Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
ali beeeey, hani benim sitemi ziyaret etmiştiniz.. demek ki hiç bir makalemi okumamışsınız.... yahu ben neler yazdım orada... pek çok islam alimini eleştirdim.. din bilginlerinin % 90 nın katıldığı ve savunduğu bazı görüşleri tenkit ettim... kanaatimi zikrettim. din adamlarını eleştirdim... daha bir sürü şeyyy. ama okumamışsınız anlaşılan.... vakit geç değil.. okuyun ondan sonra görüşelim... haktansapmaz a da aynı tavsiyem geçerli.... yoksa anlaşamayız....
Sayın Bembeyaz,
Anlaşıldı, sen delil olarak ileri sürdüğün ayetleri Kur’an’da bulamadın. Öyle anlaşılıyor ki neyin Kur’an’da olup, neyin olmadığını seçemeyecek kadar Kur’an’a cünupsunJ
Katılma Tarihi: 31 temmuz 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 736
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Yıllarca Arapça eğitimi almış, sonra Türkçe'ye meal etmiş kimseler bile doğru dürüst Kur'an'ı anlayamamışlar, bize ne hacet, değil mi? Oturalım oturduğumuz yer de, değil mi? Tavuğu onlar pişirsin, pişmiş mi, pişmemiş mi, tuzlu mu tuzsuz mu olduğuna bakmadan yiyelim gitsin, değil mi?
yeme yeme yeme...
tamam işte.. biz de diyoruz ki... sen de öğren tavuk pişirmesini...
onların pişirdiği tavuğu yemeye mecbur kalma...
oturma oturduğun yerde.. kalk ayağa..
öğren arapça yı.. emek ver.. işin doğrusuna ulaş..
sloganlarla hareket etme.... dolduruşlara gelme...
ama yanlış kaynaktan da beslenip büsbütün yoldan çıkma...
sen sorgula ve bul... salatı anlamak için, infakı anlamak için, haccı anlamak için öğren arapçayı... durma hadi...
sonra yap güzel yorumlarını istifade edelim..
selam ve dua ile....
__________________ Rabbim! ilmimi ve anlayisimi artir!
zor bir konu ama inşaallah samimi olanlar allahın yardımıyla işin içinden çıkacaktır..bu anlamda allemlerin rabbi olan Allah yardımcımız olsun..
öncelikle burada aynı görüşte olsun yada olmasın hemen hemen hepimizin buluşacağı ortak bir payda var :KURAN BİREYİN YADA TOPLUMUN KURTULUŞUNUN TEK REÇETESİDİR...galiba bu noktada hepimiz hem fikiriz...öncelikle şunu söyliyeyim..ben kuranda şekilsel namazın olmadığına ama şekilsel namazın dinin içinde (mütevatir kaynaklı) olduğuna inanıyorum...fakat bu şekilsel namaz konusu gündemime gireli (yaklaşık 3 ay)elimden geldiğince konu hakkında her iki tarafın görüşlerinide dinlemeye ve okumaya çalıştım...şimdi sözüm öncelikle kuranda ve dinde şekilsel namaz var diyenlere:isa peygamberden muhammed peygambere kadar yaklaşık 600 sene geçmiş ve allahu teala gönderdiği dinin artık yaşanmasının (tahrifler sonucu)mümkün olmadığı sebebiyle yeni bir peygamber göndermiştir...din 600 senede öyle bir noktaya getirilmiştirki ,haşa isa allahın oğlu demişler,işleyeceğimiz günahlar isa ölürken çektiği acılar sebebiyle affa uğrayacaktır demişler,papaza günah çıkartarak günahlardan kurtulacaklarını söylemişler,bunlarda yetmemiş oturup kendileri kitaplar yazmışlar(matta,markos,luka,yuhanna vb) vs..vs..bu örnekleri çoğaltmak mümkün.....
gelelim bize,alemlerin rabbi olan allah a.c.yeni bir peygamberle yeni bir kitap göndermiş ve (şimdi dikkat edin) daha kitabın inmesi ve peygamberin vefatından 25-30 sene geçmiş olmasına rağmen hz. ali ve hz ayşe birbirlerine savaş açmışlar ve unutmayalımki bu iki sahabede çocukluklarından itibaren peygamberin yanında yetişmiş ve dini bizzatihi onun ağzından öğrenmişlerdir...(aradan geçen 1400 senede din ne hale gelmiştir ,varın siz düşünün)
şimdi kısaca hadis konusunu ele alırsak..kurana baktığımızda örneğin,şefaat,kabir azabı gibi veyahutta daha önemli bazı konuların aslında geleneksel olarak ve hadis kitaplarında geçtiği şekliyle yanlış olduğunu anlıyoruz...benim anlamadığım şu:
peygamber den rivayet edilen hadislerde neden yanlış ve uydurma hadisler varken konunun doğrusuyla ilgili neden hiç bir hadis yok..ben bunu şuna bağlıyorum...hadisler toplanmıştır ve bunların içlerinde islam dinini kişisel ve toplumsal bazda ayakta tutacak ve kurtuluşa götürecek konulardaki allahın cc.bizim için ortaya koyduğu gerçek anlayış ve bakış açısı bilerek kitapların içine alınmamıştır...bunları yapanların kim olduğu önemli değildir ama bunun hesabını veremeyecekleri muhahakakdır.
gelelim SALAT a:kişinin kurtuluşu nereden geçer dedik arkadaşlar,,,tabiki kurandan .ve eğer salat örneğin bir anlam da kuran okumaksa ve vakitleri bilinen farz olmak üzere günde 3 veya 5 veya 7 kez ise bu nedemektir biliyormusunuz..bir kişi ortalama ömründe günde en az 3-5 kez kuranı eline alıp okuyacak düşünecek ve akledecek ve hayatını buna göre şekillendirecektir...eğer bu böyleyse tabiki din düşmanlarının buna önlem olarak kuranda gerçek salatla alakalı hadisleri ortadan kaldırıp yerine onlara göre hiç bir işe yaramayan şekilsel namazı destekleyen hadisleri kitapların içine sokmuş olmaları tabiidir..ben derimki arkadaşlar bu kitap bu güne kadar geçen 1400 sene boyunca doğru dürüst çok ama çok az kişi tarafından samimi bir kalple okunmuş tur.ve bizler cehennem azabından allahın izniyle uzak durmak istiyorsak,muhakkak ve muhakkak atalarımızdan duyduklarımızı olabildiğince aklımıza getirmeden sadece bu kitabı sadece ve sadece ateşten korunmak gayesiyle okumalıyız...
Ve işte bence kurana yaklaşırken yukarıda anlattığım olaylar ışığında bu bakış açısınıda unutmamalıyız
son sözümde dinde şekilsel namaz yok diyenlere...arkadaşlar size şunu diyebilirimki hangi gayeyle kitaba yaklaştığınızı iyi düşünün(gerek makam,gerek alim desinler ,gerekse muhalafet etmek düşüncesiyle yada buna benzer sebeplerle)...eğer dinde şekilsel namaz varsa ve siz bilerek yada bilmeyerek yok diyorsanız bunun vebalinin altında hiç bir şekilde kalkamazsınız.ve umarım gerçekler ortaya çıkar ve sizde ölmeden önce tövbe edersiniz yada biz tevbe edip rabbimizden bağışlanma dileriz.
alemlerin rabbi olan allah bizleri sıratı mustakim üzere yaşatsın ve o hal üzere canımızı alsın...selam ve dua ile,allaha emanet olun
haktansapmaz Yazdı:
bembeyaz Yazdı:
ali beeeey, hani benim sitemi ziyaret etmitiniz.. demek ki hiç bir makalemi okumamsnz.... yahu ben neler yazdm orada... pek çok islam alimini eletirdim.. din bilginlerinin % 90 nn katldً ve savunduًu baz gِrüleri tenkit ettim... kanaatimi zikrettim. din adamlarn eletirdim... daha bir sürü eyyy. ama okumamsnz anlalan.... vakit geç deًil.. okuyun ondan sonra gِrüelim... haktansapmaz a da ayn tavsiyem geçerli.... yoksa anlaamayz....
Sayn Bembeyaz,
Anlald, sen delil olarak ileri sürdüًün ayetleri Kur’an’da bulamadn. ضyle anlalyor ki neyin Kur’an’da olup, neyin olmadًn seçemeyecek kadar Kur’an’a cünupsunJ
Senden ne anladk ki kitaplarndan ne anlayalm…
Saًlcakla…
çok naziksiniz... çok teşekkür ediyorum.. sağolun....
haktansapmaz kardeşim...
peygamber namaz kılmadıysa bu da nereden çıktı o zaman???
sahabe kılmadı mı? onlara namazı kim kıldırdı?? peygamber kıldırmadı mı???
ilk insandan beri oruç da var.. namaz da var... kurban da var... zekat da var.. infak da var...
kur'an öyle diyor... ama anlamak istemeyen de anlamıyor...
sizden evvelkilere farz kılındığı gibi oruç tutmak size de farz kılındı...
ve sünnetullah..... nedir sünnetullah... Allah'ın tarih içerisindeki değişmez iradi tavrı.... ilk insandan son insana kadar geçerli olacak bu tavrı çok iyi anlamak lazım.. anlamayanlar kur anı da anlayamazlar...
bunları çok ama çok iyi anlamak lazım..bu da emek ile olur... çalışma ile olur... doğru kaynaktan beslenmekle olur....
şekilsel namaz vardır..... yok diyenler vebal altındalar...
selametle..
Yıllarca Arapça eğitimi almış, sonra Türkçe'ye meal etmiş kimseler bile doğru dürüst Kur'an'ı anlayamamışlar, bize ne hacet, değil mi? Oturalım oturduğumuz yer de, değil mi? Tavuğu onlar pişirsin, pişmiş mi, pişmemiş mi, tuzlu mu tuzsuz mu olduğuna bakmadan yiyelim gitsin, değil mi?
yeme yeme yeme...
tamam işte.. biz de diyoruz ki... sen de öğren tavuk pişirmesini...
onların pişirdiği tavuğu yemeye mecbur kalma...
oturma oturduğun yerde.. kalk ayağa..
öğren arapça yı.. emek ver.. işin doğrusuna ulaş..
sloganlarla hareket etme.... dolduruşlara gelme...
ama yanlış kaynaktan da beslenip büsbütün yoldan çıkma...
sen sorgula ve bul... salatı anlamak için, infakı anlamak için, haccı anlamak için öğren arapçayı... durma hadi...
sonra yap güzel yorumlarını istifade edelim..
selam ve dua ile....
e ben de yemiyorum zaten...
Ama mecbur muyum Arapça öğrenmeye?? Kendi dilimle de pişiremem mi tavuğu?
--------------
Bir kere salat'ın namaz olmadığı ve Kur'an'da namazın kılınışının anlatılmadığı gün gibi aşikardır. Bu konuda mezheplisi, mezshepsizi, dinsizi, hanifi hemfikirdir.
Bir salat vardır Kur'an'da. Gündüzün iki ucunda ve gecenin züleflerinde yapılması gereken. Bir salat vardır, ona kalkmadan? önce abdest alınması gereken.
Bir salat vardır, Zekeria'nın mabedde yaptığı.
Bir salat vardır Şuayb'a - kavminin "Babalarının taptığını, yahut malları hakkında dilediklerini yapmayı terk etmeyi" emreden.
Bir salat vardır, Allah'ın ve meleklerin Peygambere salatı...
Ve daha birçok salat vardır. Bunlardan biri de şu an müslümanların yüzyıllarıdr uygulayageldiği, tevatüren kıldıkları namaz? Kur'an'da tarifi olmayan namaz... İfa edilişinin öğrenilmesi için hangi mezhepten iseniz o mezhebin Resimli Namaz Hocalarına bakılması gereken namaz!!!
Selametle...
__________________ İsrâ 89
Muhakkak ki biz, bu Kur'an'da insanlara her türlü misali çeşitli şekillerde anlattık. Yine de insanların çoğu inkarcılıktan başkasını kabullenmediler.
Katılma Tarihi: 17 mart 2008 Yer: Netherlands Gönderilenler: 421
Sayin Bembeyaz kardesim, yazilarindan faydalaniyorum/okuyorum, ricam senden sadece Kuran'a bakarak nasil bir namaz anlatilmis yazabilirmisin ?
Yani sunu diyebilirmisin bana, namaza baslayis tekbiri, namazda arapca okuma farziyeti veya her rekatta fatiha okuma farziyeti, oturus, sag-sol selam verme, salli-barik dualari, el baglama, elleri havaya kaldirma, rekat sayilari, bunlar kisilerin kendilerine renklerine birakilmistir. herkesin namazi ( toplu olanlar haric ), ozelidir.. secde-ruku-kiyama ve vakte bagli kalarak istedigi gibi yapabilir istedigi gibi yakarabilir mi.. ??
Yoksa, bunlarin hepsi farz mi ?????? Farz ise, neden Kuran da degil de hadislerden ogreniyoruz veya celiskili hadisler var ve 4 mezhebin birinde olan birindekinin namazini bozuyor ?????
Islam namaz uzerine kurulmamistir.. Islam Hayirda ve Barista, yoksulu ve yetimi yedirmede birbirimizle yarismak, dini Allah'a has kilmak ve Allah'in sifatlarini ve tecellileri olan dunya/insan/kainat/mahlukati tanima, guze sozler sarf etmek, cirkin amellerden kacinmak uzere kurulmustur.. Gercek din bence budur.. Insanin yakarisini bir tip sekle sokmak, zorlamadir..
Ahirette Allah'in huzurunda mi duracagiz ?? Suan neredeyiz ?? Kimin huzurunda.. Namazlarda mi sadece Allah'in huzurunda oldugumuzu hissetmemiz lazim, yoksa heran ona gore yasamamiz mi emredildi bizlere.. Yasamimiz boyunca salat ve zekat..
Resulullah (sav) Mina`da bize iki rek`at kıldırdı, arkasından Ebu Bekr de öyle kıldırdı. Ebu Bekr`den sonra Hz. Ömer ve hilafetinin başında Hz. Osman (ra) da iki kıldırdılar. Sonra Hz. Osman dört rek`atli olarak kıldırdı. İbnu Ömer imamla kılarsa dört kılardı, yalnız kılınca da iki kılardı.2905( Hz. Osman neden Peygamberin sunnetine uymadi )
Abdullah İbnu Fudale, babası (Fudale`den) naklen anlatıyor; "Resulullah (sav)`ın bana öğrettikleri arasında: Beş vakit namaza devam edin! emri de vardı. Ben: "Bu beş vakit, benim meşguliyetlerimin bulunduğu anlardır. Bana (bunların yerine geçecek) cami (kapsamlı) bir şey emret, öyle ki onu yaptım mı, benden beş vakit namaz borcunun yerine geçsin!" dedim. Bunun üzerine: "Öyleyse Asreyn`e devam et!" buyurdu. Bu kelime bizim dilimizde yoktu. Bu sebeple: "Asreyn nedir?" diye sordum. "Güneş doğmazdan önceki namazla güneş batmazdan önceki namaz" buyurdu.
( Peygamberimiz neden kaza et dememis ?? Neden Asreyn gibi bir imkan calisanlara anlatilmiyor peki de onun yerine yatsida hepsini tarihe yolculuk yaparak, kaza etmeye insanlari zorluyorsunuz.. )
Hadisi kaynak ediniyoruz diyenler dahi, kendi islerine yarayan hadisleri delil sayiyorlar.. Nekadar samimi olduklari buralardan belli..
Yalniz Kuran Yalniz Kuran.. Ben o hadisler yazilirken orada degildim.. O kadar binlerce hadislerin icinden secenin kim oldugu neye gore sectigini de bilemiyorum.. Kusursuz bir insan olmadigi Peygamber varisi olmadigini biliyorum sadece.. Kuran da eger celiski gorseydim, Kuran'a olan inancim da azalacakti.. Ancak hergecen gun yanlis meallendirmelerin dogrularini kesfettikce, Kuran'a bakisim daha guclendi.. Artik dunya bir olsa, Yalniz Kuran.. cikar agzimdan..
Katılma Tarihi: 17 mart 2008 Yer: Netherlands Gönderilenler: 421
Bu (Kur'an), Ümmü'l-kura (Mekke) ve çevresindekileri uyarman için sana indirdiğimiz ve kendinden öncekileri doğrulayıcı mübarek bir kitaptır. Âhirete inananlar buna da inanırlarveonlar namazlarını hakkıyla kılmaya devam ederler. E'nam 92
Salatin bence bu ayette netlik kazaniyor, Salat = Kuran
Salatin gectigi ayetlerin icinde, oncesinde, sonrasinda hep Kuran'a vurgu var.. Ve baglamini yani olarak anlamamamiza engel varmi?
Ve olaral alsak dahi, bunada inanirlar ve salati kilmaya devam ederler.. Bu ayetten sonra Kuran dan bahsediliyor.. Salat'in ne oldugu bence acik, suan da kilinan namazi ancak secde ayetlerinden zorlamayla benzerini cikartabilirsiniz..
Salat oyle birsey ki Kuran'a baglanma, Kuran ogretimi, Kuran soylesi, Kuran anlatimi, Kuran okunusu var icinde.. ancak arapca degil, anlamayarak degil,, anlayarak.. ne dedigimi bilerek.. iste boyle isterseniz gunde 100 rekat kilin, ancak lutfen en azindan, namaz kilanlara ne dediklerini bilerek kilmalarini soyleyin,, Turkce/Kurtce kilinabilecegini, ayetlerin manasini bilmelerini soyleyin EN AZINDAN...
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma