Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Şekilsel (formal) salât olduğuna inanıyor ve bunu yerine getiriyorum.
fakat şuayb'ın salâtı (informal) şekilsel değildir (okudukları ve okuduklarına bağlılıktır).
Secde'yide böyle anlıyorum (formal-informal).
Anlamadığım şey şu, formal salâtın olmadığını söyleyen kardeşlerimize, takındığımız tavır, uslub, yazdıklarımız.
Aksi ispat edilinceye kadar, kişinin beyanı asıldır ve Susana söz yakıştırılmaz.
Bize salâtımız "adil" olmayı emrediyor. Kötü şeyler emret miyor.
Bir kardeşiniz olarak sizden rica ediyorum, susma hakkını kullanan kardeşlerimizin haklarını çiğnemeyiniz. Lütfen, hepimiz, mahkeme-i Kübra'da hesab vereceğimiz bilincinde olarak davranışlar sergileyelim.
Selam ve dua ile,
rıdvan
Sevgili Rıdvan Kardeşimin güzel yüreğinden çıkan bu ölçülü ve yerinde olan cümlelerine aynen katılıyorum.Allah razı olsun.
Yüce Rabbim Rıdvan Kardeşimin ilmini arttırsın.
Muhabbetle
__________________ Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız? ENBİYA 10
Elbette burası bir müzakere ortamıdır ve bu konudaki düşüncelerinize katılıyorum. Lakin ortada bir gerçek var ki, adabı aşkın, primitif tavır ve söylemler sözkonusudur. Bu durum İslami anlayışa ve bu siteye yakışmayan bir tavırdır. Hala da devam etmektedir. Mesela, 290. sahifedeki muhatabın benim hakkımdaki söylemine bir açıklık getirir misiniz? Bu konuda malum şahsa yönelik sınırlayıcı bir girişimde bulundunuz mu?
Teşekkür ederim.
Muhabbetle...
__________________ Benliğin galebe çaldığı hiçbir yerde, vahiyden, adaletten ve merhametten bahsedilemez.
Katılma Tarihi: 17 ekim 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 506
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Selamlar,
12/Yusuf suresi 100 ayette yer alan secde her
hangi bir insana/peygambere değil, Yusuf, babası, annesi ve kardeşleri hep
beraber Allah’a secde ediyorlar.
Babasını ve annesini tahta çıkarıp oturttu; onun için (Allah’a) secdeye
kapandılar. Dedi ki: «Ey Babam, bu, daha önceki rüyamın yorumudur. Doğrusu
Rabbim onu gerçek kıldı. Bana iyilik etti, çünkü beni zindandan çıkardı. Şeytan
benimle kardeşlerimin arasını açtıktan sonra, (O,) çölden sizi getirdi.
Şüphesiz benim Rabbim, dilediğini pek ince düzenleyip tedbir edendir. Gerçekten
bilen, hüküm ve hikmet sahibi olan O'dur.» YÛSUF:100
Selam
ve dua ile.
__________________ Ey inananlar, Allah'tan korkarsanız O size iyi ile kötüyü ayırdedici bir anlayış verir, kötülüklerinizi örter ve sizi bağışlar. Allâh büyük lutuf sâhibidir
Herkesin imanı ve inancı kendinedir. Mühim olan düşünceler ve fikirler farklı olsada, aynı platformda medeni birer insan olarak fikirlerin müzakeresidir. Bu platformda -------benim söyleyeceğim bir şey kalmadı. Zira sanal ortam sanallığını yapıyor. Aynı vilayette ikamet ettiğim değerli Haktansapmaz'ın davetine icabet ederde, Hz. Google'nin kapsama ve yardım alanı dışında yalın olarak görüşmeyi isterse, değerli Haktansapmaz bana ulaşır. Ayrıca bu konuda daha önce misafir olarak gelenler teminatın göstergesidir.
Esenlik dileklerimle...
YÖNETİCİ NOTU :
LÜTFEN FORUM İLKELERİNE RİÂYET EDELİM...
__________________ Benliğin galebe çaldığı hiçbir yerde, vahiyden, adaletten ve merhametten bahsedilemez.
Sizde sukunetinizi muhafaza eder,malum zat demekten kaçınırsanız çok daha hayırlı olacağına inanıyorum, malum zat dediğiniz nihayetinde sizin can düşmanınız olmamakla birlikte aynı Allah'a inanan ve aynı ilahi vahyi anlamaya gayret gösteren inananlar olarak birbirimize karşı biraz daha musamahalı olmaya çaba gösterelim
12/Yusuf suresi 100 ayette yer alan secde her
hangi bir insana/peygambere deðil, Yusuf, babasý, annesi ve kardeþleri hep
beraber Allah’a secde ediyorlar.
Babasýný ve annesini tahta çýkarýp oturttu; onun için (Allah’a) secdeye
kapandýlar. Dedi ki: «Ey Babam, bu, daha önceki rüyamýn yorumudur. Doðrusu
Rabbim onu gerçek kýldý. Bana iyilik etti, çünkü beni zindandan çýkardý. Þeytan
benimle kardeþlerimin arasýný açtýktan sonra, (O,) çölden sizi getirdi.
Þüphesiz benim Rabbim, dilediðini pek ince düzenleyip tedbir edendir. Gerçekten
bilen, hüküm ve hikmet sahibi olan O'dur.» YÛSUF:100
Selam
ve dua ile.
Selam,Ibrahim kardesim,insallah iyisinizdir?Ilminizde basarilar dilerim. Katkisi olur düsüncesiyle: 100 – Ve anasýyla babasýný yüksek bir taht üzerine yükseltti. Ve
hepsi secde ederek onun için yere kapandýlar. Ve o [Yusuf]: “Babacýðým
iþte bu durum, o gördüðümün tevilidir. Gerçekten Rabbim onu hakk kýldý.
Þeytan benimle kardeþlerimin arasýný bozduktan sonra, beni zindandan
çýkarmakla ve sizi çölden getirmekle Rabbim bana hakikaten ihsan
buyurdu. Þüphesiz Rabbim dilediði þeye lütuf edicidir. Þüphesiz O, en
iyi bilen, hüküm koyanýn ta kendisidir.”
100. ayette geçen “secde” tapma
anlamýnda olmayýp o günkü saygýyý ifade etmektedir. Sözcük burada
terimsel deðil sözcük anlamýnda kullanýlmýþtýr.
Kýssa,
Yusuf peygamberin babasýna hitaben söylediði nutkun ardýndan, 101.
ayette yine onun Allah’a yaptýðý dua ile sona ermektedir.
101 – -“Rabbim! Sen bana mülk verdin ve bana ehadisin [olacaklarýn/
sözlerin] tevilinden öðrettin. Gökleri ve yeri yoktan var eden! Sen
benim dünya ve ahirette veliymsin, benim canýmý müslüman olarak al ve
beni salihler arasýna kat!”- --------------- Ve
hepsi secde ederek onun için yere kapandılar. Ve o [Yusuf]: Benim anladigim kadar, secdenin atifi burada Yusufa oluyor. Yanilabilirim de. Selametle.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma