Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Öncelikle hakarete vardırdığın uslub ve diyaloğundan dolayı bu insanlardan özür dilemen gerektiğini hatırlatmak istiyorum
Muhataplarınız özellikle saygıdeğer Abdurrahman abi konu'nun anlaşılması için sizinle birebir/yüzyüze görüşme adına kendi evinde misafir etme veya uygun olan başka bir yerde görüşme teklifini defaatle ısrarla dile getirdikleri halde siz buna kayıtsız kalarak işi polemiye döktünüz ve size ancak değer veren biri sizinle yüzyüze görüşme talebi olabileceğini biliyor olmanıza rağmen,siz bundan kaçtığınız halde muhatablarını suçladınız ayrıca feridun bey'ın açmış olduğu başlığada ilgisiz kaldınız
Muhataplarınızla şu ana kadar tüm diyaloğlarınızda siz hep saldırdınız hakaret ve ithamlarda bulundunuz (yahudi,hıristiyan,misyoner,v.s v.s) muhataplarınızın bu konuda bir tek satırını hatırlamıyorum varsa lütfen gösteriniz ama yoksa da lütfen haddinizi bilin ve savunduğunuz değerlere uygun bir uslub ile muhataplarınızla diyaloğ kurun ve bir erdemlilik olan özrünüzü yapın yoksa ben inanıyorun ki bu forumda muhatap bulamayacaksınız bu tavrınızla, değerli muhliskul/kadir kardeşimin sizin için olan doygularını paylaşıyorum ancak temennilerinede katılıyorum ve inanıyorum ki değerli abdurrahman abi ve öğrenci98 kardeşi tanırsanız bu olanlara sizde üzülürsünüz, ayrıca hasan akçay kardeşe telkinde bulunup bunlardan uzak dur demeniz çok çirkin hasan kardeş kiminle diyaloğ kurup kurmayacağını benden ve sizden öğrenecek değil ve medeni iki insan olarak çokta güzel ve belkide birilerinin faydalandığı bir diyaloğa engel olmaya çalışıyor olmanız anlaşılır gibi değil
Sevgili hayrullah kardeş; etki tepkiyi doğurur, bu tavrı kur'an'ın neresine dayandırıyorsunuz, inandığınız değerler size bu hakkı vermiyorken, peygamber dahi kimsenin başına bekçi kılınmamışken, nasıl ki birileri size zorla dayatamazsa, sizde kimseye dayatamazsınız anladığınızı ortaya delilleriyle koyarsınız, dileyen inanır dileyen inkar eder veya bir üst delil gelir siz savunduğunuzdan vazgeçersiniz
Güneşe inandıklarını bir kuş nasıl anlar demişsiniz; bir kuş nasıl bilgi topluyorsa nasıl haber getiriyorsa veya bir karınca nasıl süleyman a.s ve ordusunu fark edip topluluğunu uyarıyorsa bir de kuş,kuş mu, veya karınca gerçekten karıncamı bunu da anlamak lazım kur'anın muteşabih yönünü göz önünde bulundurarak
Siz bir peygamberin bir peygamber'e/ yakub'un a.s yusuf'a ailece fiziki bir secde edeceğine inanıyormusunuz 12/100 de geçen ayeti bi zahmet inceleyin
yescudune kelimesinin geçtiği diğer ayetlere de bakınız
Hepsi bir değiller, Ehli kitab içinden kalkınan bir ümmet var, gece vakitleri
Allahın âyetlerini okuyub secdelere kapanıyorlar. 3/113
Zira rabbının yakınında olanlar ıbadetinden istikbar eylemezler, onu hep tesbih
ederler, hem yalnız ona secde ederler. 7/206
Onu ve kavmini buldum ki Allaha değil, Güneşe secdeediyorlar, Şeytan onlara
amellerini yaldızlamış, bu suretle kendilerini yoldan sapıtmış da doğru
gidemiyorlar.27/24
Ve karşılarında Kur'an okunduğu vakıt secde etmezler.84/21
Şekilsel (formal) salât olduğuna inanıyor ve bunu yerine getiriyorum.
fakat şuayb'ın salâtı (informal) şekilsel değildir (okudukları ve okuduklarına bağlılıktır).
Secde'yide böyle anlıyorum (formal-informal).
Anlamadığım şey şu, formal salâtın olmadığını söyleyen kardeşlerimize, takındığımız tavır, uslub, yazdıklarımız.
Aksi ispat edilinceye kadar, kişinin beyanı asıldır ve Susana söz yakıştırılmaz.
Bize salâtımız "adil" olmayı emrediyor. Kötü şeyler emret miyor.
Bir kardeşiniz olarak sizden rica ediyorum, susma hakkını kullanan kardeşlerimizin haklarını çiğnemeyiniz. Lütfen, hepimiz, mahkeme-i Kübra'da hesab vereceğimiz bilincinde olarak davranışlar sergileyelim.
Selam ve dua ile,
rıdvan
__________________ Tanrı'ya inanan adam olmak kolay, ve fakat Tanrı'nın inanacağı adam olmak zor!
84/21 Buyun eğmek,itaat etmekse, 12/100 de saygıyla selamlama ise
o zaman
Şekilsel (formal) salât olduğuna inanan ve bunu yerine getiren biri olarak yerıne getirdiğiniz bu formalleri/ritüelleri, secdesiyle, rukusuyla ve salatıyla dayandırdığınız ayetleri verebilirmisiniz
Malum zattan bahsi geçen ayetlerle ilgili bilgi isteniyor. Önce şeytan, hristiyan misyoneri, şer odakları ilan ediyor, ardından bazı konulara açılım istiyor. Bu ne yaman çelişki böyle. Defaatle siteden ayrılıyorum demesine rağmen, dönüp dönüp tekrar geliyor. Yeni yeni gördüğü ayetler hakkında ahkam kesip duruyor. Her şeyi biliyor. Daha önce söylediğim gibi tekrar ediyorum; çok bilenlerle diyaloğum olmaz.
Esenlik dileklerimle...
Sayın Öğrenci98,
Sayın Hayrullah41'in siteden ayrılma ve bir daha yazmama düşüncesinin yanlışlığını ve hiçbirimizin / hiçbir inanırın böyle bir lüksü olmadığını özelden kendisine iletip, tekrar yazmaya devam etmesini kendisinden ben istedim...
hem, bu tamamen kendi şahsi kararı ve yanlış verilmiş bir karardan dönmek demektir. yanlış verilmiş bir karardan dönmek mi yanlış, yoksa yanlışta ısrar mı...
Muhabbetle
__________________ Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız? ENBİYA 10
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma