Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Ayakların ve ellerin çaprazlama kesilmesini de bilime götürmelimiyim? Tabi hadislerdeki olayı.
Selam.
Osman1 yazdı:
Açık ayet varsa ona imansızlık mı edersiniz....
Söz konusu olan hadis değil mi....
Akıl da ilim de Allahın ilmi üreten Akıl Allahın...çatışma nasıl olabilir ki...
Selam Osman Abi,
İnan ne demek istediğini anlamadım. Benim sorduğum şey hadislerdeki çok da büyük suçları olmayan insanların kollarının ve bacaklarının çapraz kesilmesi idi. Şimdi bununla ilgili ayet mi var?
Müstear ismimdende anlaşılabileceği üzere ben sadece doğruya ulaşmaya çalışan biriyim, amacım asla nifak sokmak, forumdan faydalanmaya çalışan insanların kafasını karıştırmak, sizlere art niyetle muhalif olmak değil, sizlerle olan tek bağım yüce kuran'a inanıyor olmak ve onu anlamağa çalışmak,
Yıllarca bizlere din diye öyle naneler yedirdilerki anlatamam. Buradaki insanların hepsi (uzmanlar ve moderatörler de dahil) kendilerini bir nebze olsun atalar dininin etkisinden kurtarmış ve kurtarmaya çalışan insanlardan oluşmaktadır. Yıllarca bizlere her türlü kitabı okuttular ama Kuranı okuyun diyen olmadı. Şimdi ben bu yaşıma gelmişim, Kuranla tanışmam (daha doğrusu müslüman olmam) 1 yılı çok geçmedi. İnsan olarak .eynimizde iz bırakmış bazı şeylerden ya da kafamızdaki ön yargılardan kurtulmak kolay olmuyor. Ben şu an kendimi Mekke döneminde vahyin inmeye başladığından 1 sene sonrasındaki gibi hissediyorum. Mekkedeki faaliyetlerin amacının ne olduğunu bilirsek daha sağlam adımlar atmış oluruz. Kendi kendime düşünüyorum hala hayatımda gün geçtikçe farkına vardığım ve şirke kayan öyle şeyler var ki...
Kısaca buradaki arkadaşlar olarak bizler, bu yeni duruma adaptasyon sorunlarının yanında beynimizdeki ve kalbimizdeki bütün şirk unsurlarını temizleyip Kurana dönüşü gerçekleştirme telaşı ve çabası içerisindeyiz.
Kuranla tanışana kadar liakliği dinsizlik bilirdim. Ama biraz Kuran okuyunca Kuranın ön gördüğü sistemin bugünkü laik demokratik sisteme benzer bir sistem olduğunu anladım. Benim için Atatürk firavundan daha beter bir adamdı. Sonra anladımki Atatürk şu tekke zaviye denen şeyleri kapatmakla ne kadar da iyi yapmış meğer. Bana göre Atatürk başaramadı ama en azından benim için gerçekten devrimci bir insan oldu.
İnsan gelişimi üzerindeki çevre etkisi göz ardı edilemez. Ya da sürü psikolojisi denilen çoğunluğa uyma davranışlarını herkes bilir. Yapılan deneylerde doğruyu bildiği halde sırf grup yanlış dediği için guruba uyma adına yanlış cevap verenlerin ortaya çıkması çok manidardır. Kendi içinizden bu kadar insan yanlış mı yapıyor diye düşünürsünüz. Ancak gerçek apaçık belirdikten sonra artık bunun da bir önemi kalmıyor.
Kısaca kardeşim bu işler sanıldığı gibi kolay değil. Her şeyi elimini tersiyle ittim dediğniz halde bile bazen ufak tefek gizli açık şirk unsurlarını hayatınızda görebiliyorsunuz.
Ben derimki geleneksel inanca kaymak yerine birlikte araştırmaya ve doğruyu bulmaya çalışmalıyız. Buradaki insanların çatışmalarına dayanıp böyle bir karar vermek akıl karı olamaz.
Müstear ismimdende anlaşılabileceği üzere ben sadece doğruya ulaşmaya çalışan biriyim, amacım asla nifak sokmak, forumdan faydalanmaya çalışan insanların kafasını karıştırmak, sizlere art niyetle muhalif olmak değil, sizlerle olan tek bağım yüce kuran'a inanıyor olmak ve onu anlamağa çalışmak,
cevaplarınızda lütfen tebliğ amacı güdünüz.
Niyetini ifadeni etmiş olmanız güzel,
yazdığınız oranda ve şekilde karşılık yazdım.
Site, Kuranı merkeze alan, Kuran dışında Din adına bilinen ve üretilmiş olanları sorgulayan ve red eden bir site. Dolayısıyla öncelikle bu Kuranı merkeze almak noktasında hemfikir miyiz? Bu konudaki düşünceniz nedir?
Konuyla ilgili bilgi sahibi olmak için de, fihrist bölümünden faydalanabilir, ilgili başlıklara yazabilirsiniz.
__________________ Artık kim tağutu tanımayıp Allah'a inanırsa, o, sapasağlam bir kulpa yapışmıştır; bunun kopması yoktur.
Kardeşlerim, iyi niyetleriniz için teşekkürederim,
belirli bir süre forumdan uzak kalmak zorunda kaldım, iletişimim bu yüzden kesildi, bilgi vermek istedim. Kısa süre sonra görüşmek üzere,
__________________ ... Sen yücesin, bize öğrettiğinden başka bizim hiçbir bilgimiz yok.
Gerçekten sen, herşeyi bilen, hüküm ve hikmet sahibi olansın.
- Bakara, 32 -
önemli katkılarından dolayı çok teşekkürederim, yüce yaratan tüm inananların yolunu açsın. İnşAllah daha bir çok konuda bilgi alış-verişinde,
tüm dostlarımızla birlikte bulunacağız.
__________________ ... Sen yücesin, bize öğrettiğinden başka bizim hiçbir bilgimiz yok.
- Bakara, 32 -
kesinlikle mutabıkız, kuran'dan sorumluyum ve O'ndan sorgulanacağım,
şüphesiz doğruya-gerçeğe ulaştıran tek kaynak kuran- amacım o'nu yüce rab'bimin istediği şekilde anlamak-algılamak ve yaşamak
- Bakara, 32 -
Katılma Tarihi: 24 haziran 2009 Yer: Turkiye Gönderilenler: 5
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Allah'ın selamı üzerinize olsun..
Buraya uzun zamandır uğrayan olmamış galiba...2007 den sonra. Herşey çözümlenmiş gibi...
Ben yeni foruma üye olan biri olarak, çok faydalandığımı şimdiye kadar çok şeyi yanlış yaptığımı, bana öğrettiklerinin çoğunun yanlış olduğunu öğrendim. İnanın dehşet içerisindeyim. Bunu nasıl yaparlar. Firavundan farkları yok...
Soruma geliyorum şimdi. SAbah, orta namazı ve akşam namazını şu an için iki rekat kılıyorum. Daha fazla kılmak istediğimde..Niyeti ne şekilde yapacağımı bilemiyorum. Aynı niyette bulundğum zaman aynı namazı kılmış oluyorum.
Mesela akşam namazını 2+2 =4 rekat kılmak istersem, ikinci kılacağım iki rekat namazdaki niyetim nasıl olmalı... Teşekkür ederim
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma