Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Senin sorduğun soruları gayet iyi anladım. Allah'a inanıp inanmadığımı sorguluyorsun. Cevap yeterliydi. Değıldi diyorsan, sen Allah'a imanın ne olduğunu bilmiyorsun. Avamın bildiği gibi. Allah'a imanın şumulunu bilmiyorsun galiba. Avam: "Ben Allah'a inanıyorum" demesinden ne kast ediyorsa onu anlıyorsun Allah'a imandan.
Benim imanımı sorgulama hakkını sana vermiyorum. Daha fazla beklemene gerek yok. İkide bir form ilkelerinin gereğini hatırlatmanın luzumu da yok, yapacağını yap!
selam Haktansapmaz,
Allah'a iman edip etmediğini sorgulamıyorum...onu sorgulayan yok...konu o değil...( konunun bu olmadığını sen de çok iyi biliyorsun aslında...( anlamazlıktan gelme!...)daha öncede söyledim...tekrar ve son kez söylüyorum...sen soruma cevap ver...)
SON KEZ SORUYORUM :( LÜTFEN CEVAP VERİNİZ ARTIK!...BİZE ONCA AYET'İN ÇEVİRİSİNİ VE YORUMUNU YAPAN İNSANIN hakikatte ve gerçekte KUR'AN'A İNANIP İNANMADIĞINI BİLMEYE HAKKIMIZ VAR!...bu tavrınızla bu yaptıklarınızdan sıyrılamazsınız...Kur'an'a inanıyormuşsunuz gibi Ayet çevirisi, meallendirmesi ve yorumu yapamazsınız...!!lütfen neye inanıyorsanız inandığınız gibi davranınız!...!! )
sorum şu şekilde idi... :
Selam Haktansapmaz,
siz Kur'an'a inanıyor musunuz?
yani Allah Rasulü Muhammed'in ağzından çıkan ( üzerinde konuştuğun, çeviri / ve yorumunu yaptığın...) bu Ayetlerin bizzat Yüce Allah'ın kelamı olduğuna inanıyor musun?
Ayet'ler üzerinde konuşup çeviri ve yorum yaptığına göre Kur'an'ın Yüce Allah'ın mahfuz kelamı olduğuna İNANdığını düşünüyorum...( doğal olarak öyle olduğunuz düşünülür...)yoksa yanlış mı düşünüyorum?
bunu bize bir açıklar mısın?
Yüce Allah biz kullarına Ayet indirdi mi ?
buna gücü yetti mi?
yoksa Yüce Allah dilsiz mi ?
yoksa bütün bunlar Muhammed'in kafasından uydurduğu şeyler mi?
neye inandığını bize bir söyler misin?
selam
__________________ Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız? ENBİYA 10
91 – Ve onlar, “Allah, hiçbir beşere bir şey göndermemiştir” demekle, Allah’ı hakkıyla takdir edemediler [gereği gibi tanıyamadılar].De ki: Musa`nın insanlara aydınlık ve kılavuz olmak üzere getirdiği, sizin parça parça kâğıtlar kıldığınız, bir kısmını belli ettiğiniz, birçoğunu gizlediğiniz; siz ve babalarınızın, sayesinde bilmediğiniz birçok şeyleri öğrendiğiniz Kitap`ı kim indirdi? Sen de ki: “Allah!” Sonra onları boş uğraşlarında oynar hâlde bırak.
3/154 :
154. Sonra O [Allah], o kederin ardından üzerinize bir güven, sizden bir grubu örtüp bürüyen bir uyku indirdi. Bir grup da; kendilerini nefisleri önemsetti; Allah'a karşı gerçek dışı câhiliyet zannı olarak, zann üretiyorlardı. Onlar, “Bu işten bize bir şey var mı?” diyorlardı. –De ki: “Bütün iş Allah'a aittir.– Onlar, sana açıklamayacakları şeyleri içlerinde saklıyorlardı. Onlar, “Bize bu işten bir şey olsaydı burada öldürülmezdik” diyorlardı. De ki: “Eğer siz evlerinizde olsaydınız bile, üzerlerine öldürülme yazılmış olanlar kesinlikle yatacakları [öldürülecekleri] yerlere çıkıp gidecekti.” Ve o, Allah'ın göğüslerinizdekini sınaması ve kalplerinizdekini temizlemesi içindir. Ve Allah, göğüslerinizdekini çok iyi bilendir.”
67 Mülk 9 :
9.Onlar: “Evet” diyecekler, “aslında bize bir uyarıcı gelmişti, ama biz o'nu(n söylediklerini) yalanladık ve o'na: ‘Allah [vahiy yoluyla] hiçbir şey indirmiş değildir! Siz [kendinizi uyarıcı olarak görenler] büyük bir yanılgı içindesiniz!’ dedik”.
67 Mülk 9 :
9 – Onlar derler ki: “Evet, bize uyarıcı geldi de biz yalanladık ve ‘Allah hiçbir şey indirmedi, siz ancak büyük bir sapıklık içindesiniz’ dedik. H.Yılmaz
selam
__________________ Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız? ENBİYA 10
inançlarımız fikirlerimiz anlayışlarımız sabit değil ki...
her gün yeni bir şey farkediyoruz ...
her durum değişikliğini buraya rapor mu etmek gerekir...
yazdıklarımızdan ne olduğumuz ne düşündüğümüz nasıl baktığımız kendini belli ediyor zaten...
hepimiz fikirsel bir yolculuk yapıyoruz...
içinde bulunduğumuz anı tam olarak söylemek mümkün olmadığı gibi...
sürekli hareket eden bir parçanın hem yerini hem hızını aynı anda doğru olarak tesbit etmek mümkün değildir...
__________________ O halde yüzünü, Allah'ı bir tanıyarak dine, Allah'ın insanları üzerine yaratmış olduğu fıtratına doğrult. Allah'ın yaratışında değişiklik bulunmaz. Dosdoğru din budur. Fakat insanların çoğu bilmezler.
lütfen önceki sayfaları bir okuyunuz...ne demek istediğimizi daha iyi anlayacaksınız...fikir ve düşünce gelişimi değil KONU...konu sizin tarif ettiğiniz şekilde değil yani...biz hepimiz de bir düşünce ve gelişimin içerisindeyiz...bu gayet güzel ve yerinde olması gereken bir doğal sonuç...fakat KONU bu değil...söylediğim şey sizin sözünü ettiğiniz şeyden FARKLI...lütfen en gerisinden başlayıp bu mevzu yu tekrar okumanızı rica ediyorum...
Selam Arkadaşlar,
bu sitede ne açıktan ne de gizliden deist'lik yapmaya kimsenin hakkı yok...
hem Yüce Allah'ın Ayet indirmediğine inanacaksın, hem de o inmediğine, Muhammed tarafından uydurulduğuna inandığın Ayetleri evirip-çevireceksin, meallendireceksin, bu Ayette Allah şunu demiş, bunu demiş ,onu demek istememiş, aslında bunu demek istemiş mealinde sağa sola ahkam kesip , hakikatte ve gerçekte inanmadığın ayetleri yorumlayıp yorumlayıp üyeler üzerinde konuşmaya, onları etkilemeye, onların üzerinde baskı kurmaya, kendini ehil ve yetkiliymiş gibi göstereceksin...
kardeşim Müslüman isen ayetleri çevir, yorumla, meallendir...buna kimse birşey demez...
yok eğer DEİST isen(İZ...), yerin(iz) burası değildir...( insanları kandırmayınız!...içinizdekileri saklayarak , kendinizi gizleyerek BU deist düşüncelerinizden habersiz olan üyeleri şaşırtıp durmayınız!!!...)DEİST sitelerdir senin aradığın / sizin aradığınız ve olman(IZ...) gereken yer...olmanız gereken mekan...hanif dostlar sitesi değil...gizleyerek/açığa vurmayarak ne kadar uğraşsanız da bu siteyi bir deist site yapamazsınız, yapamayacaksınız!...
altında imzanız bulunan forum ilkelerinde bu sitede DEİSTlik yapmanın yasak olduğunu, bu sitenin DEİZM sitesi olmadığının açıkça vurgulandığını pekala biliyorsunuz oysa...
hem ikide bir " forum ilkelerinin gereğini yapın!..." şeklinde meydan okumayın bize...
forum ilkelerini yerine getirmek size aid değil, bize aid bir görevdir...
ve biz bu görevin ne ve ne şekilde ve nasıl yerine getirileceğini biliriz...
siz, Müslüman mı olacaksı(NIZ) yoksa DEİZM de mi karar kılıp DEİST SİTElere mi TAŞINACAKSINIZ öncelikle buna karar veriniz artık...günlerdir bu kararınızı BEKLİYORUZ...hadi artık gecikmiş olan bu kararınızı bir an önce veriniz artık !...lütfen biraz samimi olalım...lütfen...
selam
NOT :
Haktansapmaz'ın cevabını hâlâ bekliyoruz...kendisinden beklediğimiz cevabı vermeden başka bir yazı yazmasın lütfen...bunun sitemiz için önemli olduğunu daha önce de belirtmiştim...tekrar belirtiyorum...
Lütfen! girişte altına imza attığınız " forum ilkeleri" ne riâyet edelim!...Attığınız imzanın gereğini yapınız!...Forum ilkeleri engizisyon demek ise, o halde engizisyon kurallarının altına neden imza attınız!...Lütfen biraz samimi ve azıcık dürüst olalım!...Lütfen!...
selam
Forum ilkelerinden iki tanesini görülen yoğun gereklilik üzerine buraya alıyorum :
5. Ne açıktan nede kamufleli / gizlenmiş bir biçimde Ateizm, Deizm propagandası yapılamaz. Kur'an'ın Allah kelamı olduğuna inanmayanlar, Ayet çevirisi / meali / yorumu yapamaz...
21. Aynı kişinin farklı isimlerle mükerrer olarak üye olması yasaktır...
İlgili Not :
Lütfen! girişte altına imza attığınız " forum ilkeleri" ne riâyet edelim!...Attığınız imzanın gereğini yapınız!...Forum ilkeleri engizisyon demek ise, o halde engizisyon kurallarının altına neden imza attınız!...Lütfen biraz samimi ve azıcık dürüst olalım!...Lütfen!...
selam
Katılma Tarihi: 17 ekim 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 506
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Selam dostlar, uzun zaman oldu siteye uğramayalı…
Benim ve bazı arkadaşların aynı vb. gerekçelerle ve yine aynı döneme rastlayan uzak duruşları ve ayrılışları ehline malumdur.
Bu aralar çok yoğun olmama rağmen bundan sonra inşallah katılım göstermeye gayret edeceğim.
__________________ Ey inananlar, Allah'tan korkarsanız O size iyi ile kötüyü ayırdedici bir anlayış verir, kötülüklerinizi örter ve sizi bağışlar. Allâh büyük lutuf sâhibidir
Benim ve bazı arkadaşların aynı vb. gerekçelerle ve yine aynı döneme rastlayan uzak duruşları ve ayrılışları ehline malumdur.
Bu aralar çok yoğun olmama rağmen bundan sonra inşallah katılım göstermeye gayret edeceğim.
Okunuş Vesikallezinet tekav rabbehum ilel cenneti zumera, hatta iza cauha ve futihat ebvabuha ve kale lehum hazenetuha selamun aleykum, tibtum fedhuluha halidîn.
M. Esed Rablerine karşı sorumluluk bilinci duyanlar da bölük bölük cennete gönderileceklerdir; oraya vardıklarında kapılarının ardına kadar açık olduğunu görecekler; ve muhafızlar onlara, "Selam size! Hoş geldiniz! İşte buyrun, içinde temelli kalacağınız bu (cennete) girin!" diyecekler.
Aleyküm Selam Değerli Dostum, özlettin kendini...
senden istifade edebileceğimiz çok şey var oysa...
değerli paylaşımlarını bekliyoruz inşaAllah...
Yüce Allah, bizi / hepimizi Zümer 73'ün "Selam size! Hoş geldiniz! sözünün muhataplarından / Allah Rasul(ler)inin komşularından eylesin inş.
Muhabbetle
Katılma Tarihi: 17 ekim 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 506
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Aleyküm selam Hasan kardeşim hoş bulduk!
İnşallah içinde temelli kalacağımız cennette buluşuruz ve orada “orada (o mutluluk makamında) onlar "Ey Allahım! sınırsız kudret ve izzetinle ne yücesin!" diye çağrışırlar; ve onlara, "Size selam olsun" diye karşılık verilir; bunun üzerine onlar da son söz olarak: "Bütün övgüler, alemlerin Rabbi olan Allah'a özgüdür!" derler”. YÛNUS 10
ayetin buyurduğu sahneye şahitlerden oluruz.
Allah razı olsun dua etmişsin Allah kabul buyursun. Allah yardımcımız olsun şuna inanıyorum ki bu sitede faydalanacağım faydalandıracağımdan fazla olacaktır.
Umuyorum ki geçen zaman bizi olgunlaştırmış tekamül etmemize vesile olmuştur.
__________________ Ey inananlar, Allah'tan korkarsanız O size iyi ile kötüyü ayırdedici bir anlayış verir, kötülüklerinizi örter ve sizi bağışlar. Allâh büyük lutuf sâhibidir
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma