Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
aleykümisselam
(övünmek için söylemiyorum) namazım niyazım yoktur. eksiklik hissediyormuyum? evet, ama bir yerlerde bir veya birkaç yanlış var, öyle düşünüyorum, onun için bazı şeylerden uzak duruyorum.
maymun iştahlıyımdır. 228 sayfanın ilk ve son 2 sayfasını okuyabildim. internetten karıştırdım. salat ın direkt Hz. Muhammed e olduğunu gördüm.
kısa ve öz yazacağım.
Allah insanoğlundan kendisine ibadet etmesini istemektedir, bunu yaparkende araya herhangi bir aracı veya tanıdık koyulmamasını bizden istemiş ve kesinlikle yasaklamıştır.
buna göre Allah a ibadetin sırasında (ve ayrıca) ne Resul unun sana ihtiyacı var, ne de senin O na.
en sonunda herkes kendi bacağından asılacaktır.
bunun için ne diye günün bilmem kaç vaktinde (bazısı 2 bazısı 3 bazısı 5 ...) ibadetin sırasında Allah a direkt olarak yakarıp niyaz etmek dururken neden aracı kullanıyorsun.
bir bildiğin mi var yoksa?
ahirette şefaat beklentin mi var yoksa?
zaten istediğin kadar ibadet ediyorsun,
sence yeterli gelmiyor mu,
birde aracımı lazım.
bunu senin düşünmemen gerekir, çünkü yeterli ibadetin var.
bu aracıyı ancak ben düşünmeliyim.
ama, Allah a şükür biyle bir düşünceye ne niyetim nede ihtiyacım var.
şefaat gelecektir, belki, ama kime? aracı kullanmak isteyenlere mi?
Hz. Muhammed in adının geçtiği yerde onu saygıyla anar selam edersin, bu başka. ama Allah a ibadetin sırasında bu içten pazarlık veya bu yal...lık neden? bu İslam alemini bir türlü anlayamıyacağım... yoksa 1400 yıldır büyük islam alimlerinin "DOĞRU" çalışmalarının bir ürünü/sonucu mu acaba?..
beyler beni tenkid edeceksiniz, biliyorum. ama önce benim yazdıklarımı dikkatlice okuyun, anlayın ve ondan sonra ...
sağlıcakla kalın
mehmet rende
...
__________________ 16cdgaabçcg
|