Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Sayın Haktansapmaz,
Sen benim yazdıklarımı anlamak istemiyorsun.
Benim o yazılarımı okuyan nedemek istediğimi anlar.
Namazdaki hareketler Yüce Allahı tazim hareketleridir. Ha sen saygı, ululama vb içten olur gösterişle olmaz diyorsan o senin felsefendir. Bir görüştür. Ama bu forumda senden başka kim okusa ne demek istediğimi anlamıştır.
Her şeyin bir özü vardır, bir de şekli vardır. Bazı kurumlar öze önem verir, bazı kurumlar şekle önem verir. Devlet kurumları ve Özel Sektör kurumları gibi.
DEvlet kurumları şekle uyan (ör. O konuda diplomalı) beceriksiz bir personeli çalıştırabilir.
Özel sektör şekle uymayan ama o konuda uzman çok başarılı, becerili birini çalıştırabilir.
Belki sen şekle önem vermiyorsun, öze önem veriyorsun. Felsefen bu.
Ama yerine göre Şekil Özden daha önemlidir. (örneğin hukukta).
Anladığım kadarıyla sen benim yazımı tam okumuyorsun. Ben ne diyorum. Dediklerine katılıyorum. diyorum. Hatta Prof. Yaşar Nuri Öztürkün laflarını veriyorum. Ama şekli bir namazda var diyorum.
İş şekli namazla bitmiyor. Farkındayım. Kur'an kültürü gereğinin farkındayım. İki vakit namaz kıldım. İşin bitmediğinin farkındayım.
Vakitleri Hud 114, İsra 78 ve NUr 58 veriyor. Müzemmil den gece vaktinin ibadet veya Kur'an okuma konusunda çok etkili bir vakit olduğununun örneğini veriyorum.
Taha 114. Vakitleri tayin etmez.( Pardon Taha 14 müş yanlış yazmışım) BU sadece Allahı Anmak için namaz kıl ayetidir. (Kulluk borcu ödemek için değil.) Allahı anarken tabii secde, rükü ne. Tazim(büyükleme, ululama) ve hürmet, saygı hareketleri. Niye bir kralın önünde bu hareketler yapılıyor da (istersen yapma kelle gider) Neden Yüce yaratıcı ve yönetici Melekut sahibi Yüce Allahın önünde yapmayacaksınki. Bunu anlatmak istedim.
Müşriklerin Salatı Kur'anda var. İşte hareket yapıyor. Islık çalıyor, el şaplatıyor falan. Yani bu bile Kur'an da Salatın doğru veya yanlış hareketlerle ilgili bir kavram olduğunu, bir manasınında bu olduğunu ifade etmiyormu.
Adam putunun önünde ne yapıyordu yani, amuda mı kalkıyordu.
Adam işte Kur'anı nasıl yazdırdı. Çarşıya gitti. Yazıcı denilen esnafa parasını verdi. Yazdırdı. Çoğu tacir olan mekkede, medinede yazıcılar vardı. Parayı verdinmi yazıyorlardı. Sende okuma yazma biliyorsan ezberliyordun. Ben Bakara 232 ile bunları anlattım. Eğer okuduysan.
Ben kuranı hala devamlı okuyorum. Örneğin bir cevap vermek için aklıma gelen ayeti aratıtorum. Bulup yazıyorum. Onun bulunduğu sureyi bir daha okuyorum, siyak sibakıyla ilgili , işte surenin ana fikriyle ilgili bir şey gözüme çarparmı diye.
Şimdi benim anladığım yazılarımı iyi okumadığındır.
Şu son paragrafı analiz edelim.
Benim söylemlerimi İlhan Arsel’in söylemiyle ne diye bağ kuruyorsun ki? Bununla nereye varmaya çalışıyorsun? Bu da sana yakışmayan bir tavır.. Ben İlhan Arsel’i hiç okumadım. Bu benim için bir eksikliktir. Böyle zeki adamların kitaplarını okumakta fayda vardır. Dikkat edin,Din’den eleştiriye tabi tuttukları ettikleri hep bu dine ilaveler ve çelişkilerdir.
Şİmdi İlhan Arsel in yazılarını okumak için
http://islamiyetgercekleri.wordpress.com
sitesine gidip okuyabilirsin. Bu yazılara gelen yorumları okursun. Adam ne mantık oyunları yapıyor. Ne sonuçlara varıyor. Falan. Biraz bilgi edinirsin.
Şimdi orada "Bu da sana yakışmayan tavır .." çok anlamsız bir cümle.
Ben ne bileyim senin İlhan Arseli hiç okumadığını. Gider internette okursun. Anlarsın iyi niyetlimiyim, kötüniyetlimiyim. Ondan sonra dersin arkadaş "Yahu bu adamın tavırlarına fikirlerine benzer neyim var " bunu söylemen sana yakışmamış. vb.
Bunu peşinen söylemek senin peşin hükümlü bir vatandaş olduğunu gösteriyor. Kişiliğin hakkında ip uçları veriyor.
Yeterince yazıştığımızı sanıyorum. Ben senin Kur'an okuma tavsiyeni ömrüm oldukça zaten tutuyorum ve tutacağım. Ama sende lütfen benim cevaplarımı bir kere daha yavaş yavaş, düşüne düşüne oku.
Sonuçta bana düşen sadece fikrimi söylemek.
Metodist tavrını değiştirebileceğimi sanmıyorum.
Herkese Selamlar.
__________________ Allah Aklını kullanmayanların üzerine pislik yağdırır.
|