Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 29 nisan 2011 Yer: Turkiye Gönderilenler: 188
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
" bir dava'ya, bir fikre veya bir düşünceye zarar mı vermek istiyorsun?o halde o davayı, o fikri , o düşünceyi en KÖTÜ şekilde sen savun!..."
uyarlama,
bir dava'ya, bir fikre veya bir düşünceye zarar verip aslından saptırmak mı istiyorsun? o halde o davaya, o fikre, o düşünceye alabildiğince ilave yap/icad ekle, çarpıt/eğip bük, bir olana "dört" de/ortak koş, zora koş/bunalt, benzet/uydur, iftira at/demediğini dedi de........."
" bir dava'ya, bir fikre veya bir düşünceye zarar mı vermek istiyorsun?o halde o davayı, o fikri , o düşünceyi en KÖTÜ şekilde sen savun!..."
uyarlama,
bir dava'ya, bir fikre veya bir düşünceye zarar verip aslından saptırmak mı istiyorsun? o halde o davaya, o fikre, o düşünceye alabildiğince ilave yap/icad ekle, çarpıt/eğip bük, bir olana "dört" de/ortak koş, zora koş/bunalt, benzet/uydur, iftira at/demediğini dedi de........."
" bir dava'ya, bir fikre veya bir düşünceye zarar mı
vermek istiyorsun?
o halde o davayı, o fikri , o düşünceyi en KÖTÜ
şekilde sen savun!..."
işte en sevdiğim sözlerden biri...
bugün adını gelenek dini diye koyduğumuz,
tamamen hurafe/ uyduruk rivayet ve komikliklerle dolu
olan kendi içinde çelişkili, Kur'an ile çelişkili,
bilimsel veriler ile apaçık biçimde çelişkili olan mevcud
beşeri dinleri ( başlıkları islam olsa bile...) savunmak
elbetteki Yüce Allah'ı savunmak demek değildir...bilakis,
Yüce Allah'a hakaret demektir...bunu savunan yok
zaten...savunulan şey buymuş gibi ortaya koymayın...!!
Yüce Allah'ı dilsiz zannetmek de aynı derecede
komikliktir...
bu konuların bu sitede bıktırıcı derecede onlarca
sayfa konuşulduğu biliniyor zaten...
bu nedenle bu konuya tekrar tekrar girmeyeceğim...
lütfen kimsede girmesin...
ateizm ve deizm ile ilgili forum ilkelerinde gereken
açıklamalar mevcuttur...
Selam hasanoktem, vereceğim cevap fikrinizi değiştşrecek mi? Şimdiye kadar yazdıklarımdan Allah'a hala inanıp inanmadığımı anlamadıysanız bundan sonra da varın anlamayın. Forum ilkelerinizin gereğini yapın lütfen!
Selam hasanoktem, vereceğim cevap fikrinizi değiştşrecek mi? Şimdiye kadar yazdıklarımdan Allah'a hala inanıp inanmadığımı anlamadıysanız bundan sonra da varın anlamayın. Forum ilkelerinizin gereğini yapın lütfen!
Vesselam.
imsakdemir Yazdı:
slm
namazdaki beden dili ile ilgili birşey aklıma geldi. elinlerin kulaklar hizasına kaldırılıp göbek altında bağlanması: işittim, itaat ettim.
Haktansapmaz yazdı :
Ellerini kulaklarına götürerek işittiğini, göbeğine bağlayarak da itaat ettiğini kime gösteriyor, kime söylüyorsun?! Karşındaki gafil kim? Ne diye kulaklarını göstermeden işittiğini anlayamıyor, elini göbeğine bağlamadan itaat ettiğini göremiyor?
BEN NE YAZMIŞIM:
Selam Haktansapmaz,
siz Kur'an'a inanıyor musunuz?
yani Allah Rasulü Muhammed'in ağzından çıkan ( üzerinde konuştuğun, çeviri / ve yorumunu yaptığın...) bu Ayetlerin bizzat Yüce Allah'ın kelamı olduğuna inanıyor musun?
Ayet'ler üzerinde konuşup çeviri ve yorum yaptığına göre Kur'an'ın Yüce Allah'ın mahfuz kelamı olduğuna İNANdığını düşünüyorum...( doğal olarak öyle olduğunuz düşünülür...)yoksa yanlış mı düşünüyorum?
bunu bize bir açıklar mısın?
Yüce Allah biz kullarına Ayet indirdi mi ?
buna gücü yetti mi?
yoksa Yüce Allah dilsiz mi ?
yoksa bütün bunlar Muhammed'in kafasından uydurduğu şeyler mi?
H.Öktem'in soruları gayet makul Haktansapmaz.Son yazıların o kadar çok kafa karıştırıyor ki,senin gerçekten haktan sapıp sapmadığını bu sorulara vereceğin cevaplarla ölçülebilir ancak.Deist zihniyette olanların senin arkana sığındığı da herkesin malumu..
__________________ "Bir kavme olan kininiz sizi adaletten ayırmasın.."
Katılma Tarihi: 29 nisan 2011 Yer: Turkiye Gönderilenler: 188
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
fers, dermanbeg siz karışmayın, size sorulmadı.
sayın fazıl kardeş/abi/bey,
tavrını da, cellalenmeni de, gereksiz uyarını da anlamadım, "beni eleştirdiğini sandığın" konuma kendini düşürmeni de...
benim ki cevap değil, alıntıyı konu akışınla bağlantılı uyarlama, çocuk azarlar edasıyla "siz karışmayın, size sorulmadı" ne demek, arena mı burası....
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma