Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
saydığınız ayet sayısı yanlış olmasın 6236 ayet desem daha doğru olmazmı cevaptan önce tekrar sayarsanız daha sağlıklı olur.
SAYGILAR
__________________ Ölüm her aklına geldiğinde Ah edip vah edip inleme Bu halinle tanrıyı incitmiş olacaksın Ecel kapını çaldığı zaman Evi telaşa verme O geldiği zaman Sen gitmiş olacaksın...
Katılma Tarihi: 31 temmuz 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 201
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
selam
Nisa 58 akli selimler için ölçüyü net ortaya koymaktadır
__________________ ALLAH'IN EVRENSEL HAK DİNİ = Aklı doğru modda kullanarak yaratıcının bizde yarattığı yaratma yetisini işleterek yapımızdakileri sistematize edip ,kendimizle ve doğayla uyumlu bir yaşam sürmektir
Kıymetli arkadaşlar,selamlar.Ben şu anda 45 yaşındayım.70'li yıllarda daha çocuktum,hemen herkes sigara içerdi,hatta belediye otobüslerinde,devlet dairelerinde bile içerlerdi,benim gördüğüm şuydu,insanlar hem içli,duygulu,hem samimi,hem de sağlıklıydılar veya çocuk olduğum için bana öyle geliyordu.2binli yılların başlarındaydı,köyde bir gün eve haber geldi,cenaze var diye.kim ölmüş aceba diye düşünürken bir komşu hacı emmi eve geldi ve <<bizim bir yakınımız öldü de Allah rızası için Kur'an okumaya gelirsen memnun olurum>> deyince kıramadım ve oraya gidip bir Kur'an okudum,ben Kur'an okumayı bitirir bitirmez,Hacı emminin biri hemen bir cigara tüttürmeye başlayınca,yanındaki arkadaşının biri hacı emmiyi tazirledi,bunun üzerine Hacı emmi de hemen savunmaya geçti ve<<yaw adamın kafasını bozmayın,kardeşim içiyorsam kendi kesemden içiyorum sizi ne ilgilendirir,kimi zevkinden içer kimi derdinden içer,10 sene önceki hadiseyi ne çabuk unuttunuz>>diye kendini savununca bende Hacı emmiye<<Hayırdır,hacı emmi 10 sene önce köyde ne olmuştuki?>>diye sorunca<<Köyde bir mecnun vardı,kendini kör bir kuyuya atıp intihar etmişti,bu olay üzerine savcı,jandarma doktor vs.gelip bu olayı incelemişlerdi,doktorda bir müddet otopsi yapıp incelemesini bitirince hemen bir sigara tüttürmüş ve demişki<<vahh zavallıya yazık olmuş,şöyle benim gibi şu zavallıda bir sigara tüttürmüş olsaydı sakinleşirdi ve kendini bu kör kuyuya atmazdı>>onun için beni kınamayın,kimi zevkinden içer kimi derdinden içer bu mereti diyerek kendini suçlayanları bir anda susturmuştu. Kıymetli arkadaşlar,dediğim gibi 70li yıllarda çok insan sigara içerdi,fakat toplumda bu kadar kanser olayları yoktu,sizce ne olduda kanser vakaları son yıllarda büyük artış göstermeye başladı? Bundan yaklaşık 5-6sene önceydi bir hastaneye gitmiştim,ciğerlerimin filmini çekmişlerdi,doktor filmime bir baktı,ciğerlerin tertemiz dedi,tabiki yıllarca sigara içtiğimi bildiğimden dolayı şaşırmıştım ve doktora<<ben en az 15 senedir sigara içiyorum,hayret nasıl oluyor doktor bey>>deyince doktor da şaşırdı ve gerçekten mi,dedi.evet gerçekten deyince hımm dedi ve bir müddet düşündükten sonra bana<<sen hiç yoğurt yer misin>>dedi,bende<<hemde çok severim ve çok yerim>>deyince bence büyük ihtimalle ondandır dedi.Çünkü yoğurt vücüdu temizler dedi.şimdi 70'li yıllardaki çok sigara içilipte bu kadar fazla hastalığın çok olmamasının sebebini buradan anladımki,o zaman insanlar doğal besleniyorlardı,ancak daha sonra şehirleşmenin artmasıyla birlikte fabrikasyon ürünler,doğal olmayan gıdaların tüketimi,gdolu ürünlerin tüketimi artınca kanser vakalarının bu şekilde arttığını düşünüyorum.Yoksa sigaranın tek başına kanserde bu kadar etkili olmadığını düşünüyorum.Yani kanserin tetikleyicisi gdo'lu ürünler olmuştur diye düşünüyorum.Yinede size tavsiye etmem,herkes bu konuda benim gibi şanslı olmayabilir veya her vücudun tepkileri bir olmaz,zayıf gördüklerini çökertebilir.Velevki bir türlü bırakamıyorsanız doğal ürünlerle veya yoğurtla panzehirinizi de almayı unutmayın diye tavsiye ediyorum.Yüce Rabbim her zehirin panzehirini bitkilerde yaratmıştır.Bitkilerdeki şifaları unutmamanızı tavsiye ediyorum. selamlar,sevgiler.
Katılma Tarihi: 31 temmuz 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 201
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
selam
Nisa 58 akli selimler için ölçüyü net ortaya koymaktadır
Bu ayet evrensel bir ölçüdür. helal ve harama gelince ,sigaraya haram diyebilmek için içereğini bilmek ve bu konuda ehil olanların mutabakatla bunun zararlı olduğu kanıtını göstermeleri gerek ki bu konuda bedene ve cevreye zarar verdiği ehillerince kanıtlarıyla bildirilmiştir tabiki bu geçici zararlar kapsamında ele alınması gerekir heran bunun içereği bedene ve cevreye yararlı olabilecek hale getirilecekse zarardan söz etmek abes olur.netice:şimdiki haliyle haram demek olsa gerek çünkü helal ve haramlar insanlar içindir,bir şeye haram (zararlı) demek görecelidir ve zaman,içerek,şartlar ve onun ehli olanların teşhisine bağlıdır .Olayı tekfir boyutuna taşımak ve dillendirmek cahillerin işi olsa gerek.
vesselam
__________________ ALLAH'IN EVRENSEL HAK DİNİ = Aklı doğru modda kullanarak yaratıcının bizde yarattığı yaratma yetisini işleterek yapımızdakileri sistematize edip ,kendimizle ve doğayla uyumlu bir yaşam sürmektir
Allah, size, emanetleri mutlaka ehline vermenizi ve insanlar arasında
hükmettiğiniz zaman adaletle hükmetmenizi emrediyor. Doğrusu Allah,
bununla size ne güzel öğüt veriyor! Şüphesiz ki Allah, hakkıyla
işitendir, hakkıyla görendir.
__________________ "Bir kavme olan kininiz sizi adaletten ayırmasın.."
Kıymetli arkadaşlar,bir şeyin haram olabilmesi için Kur'anda lafzen de lisanende açıkça zikredilmesi gerekir.örneğin içki ve kumar açıkça zikredildiği için buna haramdır diyebiliriz.sigara hakkında ise Kur'anda böyle bir şey açıkça zikredilmediğine göre haramdır denilemez,ancak aklımıza göre sakıncalıdır diyebiliriz,akıl ise vahiy,veya Kur'an değildir,bunları birbirine karıştırmamak lazımdır.nisa58'deki emanetleri ise kimisi devletin idaresi veya sistemi olarak algılayabilir,kimisi kızlarınızı akıllı ve Kur'an ahlakına sahip kimselere veriniz anlamında yorumlayabilir.Yani bu yoruma açık konularda da kesin hüküm içermez.farz veya haram olayı içermez.Fakat o kimse bu ayete dayanarak sigaranın haram olduğu kanaatine varmışsa tabiki kendisine haram sayılabilir ancak bu sadece kendini bağlar,başkalarını bağlamaz diye düşünüyorum.en doğrusunu Allah bilir. selamlar,sevgiler.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma