Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
HİZB-İ ŞEYTAN MİHR GÜRUHUNA !..
SORULARINIZA BEĞENMEYECEĞİNİZİ BİLDİĞİMİZ YANITLARIMIZ;
EûzûBillahi min eşşeytanir racim, BismillahirRahmanirRahiym.
1-) İSLAM NEDİR ???
Kitabın tamamına iman ölçeğinden hareketle, dinimizin çok değişik isimlerle, kitabımız Qur’an’da hangi şekillerde geçtiği bahsine yönelik bir çalışmamıza ait linki aşağıda görmektesiniz;
http://k.1asphost.com/hanifulus
Kalu Bela/Hanif İman konusunda ise bir Hanif Dostumuza(Akik) ait bir çalışmaya ait linkde aşağıya çıkarılmıştır;
http://k.1asphost.com/hanifislam
2-) SIZ ISLAMDAN NE ANLIYORSUNUZ ???
Allah C.C'ün Dinini yahutta O’nun(C.C) Yasasını anlamaktayız
3-) SIRATI MUSTAKIYM NEDİR ???
Allah C.C'ün(Yasa Koyucu) bizlere emr ettiği ve sonucunu da bildirdiği istikamet; "Dosdoğru olan Yol".. Kitaba tabi olmakla kavuşulan bir ni'mettir(37/117-118).
4-) HİDAYET NEDİR ???
Allah'ın(C.C); Dini O'na has kılarak, doğru imanı(hanifiman=sıfır şirk) talep edenlere, "doğru imanı=hanif iman" nasib ve taqdir etmesidir. Allah C.C, bunlara 'kulum' diye hitab buyurmuştur. Ve bunlara(hizbullah), şeytanın bir sultanının bulunamayacağını da inşaAllah. 34/20'deki: mü'minlerden bir fırkanın! bu kulları olduğunu görmekteyiz, elhamdulillah!(20/135).. Hidayet: dalaletten uzak bulunma veya sırat-ı mustakimde konuşlanma halidir. Sen taleb edersin! Allah C.C de dilerse nasib eder. Salt kelime olarak; tarif etmek yada yol(u) göstermek(Allah C.C tarafından elbette)..
5-) MÜLAKİ OLMAK NEDİR ???
Buluşan-görüşen-kavuşan olma hallerini anlatır. Görme fiili ile karıştırmamak lazımdır, dünyamızdan birer örnek ayet olarak; 2/260, 7/143.
6-) LİKAİ NE DEMEKTİR ???
Kavuşma-karşılaşma-Allah’ın vaadine muhatab ol(un)ma-erişme durumu(günü).
(6/130, 7/51, 18/110, 29/5, 32/14, 39/71, 45/34).
[028.088] [KTK] Ve Allah ile beraber başka bir ilaha tapma. O'ndan başka ilah yoktur. O'nun vechinden (zâtından) başka her şey helak olucudur. Hüküm O'nundur ve siz O'na döndürüleceksiniz!
[067.022] [TK] Şu halde yüzükoyun sürünerek yürüyen mi daha çok hidayete erer, yoksa dosdoğru yol üzerinde dümdüz yürümekte olan mı???????????????????????????????????
[003.020] [TK] Eğer seninle çekişip-tartışırlarsa, de ki: «Ben, bana uyanlarla birlikte, kendimi(vech) Allah'a teslim ettim.» Ve kendilerine kitap verilenlerle ümmilere, de ki: «Siz de teslim oldunuz mu?» Eğer teslim oldularsa, gerçekten hidayete ermişlerdir. Fakat yüz çevirdilerse, artık yalnızca sana düşen duyurup-bildirme (tebliğ) dir. Allah, kulları hakkıyla görendir.
[006.079] [TK] «Gerçek şu ki, ben, bir hanif(muvahhid) olarak yüzümü(vech) gökleri ve yeri yaratana çevirdim. Ve ben müşriklerden değilim.»
[002.272] [TK] Onların hidayete ermesi, senin üzerinde (kesin bir yükümlülük) değildir. Ancak Allah, dilediğini hidayete erdirir. Hayır olarak her ne infak ederseniz, kendiniz içidir. Zaten siz, ancak Allah'ın vechini(hoşnutluğunu) istemekten başka (bir amaçla) infak etmezsiniz. Hayırdan her ne infak ederseniz -haksızlığa (zulme) uğratılmaksızın- size eksiksizce ödenecektir.
[092.020] [TK] Ancak yüce Rabbinin vechini(rızasını) aramak için (verir) .
[002.115] [TK] Doğu da Allah'ındır, batı da. Her nereye dönerseniz Allah'ın vechi (kıblesi) orasıdır. Şüphe yok Allah, kuşatandır, bilendir.
[055.027] [TK] Celal ve ikram sahibi olan Rabbinin vechi (zatı) bakî kalacaktır.
7-) AMENU OLMAK NEDİR ???
[103.001-3] [DV] Asra yemin ederim ki insan gerçekten ziyan içindedir. Bundan ancak iman edip(amenu) iyi(salih) ameller işleyenler, birbirlerine hakkı tavsiye edenler ve sabrı tavsiye edenler müstesnadır!.
Amenu olanlar’dan; “Hanif İmana” sahip olan mü’minleri(muhsin) anlamaktayız. Yani, Dini, Allah’a(C.C) has ve halis kılan Hanif ve Muhlislerdir.
8-) ELİNİZDEKİ TURKCE KURAN MEALLERİ KİMLERİN MEALLERİ ???
Kitabın orijinal ifadesine en yakın bulup gördüğümüz, hangisi olursa olsun! bizim için fark etmemektedir. Sizin mealleriniz de olabilir, bu tercihimizde kullandığımız meallere örnek olarak.
9-) ELİNİZDEKİ TURKÇE MEAL KURANINI YAZANLARIN TAMAMIYLA BİREBİR TERCÜME ETTİKLERİNE ARABCA KELİMELERİNİN BİREBİR TURKÇE KARSILIKLARINI VERDİKLERİNE YEMİN EDEBİLİRMİSİNİZ..!!!!??????
Böyle bir soruya yanıt vermek için, sizin mantığınızla olaylara bakmalı yahutta yorumlamamız lazım sanırım!. Bak kitaba ve anlatıver dost! Bu mealler sadece vakit kazandırdığı için tercih sebebimizdir. Elinde 20 tane meal olursa! Ayetlerden aşağı yukarı neyin kast edildiğini, tuhaf zekalı biri dahi olsan! az çok anlayabilirsiniz sanırım. Qur’an, bir bilmece-kovalamaca kitabı değildir. Arabi olanların da tümü elbette alim değillerdir. İlim-Bilim denilen kazanımlar da söke söke alınan kesb edilen birikimlerdir. Resulullah bağlamında olanlaradır, yani, gönderilenleredir wahy denilen akıl üstü ilim yahutta hitab-ı ilahiler inzali. Ayetlerin tewili(beyanı) de ancak, Allah C.C hazretlerine aittir. Yani, kitab(qur’an) kendi kendini açıklar bir mahiyettedir. Kitabın tamamına iman etmeden, tümden gelim ve tüme varım ile ayetlerin sağlaması yapılmadan, ayetleri anlamak asla mümkün değildir. Ve de sizler ve benzeri müşrik taifelerinin de asla anlayamayacağı bir zor(!?) kitaptır bu qur’an-il hakim. "Selam" kitaba ittiba eden Hanif Müslimlere olacaktır inşaAllah… SANA VE SİTEDEKİ TÜM HANİFCANLARA BU SORUYU SORUYORUM…!!!!!!!!!!!!!!!!
DEMİŞSİNİZ!..
RZi,,, Amin
__________________ EûzûBillahimineşşeytanirracim&BismillahirRahmanirRahiym..
|