Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Efrayim,
Sevgili dostlar,
'İki rekat ihram namazı kılmak'Bu cümleyi
televizyonda,ihram ve hac konularını anlatan bir
yetkiliden duydum.İhram giymeden veya giydikten sonra 2
rekat ihram namazı kılacakmışız.
Bilenler bilmeyenlere detaylı şekilde anlatabilir
mi? Nedir işin aslı?
Sevgi ile,
Katılma Tarihi: 07 ekim 2008 Yer: Almanya Gönderilenler: 24
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Selam Değerli Kardeş. Efrayim. Yüce olan ALLAH'ın Kitabında İhram namazı diye bir şey geçmez. Ayrıca İhram giymek diye bir şey yok. Bu ihram denen şey sonradan uydurulmuştur. Uydurulan dine ilave edilmiş. İHRAM demek Belirli bir zaman işaret ediyor, O zaman dilimi kaç gündür Onu bilmiyorum. Esenlikler dileğiyle.
__________________ Tüm Hanif Kardeşlere Selam olsun.
Katılma Tarihi: 05 ocak 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 611
ilahi efrayim millet gerdeğe girerken, iki vakit gerdek
namazı kılıyor,o izlediğin adam ihram namazı demiş te çokmu
demiş hemen kızıyon,yoksa sen gerdek namazınıdamı ilk kez
duyuyorsun:))
sevgiler:))
__________________ Nahl.6:Bir güzellik de vardır onlarda sizin için: Sabah saldığınız sırada, akşam topladığınız sırada. Ve lekum fîhâ cemâlun hîne turîhûne ve hîne tesrehûn
sevgili efrayim,
Yukardaki namazların dışında olan sözde islam aleminin, 5
vakit olarak farzlaştırdıkları namazları kılıyormusun?
kılıyorsan neden kılıyorsun?yok eğer kılmıyorsan niçin
kılmıyorsun? bu konuda paylaşımını bekliyorum.
Eğer kuran'da namaz yok diyorsan, namaz kılanın durumu
sence Allah katında nedir? yada namaz vardır(şu ayete
göre)o zaman yok diyenin hali nicedir sence?
sevgilerimle...
__________________ Nahl.6:Bir güzellik de vardır onlarda sizin için: Sabah saldığınız sırada, akşam topladığınız sırada. Ve lekum fîhâ cemâlun hîne turîhûne ve hîne tesrehûn
Efrayim,
Sevgili HAKgelenek,
İlk olarak namaz demiyorum,salatı ikame
diyorum.Salatı fecr,Salatı işa olmak üzre iki vakit
kılıyorum.Her birine iki rekat ayırıyorum.Salatı leyl'i
de bazen ikame ediyorum.Cumalara ve camilere
gitmiyorum.Salatı da,içimden geldiği gibi,gelenekçilerin
kıldığından çok farklı eda ediyorum.Abdeste mutlak önem
veriyorum(kurani şekilde)Leyl salatından bir müddet
sonra fecr salatı için divan durduğumda bile,'abdestim
var' demiyorum, abdest alıyorum.
Sabahları internetten,iniş sırasına göre kuran meali
okuyorum(abdest,salat için olduğundan,abdest almıyorum
ayrıca).Bütün yazarların meallerini karşılaştırmalı
olarak anlaya anlaya(anlayabildiğim kadarı ile)günde 1-2
sure okuyorum.
Uzun zamandan beri, bu şekilde ikame etmek istedim
ama edemedim.Şimdi salatı ikame ediyorum.Çok şükür.
Sevgi ile,
Efrayim: "İlk olarak namaz demiyorum,salatı ikame diyorum.Salatı fecr,Salatı işa olmak üzre iki vakit kılıyorum.Her birine iki rekat ayırıyorum.Salatı leyl'i de bazen ikame ediyorum."
Sevgili Efrayim,
İçinde "salatı ikame etmek" gibi bir ifade yer almayan bir ayetten, salatı fecr ve saletı ışâ tabirlerinden iki rekat bir çeşit namazı nasıl çıkardığınız doğrusu merak konusudur. O ayette uzaktan yakından rekatli bir namaz söz konusu edilmiş değildir ki... Konu namaz kılmak değildir konu birilerinin, tarifi yapılan diğer birilerinin izinsiz yanına girmemesidir. "Namazdan önce ve sonra girmesinler" demek mantıklı bir söylem olmasa gerek. "Kimin namazından önce ve sonra girmesinler?" sorusunun cevabı yoktur. Kişi, yanına gireceği kişinin o söz konusu olan namazları kıldı mı kılmadı mı nasıl takip edecek, nasıl bilebilecek, ondan nasıl haberdar olacak? Böylesi her defasında kesin gözlenilemeyen vakitte "şunu yap, bunu yapma" gibi buyruklar sağlıklı bir şekilde yerine getirilemezler. Bakın o izinsiz girilemeyecek üç vakitten biri de "elbisenizi/üstünüzü çıkardığınız öğle sıcağında" deniyor, ki girilmeyecek o vakit net tarif edilmiştir. Ama diğer iki vakit o kadar net değiller. Hatta hiç net değiller. O nedenle buradaki iki salat öncesi ve sonrası, kıldıkları iki namazın veya sizin yaptığınız iki salatın vakti olamaz diyorum. Salat, birlikte olmaktır. Salatulfecr, günün aydınlığıyla, salatul'ışâ da gece ile birlikte olmaktır. Yani Birincisi yataktan kalkmak, ikincisi de yatmaktır. Kişi sabahleyin yatağından kalkıp güne başlamadan/günle birlikte olmadan önce ve yattıktan sonra artık o girip çıkanlar yanına girmeyecekler. Görülen lüzum üzere, o ayetle, o günkü hayat koşullarında, o ilgili kişilere yönelik böylesi bir uyarı yapılmış.
sn Hanif06,
Sevgili efrayim gibi 2 vakit, iki rekat namaz kılanların,
yada günde 5 vakit namaz kılanların, salat'ı namaz olarak
görmeyen sizin gibi düşünen ve dolaysıyla namaz kılmayan
kişilere göre kılanların durumu nedir? lütfen sualimi
yalnış anlamayın, tabiki namaz kılan arkadaşların'da
kılmayanlar hakkında düşünceleri varsa bizimle
paylaşabilirler,mesala sevgili efrayim kardeş.
Neticede doğru bir taneyse, bir taraf çok büyük yalnış
yapıyor demektir!
selamlar...
Efrayim,
Sevgili HAKgelenek
tabiki namaz kılan arkadaşların'da
kılmayanlar hakkında düşünceleri varsa bizimle
paylaşabilirler,mesala sevgili efrayim kardeş.
Demişsiniz.
Çok uzun zamandır salata başlamak
istedim,yapamadım.herkes gibi camiye gitmek,5 vakit
kılmak,kılmadığım zamanlarda kaza etmek,mezheplere göre
nasıl namaz kılınacağını araştırıp öğrenmek,hatta derin
hocalara(!) sormak v.s konular bana göre değildi.Ben de
kuran meali okumaya başladım.4.ye başladım.Keşke 1000
KERE OKUYABİLSEYDİM.
Çok şükür, salatı bu şekilde eda ediyorum.Kılmadığım
zamanlarla kıyasladığımda,çok mutlu ve huzurluyum.
Benim gibi kılanlara,farklı kılanlara,kılmayanlara
selam olsun.
Allah,insanlığı doğru yola sevk etsin.
Sevgi ile,
"Benim gibi kılanlara,farklı kılanlara,kılmayanlara selam olsun." Efrayim.
Ben de aynısını diyorum; her kese selam olsun. Bir taraf çok yanlış yapıyor düşüncesinde de değilim şahsen. Kişi nasıl mutlu oluyorsa öyle yapsın; namaz kılıp kılmamanın kimseye bir zararı olmuyorsa varsın kılan kılsın, kılmayan da kılmasın. Benim anam namaz kılmayınca mutsuz olacaksa, yanlış olsa da, varsın kılsın. O benim namazsızlığımdan rahatsız olsa da ben onun namazlılığından rahatsızlık duymam. Bu benim geniş bakışımın bir gereğidir. Namaz kılanların namazı beni rahatsız etmez. Namaz kılanların, bir de kendisi kılmadığı halde, namaz kılmayı bir vecibe görmediğimden, bana kafir diyen ve bana düşman gözüyle bakanların bakışları beni rahatsız eder belki.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma