Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
mircan yazdı: Yazdı:
Arkadaşlar afbuyursun ama "abdest" ile yapılan bu tartışmanın iyiniyetli olmadığını düşünüyorum. Bir dönem benimde ilgimi çekmekle birlikte daha sonra yahu niye bu kadar irdeliyorsun ki eksik yapma varsın fazla olsun, hem Allah temiz olanı sever diyerek şu an imkan dahilinde sünnilerin aldığı şekilde abdest alıyorum. Allah dememiş olsa bile ağzıma burnuma su çekiyorum. Kulaklarımı,ensemide temizliyorum. Şimdi ben bunları yaptım ne oldu? Kur'ana muhalefet mi ettim? Hayır sadece ekstra temizlik yaptım ve belkide Rab'bim bundan hoşlandı. Yazın terlediğim zaman imkan varsa gusleder gibi abdest alıyorum namaza gitmeden. Hem pis kokan terden arınıyorum hem Allah'ın huzuruna temiz çıkmanının rahatlığını yaşıyorum.
Lütfen arkadaşlar, en azından kendimize olan saygımızdan namaza kılmadan önce kendimize çeki düzen verip iyice temizlenelim. Bu tam manasıyla mümkün değilse Kur'andaki asgari emri yerine getirelim ve sonu temizlikle biten böylesi bir konu için fazla kendimizi yormayalım.
|
|
|
Sen, her şeyi sünniler gibi yapmaya devam et. Mühim olan, Kuran'ı daha iyi anlayabilmek. "Allah asıl neyi emrediyor?" soru bu. Burası forum ve tartışma yapılıyor. Niyetimiz neymiş bakalım, bi deyiver.
Biliyormusun bilmiyorum, erkek sünneti islamiyete 9. yüzyılda girmiştir. İslamiyet ise 7. yüzyılda gelmiştir.
Peygamber, halifeler ve sahabe sünnetli değildir. Şimidi yakalasalar hepsini sünnet ederler:) Yahudi kökenli müslümanlar sokmuştur bu sünnet kepazeliğini. İnanması zor değil mi?
Bugün Sudan'da kadınları da sünnet (cinsel organın düpedüz sakat bırakılması) ediliyor. Sorduğun zaman da Allah'ın emri diyorlar. Enteresan değil mi? Neredeyse genlerimize kazınmış bu islam adına yapılan saçmalıkları eleştirmenin neresi kötü niyet bir anlat bakalım.
Abdest konusunda yaptığım çalışmaları kısmen de olsa izah ettim.
Senin gibi düşünen bir arkadaş, sürekli kendini tekrar ederek "atalarının dinine ısrarla bağlılığını" ifade etti. Oysa, bir kıvılcım çaksın zihinlerde. Amacım sadece o. Efendim, "fettaharu" yani temizlenin deniyor, arkadaş "iyice temizlenin" diyor. Tamamen yıkanmayı ima ederek. "iyice" kısmını kendisi uydurup konuya aklı sıra açıklık getirmiş. Aslında bunun aklı, başkaların aklına endeksli. Ben adamı ciddiye alır gibi yapıp ve de onun bu bağnazlığını kullanıp, kişilere hitap ettim.
Bu yüzden kendisine teşekkür borçluyum.
Sana da borçlu çıkmayayım durup dururken:)
Ataların ne yapıyorsa yapıp kurtuluşa eremezsin. Ancak aklını kullanırsan kurtuluşa erebilirsin.
Tamam mı kardeşim? Senin niyetin ne, onu anlayalım bakalım.
Son cümle olta atmak gibi oldu, kusura bakma:)
Rastgele!
|