Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
sayın metehan arkadaşım,
inan o gerginlikleri çok yaşıyorum.
Bu nasıl bir iştir ya. Yıllardır din adına insanlara ne kadar kur'an dışı şeyler öğretilmiş.
Ben bunları gördükçe kafayı yiyorum.
Adam şefaate inanıyor. Şirke battığından haberi yok. Tümüyle Kur'an dışı. Adam Kur'anı bilmiyorki.
Adam türbelere gidiyor. Oruç açıyor, kızına kısmet arıyor, falan filan. Şirke batıyor, sapık oluyor haberi yok. Kur'anı bilmiyorki
Kur'anı sadece arapça ve anlamadan okuyor. Her harfine bilmem kaç katı sevap verilen bir kitap sanıyor. Onu o şekil okumak ve okutmakla Allahı memnun ettiğini falan sanıyor. Kur'anın içeriğinden haberi yok.
Anlamıyor, anlamak ta istemiyor.
Tesettürü katmerli yapıyor.
Zırıl zırıl cahil.
Efendim hadisin bir harfini bile inkar edersenmişin küfre girersinmişin.
Adam ne yapıyor. Efendim hadise göre ayaklarını yıkadığı zaman peygamber serçe parmağı ile ayak parmaklarının arasını yıkarmış. Efendim o da peygamberi taklid edip sünnet sevabı alırmış. Kafamı duvarlara vuruyorum, derdimi kimselere anlatamıyorum.
Bu nasıl bir ülke.
Bu nasıl din anlayışı.
Biz böyle ne yapacağız. Nerelere gideceğiz.
Ben yıllardır. Kur'anı okudum. Ara ara namaz kıldım.
Artık tam 2003 ten beri günde iki vakit iki rekat uyguluyorum. ve çok alıştım. İnanın çocuğuma da öğrettim. Lise çağından beri namazını öğrettiğim şekilde kılıyor. Cumasına gidiyor. Kur'anın Türkçesini okudu. Sürekli okuyor.
ve 2003 ten beri o kadar mutlu , o kadar rahatım ki.
Şİmdi Haktansapmaz ve Aliaksoy diyorki Namaz yok. Salat var. Farklı bir kavram.
Bakın Kur'an kültürü ileri düzeyde bir kişi olarak ben dediklerinizi anlıyorum. Nereden bu kanıya vardınız, bunun yerine ne yapıyorsunuz. Çok iyi anlıyorum da. Siz bunu halka bu şekilde anlatamazsınız. Halk sizi kaale almaz. Zaten almıyor da. Tam tersine düşman oluyor.
Halk güveneceği pratik bir şey istiyor. Halkın boş lafa karnı tok. Bana da inanmıyor da, hiç değilse çocuğa beş kıldırtamıyorum, iki falan kıldırayım bir alışkanlığı olsun babından bakıyor. Türkçe Kur'an dan da halk hiç bir şey anlamıyor. Var bir terslik ama ne ?
Lütfen Nisa 101, 102, 103 ü yeniden yorumlayın. Orada şekli namaz var. Çünkü bu namaz kısaltılabiliyor. Bu namazda kıyam secde var. Bu namazı peygamber kıldırıyor. Bir grup secde edince, öbür grup geliyor. Onlar devam ediyor. Ayrıca bu namazlar vakitli. Fecr (sabah) ve Işa diye ismi var. (Nur 58) . Ayrıca Hud 114, isra 78 vakitleri var.
Sizler zahiri yorumlamıyorsunuz, yorumunuz mecazi ve beni ikna etmiyor.
Siz advanced level olabilirsiniz. Entry level namaz sizi tatmin etmiyor olabilir. Ama var kardeşim ve gerekli insanlar için.
Bir şey eksik. Yani sadece Arapçayla olmuyor. Belki Tefsir Usulü dersinin bir ilkesi uygulanmıyor. İşine gelince zahiri, işine gelince mecazi anlamlarla bir sonuca varılmaya çalışılıyor.
Yani birinin demesi lazım ki, öylede yorumlanır böylede, ama tefsir usulü en zahiri yorumu seçer onun için bu böyle anlaşılır gibi bir kuralı olması lazım bu işin.
Ne derseniz deyin. Anlattığım ayetler mucibince ben Kur'an da şekli namaza inanıyorum. Gereğine de inanıyorum. 2003 ten beri kendimi çok çok rahat hissediyorum ki, bu duyguyu çevreme de aşılamaya çalışıyorum.
Dedikleriniz doktora seviyesi. Halkı aşar. Biz halkı aman bilinçsiz, geleneksel islamdan kurtaralım derken, siz hepten kuşkuya düşürüyorsunuz.
Sonuçta sizi yorumlayan halk, ne kur'an okur, ne de namaz kılar. Hepten tuhaf bir şey olur. Zaten adam kitap okumuyor. Hepten okumaz.
Sizin metodist tavrınızı ben çok iyi anlarım da, Vatandaş anlamaz.
O kutsalını arar.
Ben bu işin içinden şimdilik çıkamıyacağım. Ben bildiğim gibi devam ediyorum. Gittiğim yoldan da çok mutluyum.
Sadece Kur'an diyorsunuz. Onda da bizim ulaştığımız neticelere ulaşırsınız.
Bazen Zaman Makinasının icadını o kadar çok istiyorum ki. Öyle bir şey olsa hemen Peygamber devrine giderim. Şu işlerin doğrusunu öğrenmek için.
Neyse bu konu herkesi yordu.
Ayrıca çok ta bunalttı.
Herkese selamlar,
__________________ Allah Aklını kullanmayanların üzerine pislik yağdırır.
|