Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
O guzel bir Yahudi siiridir, kendimce cevirmeye calistim.
Kafama takilan sorulari soruyorum sadece.
Bir sure cidden Kuran'a inandim. Namaz kildim oruc tuttum. Ta ki hanifdostlar ve kurandakidin sitelerine rastgelene kadar. Bu asamadan sonra ayetler hakkinda dusunmeye basladim. Okudukca bunlarin Tanrisal olamayacagina karar verdim.
Muhammed'in Zeyd'in karisi ile evlenmesi hakkinda ozel bir ayet, Tanrisal gelmedi evrensel, tum insanliga hitap eden bir kitapta.
Muhammed'in evine gelen misafirlerin yemekten sonra dagilmasi, tum insanlikla alakasini kuramadim.
Muhammed'in karilarinin perde arkasindan konusmasi, diger muminlerin karilarindan ayri tutulmasi, tum insanlikla alaka kuramadim.
Ozamanin cihad ayetlerinin yararini goremedim.!
NIye indirildigi belli olmayan ayetler, nuzul sebeplerini hadislerden ogrenecen onlar uydurma diyorlar.
Bir suru peygamber masallari tekrar tekrar hemde.
Ayetler karisik, konudan konuya geciliyor.
1- Yalan soylemeyin
2- Hirsizlik etmeyin
3- Tecavuz etmeyin vs..
gibi siralanip gitmiyor emirler.
Rahman suresinde 23 defa ayni ifade tekrarlaniyor. Siir gibi dortlukler esasinda. Benzeri yazilamaz deniliyor, bir coklari yazildi.
Muhammed'in sahidi Allah, onun sahidi de Muhammed. 3.cu sahit olmaksizin bizden inanmamiz bekleniyor.
Kilinc zoruyla yayilmis bir din.
Ganimetler, cariyeler, koleler, cihadlar bu neya Tanri'nin baska isi gucu yok mu..
Nerede sevgi, saygi, hurmet, sadakat, ASK ?
|