Yazanlarda |
|
islamci Uzman Uye
Katılma Tarihi: 03 haziran 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 292
|
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
kusura bakma savasen özür dilerim. sorularının yanıtını söylüyorum. bak ne diyorum.
Allah(c.c.) konuşmayı ve sesi yaratan diyorum. yarattığı gibi kendide konuşabilir değil mi? mesela '' OL'' der o hemen oluverir. ol demesi konuştuğunun bir ifadesi değil mi?
__________________ ne kadar hatırlanmak istiyorsan o kadar hatırla.
|
Yukarı dön |
|
|
savasen Uzman Uye
Katılma Tarihi: 24 eylul 2005 Yer: Turkiye Gönderilenler: 331
|
|
|
|
Selam islamci,
"...O'nun benzeri gibi olan hiç bir şey yoktur. O, işitendir, görendir." 42/11
Allahı ve ona ait nitelemeleri düşünürken üstteki ifadeyi esas kabul ediyorum.
Allahın "ol" demesini insanların "ol" demesi gibi anlamıyorum. Allah bizim gibi "ol" demez.
Allah konuşabilir mi konuşamaz mı türü sorular bizi sonuca ulaştırmaz düşüncesindeyim. Biri de kalkar Allah yürüyebilir mi yürüyemez mi diye sorar. Ne diyeceksiniz?
Kur'an'da bir ifade var: "Onlar Allahı hakkıyla takdir edemediler" diye.
Sizin de benim de onlardan olmamamızı temenni ederim.
__________________ En uzak mesafe iki kafa arasındaki mesafedir.
Birbirini anlamayan...
Can Yücel
|
Yukarı dön |
|
|
islamci Uzman Uye
|
|
|
|
bende temenni ederim savasen kardeş. Allah(c.c.) heryerdedir. O, işitendir, görendir elbette. ama ben kurana uyarım. o musa ile konuştuğunu söylüyorsa doğrudur derim. diğer peygamberlere de vahiy yoluyla bildirilmesi cebrailin Allah(c.c.) ın emriyle hareket etmesinden kaynaklanır. siz şunu yapın demeden yapmadığınız gibi cebrailde emredilmeden hiçbir harekete kalkışmaz. yani Allah(c.c.) emir vermediği sürece hiçbir harekette bulunmayacaktır cebrail yada diğer melekler. selam ile. buda emredici olan Allah(c.c.) ın noksanlıktan uzak olduğunun göstergesidir.
|
Yukarı dön |
|
|
savasen Uzman Uye
Katılma Tarihi: 24 eylul 2005 Yer: Turkiye Gönderilenler: 331
|
|
|
|
islamci Yazdı:
bende temenni ederim savasen kardeş. Allah(c.c.) heryerdedir. O, işitendir, görendir elbette. ama ben kurana uyarım. o musa ile konuştuğunu söylüyorsa doğrudur derim. diğer peygamberlere de vahiy yoluyla bildirilmesi cebrailin Allah(c.c.) ın emriyle hareket etmesinden kaynaklanır. siz şunu yapın demeden yapmadığınız gibi cebrailde emredilmeden hiçbir harekete kalkışmaz. yani Allah(c.c.) emir vermediği sürece hiçbir harekette bulunmayacaktır cebrail yada diğer melekler. selam ile. buda emredici olan Allah(c.c.) ın noksanlıktan uzak olduğunun göstergesidir. |
|
|
Selam,
Allah'ın Musa ile konuştuğu noktasında benim açımdan bir sorun yok. Ben sadece Musa ile değil diğer nebi/rasullerle de Allah'ın konuştuğunu düşünüyorum. Anlaşamadığımız bu konuşmanın niteliği. Ben bu konuşmanın iki insan arasındaki bir konuşma gibi algılanmaması gerektiğini söylüyorum.
Zaten soru soran arkadaşta konuşmanın keyfiyetini sorgulamaktaydı.
4. sayfada baybora' nın alıntıladığı ayet meallerine bakarsanız Allah ve Musa arasındaki iletişimin farklı kelimelerle ifade edildiğini görebilirsiniz.
__________________ En uzak mesafe iki kafa arasındaki mesafedir.
Birbirini anlamayan...
Can Yücel
|
Yukarı dön |
|
|
islamci Uzman Uye
|
|
|
|
yahut perde arkasından konuşur. diyor ya bu katagoriye girmiyor mu? Allah(c.c.) tüm dilleri bilendir. o insanca ve her dili bildiği gibi noksanlıktan münezzehtir. yani onun hiçbir engeli yoktur. konuşamaz filan diyemeyiz. selam.
|
Yukarı dön |
|
|
baybora Ayrıldı
Katılma Tarihi: 06 eylul 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 547
|
|
|
|
selam,
hristiyanların "vahiy telâkkisini" bir yana bırakarak,
42:51. ayet-i Kerimesi Musa(a.s)'la ilgili yahudi/tevrat inancının reddedilmesi anlamına gelmektedir. O da şudur;
"Ve Rab Musa ile, bir adam arkadaşıyla söyleşir gibi yüz yüze söyleşirdi" Tevrat, çıkış, 33:11
şimdi, bu ayet-i Kerimeyi(42:51) lütfen bir daha okuyun,
selam ve dua ile,
rıdvan
|
Yukarı dön |
|
|
malik bin nebi Uzman Uye
Katılma Tarihi: 24 kasim 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 439
|
|
|
|
selam baybora,
tevrat çıkış 33:11 ile kuran 42:51 arasında bir reddiye olduğunu düşünmüyorum, bence aynı olayı anlatıyor,
misalen, 4:164'e bakalım
Resuller var, hayat ve hatıralarını daha önce sana anlattık; resuller var, hayat ve hatıralarını sana anlatmadık. Allah, Mûsa'ya kelime kelime söz söylemişti.
Daha önce kıssalarını sana anlattığımız peygamberler gönderdik. Anlatmadığımız (nice) peygamberler de gönderdik. Allah, Mûsa ile de doğrudan konuştu.
Ve gerçekten sana daha önceden hikayelerini anlattığımız elçilere, anlatmadığımız elçilere (vahyettik). Allah, Musa ile de konuştu.
tevrat 33:11 ile kur'an 4:164
kur'an 42:51 ile okunmalı,
Allah'ın bir beşerle konuşması olacak iş değildir.
selam ederim
|
Yukarı dön |
|
|
islamci Uzman Uye
|
|
|
|
başka olacak olmayan işleri sıralada Allah(c.c.) a bildir. Allah(c.c.) a dinini mi öğretiyorsunuz?
|
Yukarı dön |
|
|
malik bin nebi Uzman Uye
Katılma Tarihi: 24 kasim 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 439
|
|
|
|
Kendisiyle Allah'ın konuşması, bir beşer için olacak (şey) değildir; ancak bir vahy ile yada perde arkasından veya bir elçi gönderip kendi izniyle dilediğine vahyetmesi (durumu) başka. Gerçekten O, yüce olandır, hüküm ve hikmet sahibidir. şura 51
kitap ehli gibi olma kardeşim, başında sonunda ayet no olmayınca içine sinmiyor mu :)
selam
|
Yukarı dön |
|
|
islamci Uzman Uye
|
|
|
|
perde arkasından bu tabiri iyi düşünmeniz ümidiyle. bu arada verdiğin ayet bana rabbimden emir geldi diyenedir. emir gelmediği halde emir gelmiş gibi yapanlaradır söz. ben ALLAH(c.c.) ile konuştum hatta onu gördüm diyenleredir. musa olayıyla çok çok farklıdır.
|
Yukarı dön |
|
|