Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Her kese merhaba,
Hayrullah41 yazdı (21 Mayıs 2009):
Gördüm ki, benim net sorularımdan kaçış var burada bazı arkadaşlar tarafından. Kendilerince almışlar kitabı, arapça bilgileri ile kafa bulandırmaya çalışıyorlar!!! Acaba hristiyan misyonerler hangi taktikleri kullanıyorlar! Kimse bana aman ha, sataşıyorsun falan demesin. Amacım sataşmak değil, göz göre göre burada masum samimi kalplere şüphe düşürmenize müsade edemem.
Efendim hafızalardakiler silinse, her şey bitse nasıl anlıcaz namazı kurandan, ne bulucaz. veya işte dağda olsan, hiç bir şey görmesen, sadece kuran olsa namazı nereden göreceksin???
net olarak sordum ama cevap YOK :)
sorular:
1. Yeryüzünde şekilsel olarak namaz kılınmadığı bir durumua şahit oldunuz mu? (manastırları kastetmiyorum, yeryüzünün genelinde?)
2. Şekilsel hareket olarak secde ateşe bile olsa nereden icat edildi? Bunu bir insan kendi kararınca yapmış olabilir mi? Nasıl oluyorda, Allah'a ortak koşmak ile olsa, bir şeye tapanlar, saygı gereği yere kapanıyorlar? Bu hareket nereden geldi? Tüfeksiz hareketler serisi 12. hareket olarak ordudan mı?
Selam Allah'ın selamını dileyenlere olsun!
Hayrullah41 yazdı (21 Mayıs 2009):
Ben zaten bu sitede hristiyan misyonerlerin de olduğunu net olarak hissediyorum. Biraz kalp gözünü açarsan görmemen için hiç bir sebep yok.
Ayrıca hanifdostlar sitesi, genel olarak Allah kelamını nasıl en doğru şekilde yaşarıma cevap bulmak isteyen samimi insanların katılım yaptığı bir site. ve katılımcıların 4000 kişiyi bulduğu bir ortam, elbetteki, misyonerler için biçilmiş kaftan.
Eğer gerçekten hanif bir site ise, adminleri, yöneticileri, Kuranda namaz yoktur, veya bildiğimiz kıyam, ruku secde kuranda yoktur, gibi kısır tartışmalara, kafa bulandırmalara müsade etmemelidir.
Eğer Kurandaki salat, bildiğimiz kıyam, ruku , secde değildiri savunan birileri var ise, gitsinler, kendilerine bir site kursunlar, o görüşlerine muhatab toplasınlar. buradaki samimi kalpleri, arayış içerisindeki kalplere şiphe düşürmek KİMSENİN HADDİNE DEĞİL.
Vesselam
Hayrullah 41 yazdı (12 Haziran 2009):
Merhaba,
Tüm önyargılarımdan, öğretilerimden arınmış olarak rica ediyorum haktansapmaz'a :
içinde "SALAT" kelimesi geçen ayetlerin HEPSİNİ, bir önceki ve bir sonraki ayet ile beraber, ORJİNAL arapçasını ve anladığınız şekilde ÇEVİRLERİNİ yazabilir misiniz?
Ayrıca bunu yeni bir başlık altında yaparsanız ve admin arkadaşlarımız da, eğer imkan var ise BÜTÜN ayetler bitene kadar sizin notunuz üzerine not eklenmesini engellese "konu başlık altında". Ve Allah'ın izni ile bütün ayetler bittiğinde, Alim olan Allah'tan da kalplerimizi ve akıllarımıza zindelik vermesini dileyip, çevirilerinizi münazara etsek.
Zira Allah şahit, kafam çok karıştı. Namaz kılarken, eskisi gibi haz duymamaya başladım.
Bu konuyu Allah için yapmanızı rica ediyorum.
Yapar mısınız?
ve Allah aşkına diğer bütün arkadaşlardan rica ediyorum, haktansapmaz arkadaşımız konu ricama NET olarak EVET veya HAYIR demeden, Lütfen bu notun üzerine başka bir not yazmayın ki, konu dağılmasın.
Selametle,
Haktansapmaz yazdı:
Değerli Hayrullah kardeşim merhaba!
Siz en iyisi kendinizi yeniden gözden geçirin ve Hasan Akçay ağabeyimizin uyarılarına kulak verin (askeri hatıratından, şayet yanılmadıysam, anladığım kadarıyla şu an 70'lerini aşmış çok tecrübeli bir zat)!
Bu konuda yeni bir başlık açıp konuyu tekrar işleme taraftarı değilim. Buna gerek de görmiyorum. Size özel bir görüşme teklif etmiştim, uygun görürseniz gelirsiniz sizinle uzun uzun oturur konuşuruz inşaallah. Sizi bir hafta veya duruma göre daha az/ daha fazla misafir ederim.
Hayrullah 41 yazdı:
Değerli haktansapmaz abi,
Sizden bu konuyu toparlamanızı rica ettim ki hala ısrar ediyorum. Zira Kuran'daki salat ın bildiğimiz anlamda namaz kılmak olmadığını en etkili bir şekilde savunansınız. (doğrusunuz yada yanlışsınız demiyorum) ancak, ben dahil bir çok kafanın, kalbin KESİNLİKLE karıştığını düşünüyorum ki bu ancak sorgulayan beyinlere mahsustur.
Daha önceki yazılarımda ısrarla yeni bir çevirinin, mealin yazılmasının ortak aklın üzerinde uzlaşabileceği ancak elbetteki öğretilerinden sıyrılamayıp basit manadaki anlamı hala çarpıtabileceklerin olabileceği de aşikar.
Fakat böyle yarım yamalak, konu bütünlüğü olmayan bir durum ancak kafa karıştırır. 258 sayfalık notlar silsileri var bu konu başlığı altında, bir sayfada ortalama 4 not olsa 1000 adet not yapar ki kuranda 1000 adet ayet yok içind salat kelimesi geçen veya ortak kökten gelen ayet olarak.
Allah, Musa'ya peygamber olarak onu seçtiğini söylerken ilk emri namaz kıl ve firavuna git. Bu şekilde düşündüğümüzde gerçekten bir anlam kopukluğu oluyor.
Bu noktada sadece değerli haktansapmaz'ın bu çalışmayı yapması üzerine olan bir BORÇtur. Zira her beldeye kendi dillerinde elçiler, açıklayıcılar, gönderen Allah, bizleri unutmaz. Tekrar ediyorum, yeni bir konu başlığı altında, kesilmeden, araya başka notlar sokulmadan, sadece haktansapmaz tarafından içinde salat kelimesi geçen ayetlerin Fatiha'dan-Nas'a kadar bir başlık altında, bir önceki ve bir sonraki ayet de olmak üzere çevirilmesi bir ŞARTTIR, GEREKLİLİKTİR. O veya bu sebeple, değerli haktansapmaz'ın bu görevden kaçması durumunda, kendisini SAMİMİYETSİZLİK ile suçlama HAKKIM olacağını da buradan duyurmaktan çekinmiyorum ve büyük bir arzu ve istekle bu tür bir çeviriyi üzerinde dura dura, düşüne düşüne iliklerime kadar hissedip, aklımı ve kalbimi en basit manada tatmin etmesini müteakip, hayatıma tatbik etmek için beklemekteyim.
Selametle,
Yoruma gerek var mı? Kimin ne kadar samimi olduğu açık ve net olarak ortada! Her kes içindekini; samimi olan veya olmayan anlayışını, inancını buraya yazıyor. Görünen ve görünmeyenin yegane bileni Semi’ ve Alim olan rabbimiz Yüce Allah’tır. Kimin samimi yada samimiyetsiz olduğunu da en iyi yine O bilir. Ben insanların levminden değil, Rabbimin levminden çekinirim.
Saygılar.
Abdurrahman (Haktansapmaz)
|