Yazanlarda |
|
Guests Guest Group
Katılma Tarihi: 01 ekim 2003 Gönderilenler: -259
|
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Sevgili İbrahihimizm!
Bahsettiğim 57'de de Din'i alaya alma var. 58'de de salatı alaya alma var. Birini diğeriyle mukayese edesin istedim. İnananlar inanmayanları salata çağırıyor.
Hac 40'la ilgili görüşümü daha önceleri yazmıştım. Ben mesacid'i farklı anlamda anlıyorum, bildiğin camiler olarak anlamıyorum.
|
Yukarı dön |
|
|
İbrahimizm!!! Ayrıldı
Katılma Tarihi: 14 subat 2009 Yer: Turkiye Gönderilenler: 420
|
|
|
|
abim bakalım,
Ey iman edenler! Sizden önce kendilerine kitap
verilenlerden dininizi alaya alıp oyuncak edinenleri ve öteki kâfirleri
dost edinmeyin. Eğer mü’minler iseniz Allah’a karşı gelmekten sakının. burada dini alaya alanlar var tamam,
öyleyse
Siz
namaza çağırdığınız vakit onu alaya alıp eğlence yerine koyuyorlar. Bu,
şüphesiz onların akılları ermeyen bir toplum olmalarındandır.
biraz açalım,
Onları namaza çağırdığınızda onu küçümserler ve alaya alırlar- Çünkü onlar akıllarını kullanmayan bir topluluktur.
ve hangi anlam doğru,
Onlar,
siz birbirinizi namaza çağırdığınızda onu alay ve oyun (konusu)
edinirler. Bu, gerçekten onların akıl erdirmeyen bir topluluk
olmalarındandır
hac 40 ta mescidi vermişsiniz bu tamam peki ya diğerleri öğrencinin belirttikleri.
|
Yukarı dön |
|
|
öğrenci98 Ayrıldı
Katılma Tarihi: 21 kasim 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 432
|
|
|
|
Merhabalar
VAHİY belirlemeler yapmasıyla KİTAP, bilgilerimizi hatırlatmasıyla ZİKİR'dir. Tebliğ edilen cihetiyle vahye KUR'AN densede, bilinçlendirmesi yönüyle İLİM denir. Sorumluluklar yüklemesiyle DİN, fakat yol edinilmesiyle SEBİL olur. Doğruya götürmesiyle HUDA, fakat izlenmesi gereken özelliği ilede SALAT olmaktadır. -Ahmet Baydar-
Yorumsuz bir tanımlama, kendisine teşekkür ederiz. Yalnız acizane benim ilavem ise "Mutlak doğru olması yönüyle de HAKK' tır".
Muhabbetle...
__________________ Benliğin galebe çaldığı hiçbir yerde, vahiyden, adaletten ve merhametten bahsedilemez.
|
Yukarı dön |
|
|
Metehan2003 Ayrıldı
Katılma Tarihi: 11 ocak 2009 Yer: Micronesia Gönderilenler: 474
|
|
|
|
aliaksoy Yazdı:
Bu gün, Kuran ile bağdaşmadığını söylediğimiz bir çok
inanışın altında aynı "masum" tutumlar vardır. Şuna
kesin olarak inanıyorum ki, Muhammed "İlahlar yok ancak
Allah var" dediğinde muhataplarında oluşan irkilme ile
biz "namaz yok salat var" dediğimizde oluşan irkilme
neredeyse aynıdır. Elbette kimisi bizden süratle
uzaklaşacaktır. Daha bu gün bir sohbet ortamında benzeri
görüşlerimi delilleriyle birlikte dile getirdiğimde bir
kısım insanlar neredeyse kulaklarını tıkamak, sözümü
işitmemek, konuyu değiştirmek istediler. Ama şunu
biliyorum ki, bu gün onların beyinlerinde oluşan soru
işaretleri onları derin bir tefekküre zorlayacak.
Ezberci hocalarının başının etini yiyecekler. Çünkü bu
gün hem şimdiye kadar hiç okumadıkları / duymadıkları
ayet mealleri dinlediler, hem de Kuran'a olan merakları
arttı. Kuran'da "salat"a atfedilen önem, geçici
amaçlarla bazı şeyleri görmezden gelmemize imkan
tanımıyor. "Salat" teferruat değildir. Esenlik
dileklerimle... |
|
|
Şuna kesin olarak inanıyorum ki, Muhammed "İlahlar
yok ancak Allah var" dediğinde muhataplarında oluşan
irkilme ile biz "namaz yok salat var" dediğimizde oluşan
irkilme neredeyse aynıdırElbette kimisi bizden
süratle uzaklaşacaktır.Elbette kimisi
bizden süratle uzaklaşacaktır.
Sayın Aliaksoy,
Bu ne buyuk bir yanılgı?Üzülüyor insan,bu hezeyanları
okudukca...SEN kim? Muhammed kim.İnsan herşeyden once
Haddini bilmeli degilmi?
Kendini o yuce insanla ozdeşleştirme cabanı anlıyorum ve
hoşgoruyorum ama sende şunu anla:O muhterem ve seçilmiş
şahıs,ibrahimin dosdogru yolunu teyit etmekle beraber
yepyeni bir Dinle dolaysı ile VAHIY le geldi.Senin
ELİNDE ne VAR???O mükemmel arabcanmı? birde dikkatle
inceledigim ve BEGENDIGIM, http://www.aliaksoy.net
adlı sitenmi? :) *bak reklamınıda yaptım*
Herkesten daha iyi bildigini kulagına fısıldayan
NEFSIN mi yazdırıyor sana bunları? irkilmeymiş...Sen
once İRKİL de kendine gel olmadı bize gel:)
Kusura bakma benim uslubum biraz tatlı-serttir.
Okudukca-tanıdıkca anlıyor insanlar.Çokta farklı
düşünmüyoruz aklın yolu ve sonu Birr,Ama bizler kimsenin
süratle uzaklaşmasını istemiyoruz!!!
Ortak akılda buluşmak istiyoruz.Maal esef bazılarımız
Marjinalligi marifet sanıyor.Muhammet boyle yapsaydı
etrafında kaç kişi kalırdı acaba? O dahi
"!Neredeyse!"vahiyden taviz verecektide uyarıldı
apaçık.İstiyordu ki mümkün oldugunca cok kişi
nasiplensşn bu Nur dan.Ancak iş oyle degil,inanacaklar
ve inanmayacaklar baştan belliydi zaten ve halende
oyle!Ancak takdir Gaybı bilen O Yegane nin.
ÖZET ve ANAFİKİR:Mekanik Namazı dayatanlarla,tumden
dışlayanlar arasında hiçbir fark goremiyorum.
Sen Protestan yada Katoliklerin misyoneri olsaydın onlar
adına ne büyük bir Kayıp olurdu:)
Elbette bircogu
ONLARDAN süratle uzaklaşacaktı.
SONUÇ:Kuran'da "salat"a atfedilen önem, halis niyetle
inanan ama gozleri taassub nedeniyle baglanmış
kardeşlerimizi görmezden gelmemize imkan
tanımıyor. "Salat" teferruat KESİNLİKLE değildir dolaysı
ile tam olarak idrak edilmesi bir olgunlaşma dönemi
gerektirir.Namaz da "entry level"dir.
Esenlik
dileklerimle...
__________________ "Allah dilemedikçe siz bir şey dileyemezsiniz"
|
Yukarı dön |
|
|
Guests Guest Group
Katılma Tarihi: 01 ekim 2003 Gönderilenler: -259
|
|
|
|
Değerli lardeşim,
Ayetin Arapçası.
VE İZÂ NÂDEYTUM İLÂ SSALÂTİ İTTEXAZÛHÂ HUZUVEN VE LE'İBEN..
...Ve siz onları salata çağırdığınızda onu (salatı) oyun eğlence edindiler...
Doğrusu bu.
|
Yukarı dön |
|
|
Metehan2003 Ayrıldı
Katılma Tarihi: 11 ocak 2009 Yer: Micronesia Gönderilenler: 474
|
|
|
|
öğrenci98 Yazdı:
Merhabalar
VAHİY belirlemeler yapmasıyla KİTAP,
bilgilerimizi hatırlatmasıyla ZİKİR'dir. Tebliğ
edilen cihetiyle vahye KUR'AN densede,
bilinçlendirmesi yönüyle İLİM denir.
Sorumluluklar yüklemesiyle DİN, fakat yol
edinilmesiyle SEBİL olur. Doğruya götürmesiyle
HUDA, fakat izlenmesi gereken özelliği ilede
SALAT olmaktadır. -Ahmet Baydar-
Yorumsuz bir tanımlama, kendisine teşekkür ederiz.
Yalnız acizane benim ilavem ise "Mutlak doğru olması
yönüyle de HAKK' tır".
Muhabbetle... |
|
|
Sayın Ogrenci98, bu guzel tesbit icin teşekurler...Aynen
sonuna eklediginiz kısmıyla alıp bir kenara Not ettim.
__________________ "Allah dilemedikçe siz bir şey dileyemezsiniz"
|
Yukarı dön |
|
|
asım Uzman Uye
Katılma Tarihi: 14 agustos 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 1700
|
|
|
|
AYET KARŞILAŞTIRMA Hac / 40 AYET NO:
Arapça Metin الَّذِين 14; أُخْرِجُ 08;ا مِنْ دِيَارِه 16;مْ بِغَيْرِ حَقٍّ إِلَّا أَنْ يَقُولُو 75; رَبُّنَا اللَّهُ ۗ وَلَوْلَ 75; دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُ 05;ْ بِبَعْضٍ لَهُدِّم 14;تْ صَوَامِع 15; وَبِيَعٌ وَصَلَوَ 75;تٌ وَمَسَاج 16;دُ يُذْكَرُ فِيهَا اسْمُ اللَّهِ كَثِيرًا ۗ وَلَيَنْ 89;ُرَنَّ اللَّهُ مَنْ يَنْصُرُ 07;ُ ۗ إِنَّ اللَّهَ لَقَوِيّ 12; عَزِيزٌ
Abdülbaki Gölpınarlı
O kişilerdir onlar ki ancak Rabbimiz Allah'tır dediklerinden dolayı haksız olarak yurtlarından çıkarıldılar ve eğer Allah, insanların bir kısmını bir kısmıyle defetmeseydi, içlerinde Allah adının çok anıldığı manastırlar da yıkılırdı, havralar da, kiliseler de, mescitler de ve Allah, kendisine yardım edene mutlaka yardım eder; şüphe yok ki Allah, kuvvetlidir, üstündür.
Ali Bulaç Meali
Onlar, yalnızca; 'Rabbimiz Allah'tır' demelerinden dolayı, haksız yere yurtlarından sürgün edilip çıkarıldılar. Eğer Allah'ın, insanların kimini kimiyle defetmesi (yenilgiye uğratması) olmasaydı, manastırlar, kiliseler, havralar ve içinde Allah'ın isminin çokça anıldığı mescidler, muhakkak yıkılır giderdi. Allah kendi (dini)ne yardım edenlere kesin olarak yardım eder. Şüphesiz Allah güçlüdür, üstündür.
Diyanet İşleri Meali(Eski)
Onlar haksız yere ve "Rabbimiz Allah'tır" dediler diye yurtlarından çıkarılmışlardır. Allah insanların bir kısmını diğeriyle savmasaydı, manastırlar, kiliseler, havralar ve içinde Allah'ın adı çok anılan camiler yıkılıp giderdi. And olsun ki, Allah'a yardım edenlere O da yardım eder. Doğrusu Allah kuvvetlidir, güçlüdür.
Diyanet İşleri Meali(Yeni)
Onlar, haksız yere, sırf, “Rabbimiz Allah’tır” demelerinden dolayı yurtlarından çıkarılmış kimselerdir. Eğer Allah’ın, insanların bir kısmını bir kısmıyla defetmesi olmasaydı, içlerinde Allah’ın adı çok anılan manastırlar, kiliseler, havralar ve mescitler muhakkak yerle bir edilirdi. Şüphesiz ki Allah, kendi dinine yardım edene mutlaka yardım eder. Şüphesiz ki Allah, çok kuvvetlidir, mutlak güç sahibidir.
Diyanet Vakfı Meali
Onlar, başka değil, sırf "Rabbimiz Allah'tır" dedikleri için haksız yere yurtlarından çıkarılmış kimselerdir. Eğer Allah, bir kısım insanları (kötülüklerini) diğer bir kısmı ile defedip önlemeseydi, mutlak surette, içlerinde Allah'ın ismi bol bol anılan manastırlar, kiliseler, havralar ve mescidler yıkılır giderdi. Allah, kendisine (kendi dinine) yardım edenlere muhakkak surette yardım eder. Hiç şüphesiz Allah, güçlüdür, galiptir.
Edip Yüksel Meali
Onlar ki yalnızca, "Rabbimiz ALLAH'tır," dedikleri için haksız yere ülkelerinden çıkarıldılar. ALLAH halkın bir kısmını bir kısmına karşı savunmasaydı içlerinde ALLAH'ın isminin çokça anıldığı manastırlar, kiliseler, sinagoglar ve mescidler yıkılırdı. ALLAH kendisine yardım edenlere elbette yardım edecektir. ALLAH Kuvvetlidir, Güçlüdür,
Elmalılı Hamdi Yazır
Onlar "Rabbimiz Allah'tır" demelerinden başka bir sebep olmaksızın haksız yere yurtlarından çıkarıldılar. Eğer Allah insanların bir kısmını bir kısmı ile defetmeseydi manastırlar, kiliseler, havralar ve içinde Allah'ın adı çok anılan mescidler elbette yıkılırdı. Şüphesiz Allah kendi (dini) ne yardım edene yardım edecektir. Şüphesiz Allah çok güçlüdür, çok izetlidir (her şeye galiptir).
Elmalılı Meali (Orjinal)
Onlar ki rabbımız bir Allahdır demelerinden başka bir sebeb, bir hakk olmaksızın diyarlarından çıkarıldılar. Allahın da nasın bir kısmını bir kısmiyle def'etmesi olmasa idi her halde manastırlar, kiliseler, havralar Mescidler yıkılırdı ki bunlar da Allahın ismi çok zikr olunur ve elbette Allah kendine nusret edeni mensur kılacaktır, şübhe yok ki Allah çok kuvvetli, çok ızzetlidir
Ömer Nasuhi Bilmen
Onlar ki, haksız yere, ancak, «Rabbimiz Allah'tır», demelerinden dolayı yurtlarından çıkarıldılar. Eğer nâsın bazılarını bazıları ile Allah'ın defetmesi olmasa idi manastırlar, kiliseler, havralar, ve içlerinde Allah'ın adı çok zikredilen mescitler elbette ki yıkılırdı, ve elbette ki Allah kendi dinine yardım edenlere yardım eder. Şüphe yok ki Allah elbette pek kuvvetlidir, pek izzetlidir.
Muhammed Esed
onlar ki, sadece “Bizim Rabbimiz Allah'tır!” dedikleri için haksız yere yurtlarından çıkarıldılar. Çünkü, Allah insanları birbirlerine karşı savunmasız bıraksaydı, 58 şüphesiz o zaman, içlerinde Allah'ın isminin çokça anıldığı manastırlar, kiliseler, havralar ve mescidler [çoktan] yıkılıp gitmiş olurdu. 59 Ve muhakkak ki Allah, O'nun dâvâsına arka çıkanlara yardım edecektir: çünkü, Allah (her şeyi hükmü altında tutan) en yüce iktidar Sahibidir.
Suat Yıldırım
O müminler ki tamamen haksız yere, sırf “Rabbimiz Allah'tır!” dediklerinden ötürü yerlerinden yurtlarından kovulmuşlardı. Eğer Allah insanların bir kısmının zararını diğer bir kısmı ile savmasaydı manastırlar, kiliseler, havralar ve Allah’ın adının çok anıldığı mescidler yıkılır giderdi. Dinine yardım edene Allah da elbette yardım edecektir. Muhakkak ki Allah pek kuvvetlidir, mutlak galiptir. [60,1; 85,15; 47,7-8; 37, 171-173; 58,21]
Süleyman Ateş Meali
Onlar, sırf "Rabbimiz Allah'tır" dedikleri için haksız yere yurtlarından çıkarıldılar. Eğer Allah'ın bazı insanları diğer bazılarıyle savunması olmasaydı, içlerinde Allah'ın ismi çok anılan manastırlar, kiliseler, havralar ve mescidler yıkılırdı. Allah, kendi(dini)ne yardım edene elbette yardım eder. Kuşkusuz Allah, kuvvetlidir, galibdir. *
Şaban Piriş Meali
Onlar, sadece “Rabbimiz Allah’tır” dedikleri için, haksız yere yurtlarından çıkartılmışlardır. Eğer Allah’ın insanların bir kısmını, bir kısmıyla bertaraf etmesi olmasaydı, manastırlar, kiliseler, havralar ve içinde Allah’ın isminin çokça anıldığı mescitler yıkılıp giderdi. Allah, elbette ona yardım edenlere yardım eder. Şüphesiz Allah güçlüdür, kuvvetlidir.
Ümit Şimşek Meali
Onlar, “Rabbimiz Allah'tır” demelerinden başka hiçbir sebep yok iken, haksız yere yurtlarından çıkarılmışlardır. Eğer Allah insanların kötülüğünü birbirinin eliyle savuşturmasaydı, manastırlar, havralar, kiliseler ve mescidler—ki buralarda Allah'ın adı çok anılır—yıkılıp giderdi. Allah'a yardım edene(12) Allah elbette yardım eder. Çünkü Allah karşı konulmaz kuvvet sahibi ve herşeyin mutlak galibidir. *
Yaşar Nuri Öztürk
Onlar sırf, "Rabbimiz Allah'tır" dedikleri için haksız yere yurtlarından çıkarıldılar. Eğer Allah'ın, insanların bir kısmını bir kısmıyla defetmesi olmasaydı, içlerinde Allah'ın adı çokça anılan manastırlar, kiliseler, havralar ve mescitler her halde yerle bir edilirdi. Allah, kendisine yardım edene elbette yardım eder. Allah elbette Kavî, Azîz'dir.
__________________ O halde yüzünü, Allah'ı bir tanıyarak dine, Allah'ın insanları üzerine yaratmış olduğu fıtratına doğrult. Allah'ın yaratışında değişiklik bulunmaz. Dosdoğru din budur. Fakat insanların çoğu bilmezler.
|
Yukarı dön |
|
|
öğrenci98 Ayrıldı
|
|
|
|
Merhabalar
"Allah şu kişiler için bir affediş ve büyük bir ödül hazırlamıştır: Müslüman erkekler, Müslüman kadınlar, mümin erkekler, mümin kadınlar, itaat eden erkekler, itaat eden kadınlar, özü-sözü doğru erkekler, özü-sözü doğru kadınlar, sabreden erkekler, sabreden kadınlar, Allah korkusuyla ürperen erkekler, Allah korkusuyla ürperen kadınlar, sadaka veren erkekler, sadaka veren kadınlar, oruç tutan erkekler, oruç tutan kadınlar, ırz ve iffetlerini koruyan erkekler, ırz ve iffetlerini koruyan kadınlar, Allah’ı çok anan erkekler, Allah’ı çok anan kadınlar." 33/35 (y nuri öztürk)
Düşünmek isteyenlere değişik bir ayet daha. Doğrusu garipsenecek bir olay, ne hikmetse "namaz kılanlar" yok. Esasen sayılanların hepsi zaten "ikamei salat/bağlanıp izleme" dir.
Muhabbetle...
__________________ Benliğin galebe çaldığı hiçbir yerde, vahiyden, adaletten ve merhametten bahsedilemez.
|
Yukarı dön |
|
|
İbrahimizm!!! Ayrıldı
Katılma Tarihi: 14 subat 2009 Yer: Turkiye Gönderilenler: 420
|
|
|
|
öğrenci kardeşim amaç ayet yarıştırmak mı ki hac 40 tan , 33/35 i yazarak ritüeli sorgulamadasın?
evet asım hac 40.ayeti karşılaştırılmalı olarak vermişsin,ben hali hazırda buna,
mescid
haricindeki savami biya salevat kelimeleri mescit kelimesinin
sıfatlarımıdır yoksa mescidden gayrı kitap ehillerinin ibadet
hanelerinin anılmasımıdır?
diye sormak durumundayım,elbet
mealler benzer ifadeleri ardarda sıralamış olabilir ancak gerçek
nedir?fikri destek için olsaydı eğer işte tamam yakaladım der ve
görüşümce salatın bünyesinde bulunan şekilsel övmeyi kabul etmeyen
arkadaşlara karşı bir delil edinirdim..ancak genel amaç, doğru nedir
diye sorgulamak..
bu konuya ilgim bitmiştir diyen arkadaş ve araştırıp bulabilecek diğer arkadaşlar için, bunlar eskidi geçti uğraşamam vs demeyelim,yoksa mealcilerin birçoğu hazırcı mı? bakalım doğru nedir?
|
Yukarı dön |
|
|
öğrenci98 Ayrıldı
|
|
|
|
Merhabalar
Sayın İbrahimizm, sonuçta konu namaz ritüeli olması hasebiyle, bu konuya uygun bulduğum, ötesinde düşünecek bireylere farklı pencere açacağı kanaatiyle yazmaya çalıştım. Yoksa ayet yarıştıma vs. gibi haddimi aşan eylemlerden Rabbimize sığınırım. Dikkat edecek olursak, benzeri davranışı birkaç sayfa evvel siz tekrarlayarak gerçekleştiriyor dunuz!
Esenlikle...
|
Yukarı dön |
|
|
|
|