Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Defalarca,sayfalarca yazılar,onlarca ayet,tevatur kaynaklar tek tek gösterilmesıne ragmen neden hala bir konuyu ısıtıtp ısıtıp soruyorsunuz dostum? Gerek var mı.Bızler Kurana inanarak onunla amel ederek hanıf olarak şekilsel Namaz kılıyoruz,Dua ediyoruz.Sonuç olarak Allaha yapıyoruz.Sen yapmıyorsun.Hangimiz avantajlı?
Peeki şimdiye dek yaşamın boyunca sesli olarak yüreğinden gelerek Rabbınden hiç yardım ıstemedın mı? Tabi ki istedim diyeceksin.o halde bu şekılsel ıstemenın anlamı ne? Yada bir tehlike anında Allaha nasıl yakarıyorsun şekılsel olarak.
Rabbime sığınırım örnek verirsek;Hepimiz anne-babamıza gönulden baglıyızdır.Onları anmadan onlarsız gun geçıremeyız.Düşünün ki Anne babanızı hiç anmıyorsunuz düşünmüyorsunuz,ve onlardan çok uzaktasınız size ettiği emekler karşısında duyarsız kalıyorsunuz.Böyle yapmanızın anne babaya zararı yoktur.Fakat Bir zaman gelırkı onlara karşı kalbımız kaskatı Taş kesilmiş olur.Çünkü anmıyoruz,düşünmüyoruz,Bıze ettıklerı emeklere bakmıyoruz.
İşte kıldığımız namazın yaptığımız amellerın Rabbımıze bır faydası yoktur.Ama bunları terkettiğimiz zaman maalesef bir gün vahye karşı kalbımızın kaskatı taşlaşmış oldugunu göruruz belkıde farkına bıle varamayız.
Yarın Rabbımın huzuruna çıktığında temel ibadet olarak inandığımız(kurandan anladığımız)namaz yüzünden Rabbımın karşısında boynunuz bükük kalmadan şekilsel namazını kılan haniflerden olursunuz. İnşaALlah.
Yine Kurandan bi kaç örnek yazıyorum.Selametle...
Nisa:102-103 (Savaş halinde dahi namazı bırakmayın diyor Rabbımız)
Nisa:103 ...Artık 'güvenliğe kavuşursanız' namazı dosdoğru kılın. Çünkü namaz, mü'minler üzerinde vakitleri belirlenmiş bir farzdır.
Bakara:200 Atalarınızı andığınız gibi,Daha fazlasını Rabbınızı anın derken;soruyorum dostum sen ve senın gıbı ınanlara atalara karşı şeklen hiç saygı taziminiz olmuyomu? Mesela Babanızın elini öpmuyormusunuz yada içeri girdiğinde sız toparlanıp esas duruşa geçmıyormusunuz?Allahda bu saygının fazlasını bızden ıstıyor
Araf 143: Musa korkudan bayıldı(yere kapandı)(kelimenın arapçası HARRA)
Sad:24 Davut hemen yere kapandı(secde etti (kelimenin arapçası HARRA)
Alak 9-10 Peygamber namaz kılarken müşrikler engellıyorlar.
Maun 5: Vay o namaz kılanların haline (NAMAZ KILMAK)
Zümer 9: Böyle birisi; gece saatlerinde secde ederek, ayakta durarak ibadet eden,...
Daha onlarca tonlarca ayet var.Bu kadar yeterlı göruyorum.
Tarihe bakın o halde,Hiç bir rivayet,hiçbir kaynakta hangisi olursa olsun böyle bir rivayet yada açıklama yoktur.
Rabbım Hepımızı en dogru yoluna ıletsın.Hepımız Kuran savunucusuyuz Değerlı dostlar.Bu tarz konuların sureklı gündem edilip tartışılması afaki.Konuşulması gereken bunca mesele arasında bu çok gereksiz.
SELAM VE DUA İLE
__________________ ZÜMER-2739/27 Andolsun, biz bu Kur'an'da insanlara her türden örnekler verdik ki düşünüp öğüt alabilsinler.
|