Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Bu siteye üye olma amacım doğruya ulaşma, rabbimin istediği hayatı yaşama konusunda fiili bir dua'mdır.
Yüce Rabbimizin bizler için seçip beğendiği dini,bahşettiği hayatı yaşama yolu'nu O'nun istediği gibi algılamak ve bunun içinde olmazsa olmaz ne istediğini anlamaktır hedefim.
Elbette bu kadar farklı, islami olduğu iddia edilen düşünce akımları, mezhepler, tarikatlar hepsi farklı yorumlardan doğan farklılıklardan doğan unsurlar.
Ancak; Sevgili hanif kardeşlerim, neden; açık, anlaşılır, eksiksiz ve katıksız olduğunu sizinde dile getirdiğiniz yüce kitabımızdan siz haniflerde bu kadar temel bir konuda -namazda- vakit- rekat- cuma namazı veya toplantısı- konusunda fikir birliğinde değilsiniz- kaostasınız daha doğrusu kaostayız- nedir bu,ben bu şekilde yaprak misali oradan oraya uçacağıma geleneksel yani sünnete uygun islamın doğruluğuna yönelmekteyim - bu sizlerin vebali- sizlerde fırka fırka ayrılıp farklı yorumlar getirip hanif olduğunuzu iddia ediyorsunuz- Allah aşkına hanginiz hanifseniz söyleyinde ona uyalım mutmain olursak,
Ben de senin gibi bu siteye yeni üye oldum.Ama ben,uzun süredir yazılanları okuyorum.Eğer Din sadece "namaz"dan ibaret olsaydı sana hak verebilirdim.Olaya bir bütün olarak bakmaya çalışırsan sitede birçok Kurani doğrulara ulaşıldığını görürsün.Eğer samimi olarak Kuran Müslümanı olmak istiyorsan bunlardan başlamanı öneririm sana.Belkide bize gerçek "Salat" bildirilince şimdilik yaşamakta güçlük çekeceğimiz bir durum ortaya çıkabilir.Doğrusu benim kalbimde bugünkü "namaz"ı kabullenmiyor,malesef."Kuran'dan kolayınıza geleni okuyun" ilkesini ben çok önemsiyorum.Sevgili patronum bu huyumu çok beğeniyor,sağolsun.
Ben de senin gibi bu siteye yeni üye oldum.Ama ben,uzun süredir yazılanları okuyorum.Eğer Din sadece "namaz"dan ibaret olsaydı sana hak verebilirdim.Olaya bir bütün olarak bakmaya çalışırsan sitede birçok Kurani doğrulara ulaşıldığını görürsün.Eğer samimi olarak Kuran Müslümanı olmak istiyorsan bunlardan başlamanı öneririm sana....
Katılıyorum.
Öğrenci yazdı:
Ancak; Sevgili hanif kardeşlerim, neden; açık, anlaşılır, eksiksiz ve katıksız olduğunu sizinde dile getirdiğiniz yüce kitabımızdan siz haniflerde bu kadar temel bir konuda -namazda- vakit- rekat- cuma namazı veya toplantısı- konusunda fikir birliğinde değilsiniz-
Temel konu Allah'a ortak etmemektir. Temel konuda "biz" olabilmiş kişiler, diğer konularda da büyük ölçüde aynı fikirdedirler.
kaostasınız daha doğrusu kaostayız-
kaosta olan sizsiniz sanırım.
nedir bu,ben bu şekilde yaprak misali oradan oraya uçacağıma geleneksel yani sünnete uygun islamın doğruluğuna yönelmekteyim -
Geleneksel öğretiye uymak için bir sebep üretmişsiniz.
bu sizlerin vebali- sizlerde fırka fırka ayrılıp farklı yorumlar getirip hanif olduğunuzu iddia ediyorsunuz- Allah aşkına hanginiz hanifseniz söyleyinde ona uyalım mutmain olursak,
kuranı anladığın dilden oku, Allah neye en öncelik veriyorsa, sende onu en öncelikli kıl. En iyi onu anla; en çok ondan konuş, en çok onu anlat...
__________________ Artık kim tağutu tanımayıp Allah'a inanırsa, o, sapasağlam bir kulpa yapışmıştır; bunun kopması yoktur.
kuranı anladığın dilden oku, Allah neye en öncelik veriyorsa, sende onu en öncelikli kıl. En iyi onu anla; en çok ondan konuş, en çok onu anlat...
Selam;
İşte Kuran insanının, iman edenlerin yaşama yöntemi en basit haliyle budur.
Namaz, oruç, hacc, zekat, kurban gibi konulara bu yöntem terk edilerek yaklaşılırsa, din sadece şekilsel ritüeller bütünü olarak algılanır.
Eğer Kuran'da değinilen önceliklerle, bu forumda dahi tartıştığımız öncelikler birbiri ile uyuşmuyorsa yapıp ettiğimizde, düşündüklerimizde bir arıza var demektir.
Laftan öte, hayattaki / davranışlarımızdaki önceliklerimiz ise ahiretteki akıbetimizin bir göstergesi olacaktır.
Eğer bu Kuran bizim için bir şeref ve biz bu Kuran'dan sorguya çekileceksek, sorgudaki önceliğin de Kuran'daki tertibe uygun olacağı apaçık ortadadır.
İşte bu noktada, Kuran'ın önceliklerini görmezden gelenlerin ciddi bir şaşkınlıkla karşılaşacakları da kesindir.
Söz söyleyen hiç kimsenin; "Efendim, biz şirk vs. konuları aştık, onun için diğer teferruata daldık" deme lüksleri yoktur. Zira bu söylem Hz. Peygamber ve ashabını zeka seviyesi bakımından aşağılamak ve bundan öte Allah'ı da lüzumsuz bir işle iştigal etmekle itham etmek olur. Sanırım söz söyleyecek hiç kimse böyle bir şey söyleme cüretinde bulunmaz.
Biz eylem ve söylemimizdeki önceliklerimizle Kuran'ın önceliklerini örtüştürdüğümüz oranda gerçek bir iman ve teslimiyet sergileyebiliriz.
Muhabbetlerimle...
__________________ "(Onu size indirdik ki) <Kitap, yalnız bizden önceki iki topluluğa indirildi, biz ise onların okumasından habersizdik (o Kitâpları okuyamıyor, dillerini anlayamıyorduk)> demeyesiniz."(En'am,156)
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma