Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 26 nisan 2007 Yer: Australia Gönderilenler: 854
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Merhaba Degerli Hayrullah kardesim,
Salat ile ilgili olarak yeni bir calisma yapamadim, biraz durust olmak gerekirse bu konuyu arastirmak icin icimde itici bir guc mevcut degil.
Bu konuda ki dusuncelerim daha oncesinden farkli degil. Bence Kuran da sekli bir tapinis olarak bahsedilen Salat kesinlikle var. Daha sonrakilerin her alandaki istismarindan Salat ta payina duseni almis. Kuran okuyucusunun bu konuya supheli yaklasmasini dogal goruyorum. Bence bu konulari merkeze otuttukca cozumu zorlasiyor.
Katılma Tarihi: 26 nisan 2007 Yer: Australia Gönderilenler: 854
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Degerli kardesim Allah kendisini ihlasli bir sekilde davet edene mutlak icabet eder. Amac Allah bilincinin zinde tutulmasi ve onun rizasinin aranmasi. Onemli olan sirati mustakimde olmak. Araclari amac edinmemek sartiyla.
Kendimde uyguladığım için;mevcut namaz usulüne hiçbir itirazım olmamasına rağmen,insan "huşu"içinde hissedebileceği,tefekküre en münasip hissettiği ritüeli özgün ibadet şekli olarak benimseyebilmelidir....Diye düşünüyorum.
salat ile salah arsında yekın bir anlam ilişkisi olduğunu düşünüyorum...
zaten birbirine yazılış ve okunuş bakımından yakınlık gösteren kelimelerde anlam olarakta yakınlık görülmesi nadirattan değildir...
salah salih sulh salihat ameli salih kelimelerinin salat ile içerik açısından çok kesişmesi var...
__________________ O halde yüzünü, Allah'ı bir tanıyarak dine, Allah'ın insanları üzerine yaratmış olduğu fıtratına doğrult. Allah'ın yaratışında değişiklik bulunmaz. Dosdoğru din budur. Fakat insanların çoğu bilmezler.
kaçımız sabah kalkıp güneşin doğuşunu ve akşamın da batışını izledik. bir kere veya bir yıl sürekli izledik. yok mu bunu yapabilecek samimi insanlar içimizde?
lutfen samimiyetle araştırınız?
ve
elde ettiğiniz bilgilerin sizi, paylaştıklarınızın hepimizi bağlayacağınızı unutmayınız.
Yani yaratılan herkes ve herşey lisanı haliyle salat ediyor. ......... ................ .......
--------------------------
Bu yazıyı tekrar okudum ve hatırlanması gerek diye düşündüm. istifadenize sunulur, selametle, ------------------------------
ah!... sevgili hocam. alıntıladığınız o yazım dündü! ne zamandir paylaşmak istiyorumda... cesaret edemiyor dumdu. beş vakit az. biliyormusun Allah yapıyor insanı namaz şimdi rükudan başımı kaldırmak yaratılışıma zulum düşünüyorum inanıyorumki eğer secde etmiyorsam şirk koşuyorum!
diyeceksinki hişşttt... yavaş... ne söylüyorsun duyuyurmusun aklımın ermediğinden Allah a sığınırım, hissimi konuşuyorum
bir senin istediklerin var birde benim istediklerim tezahür eden yaratanınkiler
şeytan sadece üfürüyor, eylemi yapan benim hakikatin karşısında haktan gelmiyorsa nasibim, şeytan benim
peki ya hakikat oluyorsa her dileğim? aman yarabbi o zaman Allah benim!
düşünüyorum aklın işi değil yaratılmışı rab edinmek kendi kendimi kandırmak putperestin şekle yaratan dediğine inanmak demek şirk rükuma verilenden şımarıp secdeden başımı kaldırmak kendi ilahlığımı ilan değilmi tek farkı yok saymak
ayet diyor, Allah şah damarımdan daha yakın rüku eden bensem, Allahı kendimden nasıl ayırayım demek şirkten beri olmak için secdem tek nirengim hangi akılla ritüel tanımlayıp başımı kaldırayım?
ah!... sevgili hocam. alıntıladığınız o yazım dündü! ne zamandir paylaşmak istiyorumda... cesaret edemiyor dumdu. beş vakit az. biliyormusun Allah yapıyor insanı namaz şimdi rükudan başımı kaldırmak yaratılışıma zulum düşünüyorum inanıyorumki eğer secde etmiyorsam şirk koşuyorum! düşünüyorum aklın işi değil yaratılmışı rab edinmek kendi kendimi kandırmak putperestin şekle yaratan dediğine inanmak demek şirk rükuma verilenden şımarıp secdeden başımı kaldırmak kendi ilahlığımı ilan değilmi tek farkı yok saymak
ayet diyor, Allah şah damarımdan daha yakın rüku eden bensem, Allahı kendimden nasıl ayırayım demek şirkten beri olmak için secdem tek nirengim hangi akılla ritüel tanımlayıp başımı kaldırayım?
SELAM TÜM CANLARA OLSUN.SALAT EDERKEN HERKES KABEYE DÖNER. AMA HİÇBİR ZAMAN ORAYA NİYE DÖNDÜĞÜNÜ SORGULAMAZ. RAHMAN ADEME KENDİ RUHUNDAN ÜFLEDİ. ONA CAN VERDİ. VE ONA SECDE İSTEDİ. NEDEN SECDEYİ RAHMAN KENDİNE DEĞİLDE ADEME İSTEDİ. İŞTE SALATIN GERÇEK MANASI BURDA.DEMEK BİZ SECDE EDERKEN İNSANA SECDE EDİYORUZ O ZAMAN DEĞİLMİ.KABE BİR SEMBOL OLUYOR BURDA . BİRAN DÜŞÜNELİM . KABEDE HERKES SALAT EDİYOR BİR SALATI İŞA VAKTİ. DİYELİM O ESNADA KABEYİ UNUTALIM VE SONRASINA BAKALIM NE OLUYOR. NEMİ OLUYOR. TÜM İNSANLAR YÜZYÜZE GELİYOR VE HALKA OLUYOR. RÜKU , SECDE KIYAM BUNLAR DEMEK OLYORKİ İNSANA YAPILIYOR DEĞİLMİ. BURADAN O MANTIK ÇIKIYOR. HEMEN YADIRGAMAYIN RAHMAN ADEME RUHUNDAN ÜFLEMEDİMİ. ŞAH DAMARINDAN DAHA YAKIN DEĞİLMİ. YANİ ENEL HAK . HAK İNSANDADIR. SAYGILAR
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma