Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Re Selam Akik Dostum
"Sana hilallerden sorarlar" diyen vd. ayetlerimize;
Bu görünmeyen-görünemeyen hilali mi anlamalıyız? Görün(e)meyen hilal mi ölçü olacak! Görün(e)meyen hilalle mi hac tarihini bilecekler! vs.
Bizler mukallidliğe karşı çıkalım amenna! Ama, sonra da pc-den bulduğumuz itibari önkabullü(hilalsiz) verilerle vatandaşlara duyuru yapalım! sonra da bunun taklid edilmesini mi bekleyelim?
Dağdaki adamın senin benim yazılarımı okuma gibi bir derdi mi olmalı? Adamımız hilali bekliyecek, sonra görecek! ve orucuna niyet edecek! oruca devam edecek(29-30), sonra aynı gördüğü(ilk) şekilde hilali görünce diyecek ki yarın oruç son-dur!
[002.189] [TK] "Sana, hilalleri sorarlar. De ki: «O, insanlar ve hacc için belirlenmiş vakitlerdir............................"
[006.096] [IK] Sabahı yarıp çıkarandır. Geceyi bir sükun, güneşi ve ayı da vakit ölçüsü kılmıştır. İşte bu; Aziz, Alim olanın takdiridir.
[010.005] [TK] Güneşi bir aydınlık, ayı da bir nur kılan ve yılların sayısını ve hesabı bilmeniz için ona duraklar tesbit eden O'dur. Allah, bunları ancak hak ile yaratmıştır. O, bir topluluk için ayetleri böyle birer birer açıklamaktadır.
[036.039] [DV] Ay için de birtakım menziller (yörüngeler) tayin ettik. Nihayet o, eğri hurma dalı gibi (hilâl) olur da geri döner.
[055.005] [IK] Güneş de, ay da bir hesab iledir.
Türkiyeyi geçelim; abd-deki dostlar, "siz hilali" 04.10.2005 de mi? 05.10.2005 de mi gördünüz?
Loo amma hilalciymişem de haberim yokmuş bizim mehdicilerin hacet namazı ile hilali sorgulasaydım! kimbilir kaç tane hilalim olurdu
__________________ EûzûBillahimineşşeytanirracim&BismillahirRahmanirRahiym..
|