayfa 214 e bir göz atarsanız ne demek istediğimi daha da net anlayacağınızı umuyorum.
Sevgi işine gelince biz bunu reddetmeyiz. Kur’an’daki kullanılan takva,zühd, birr,havf,reca vb kavramlarla birlikte düşünmeye çalışırız. O’nun bizimle olan beraberliğinin aşağıda belirtiği gibi olduğunu idrak ederiz.Elhamdülillah.
050.016] [DI] And olsun ki insanı Biz yarattık; nefsinin kendisine fısıldadıklarını biliriz; Biz ona şah damarından daha yakınız.
074.011] [IK] Bırak Beni ve yarattıklarımı tek başına
057.004] [DI] Gökleri ve yeri altı günde yaratan, sonra arşa hükmeden, yere gireni ve ondan çıkanı, gökten ineni ve oraya yükseleni bilen O'dur. Nerede olursanız olun, O, sizinle beraberdir. Allah yaptıklarınızı görür.
Çoğu insanlarca “havf=korku” diye anlaşılan ve eş anlamlı olarak kullanılan “haşyet” e “Bilgi ve idrak neticesinde oluşan hayranlık ve saygının doğurduğu hasret kalma , uzak düşme korkusu” diye bakarız.Yaşantımızı da; Peygamber Efendimizin de yaptığı gibi Kur’an’da tebliğ edilen ayetlere göre düzenleme gayreti içerisinde oluruz.İnşaallah.
Sizleri, yazdığınız ve gözden geçireceğinizi umduğumuz bu kitabınızdan dolayı kutluyorum. Rabb’ım arkasını getirenlerden eylesin inşaallah.
İnsanları iyiye ve güzele sevkedecek bir eser bırakmak kadar iyi bir şey olamaz bu dünyada diye düşünenlerden birisiyim.
Biz istiyoruz ki, geriye bıraktığınız bu eser, Yüce Rabb’imizin de onayını alsın.
Okuyanlar üzerinde oluşabilecek yanlış anlaşılmaları barındırmasın.
Okuyan insanlarda oluşan duygu yoğunluğu Kur’an’a ters gelebilecek ifadelerle bozulmasın.
Ne güzel yazmışsınız: Din İslam’dır, Allah birdir.
Dilinize ve gönlünüze sağlık.
Kusursuz olan Allah’tır.
En doğrusunu Allah bilir.
Allah’a emanet olunuz.
Zuhruf 36,37
“Kim Rahman’ın Zikri’ni (Kur’ân’ı) görmezlikten gelirse onun başına bir şeytan sararız. O onun arkadaşı olur.
Onlar bunları yoldan çevirirler ama bunlar doğru yola girdiklerini hesap ederler.”
|