Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Mircan Yazdı:
Özür dilerim Nuri ama yaptığın açıklamadan tatmin olamadım.İngilizce sözlük ve benzeri sitelerde araştırma yaptım.Portest,Protestan ve Protestant kelimeleri protesto etmek veya hristiyan mezhebi/Martin Luther'in öncülüğünde kurulan hareket vs anlamlarına çevrilmiş.Şu halde iki soruya cevap vermeliyiz.
1-Hanifler birilerine protestmidir? (Ayrıca Hanif olmanın şartımıdır protestlik?)
2-Buradaki hanifler Hans tan öğrenip sonra ondan ayrılan grupmudur.(Ki protest ifadesini duyan hans ve ekibi bombardımana başlayacak burda öğrendiler sonra kendi mezheplerini kurdular vs gibi)
3-Haniflik bir mezhepmidir?
Sonuç olarak bu site adından hoşlanmadım.Değiştirilme imkanı varsa kanımca daha iyi olacaktır.
|
|
|
SelamMircan Sorularinda haklisin Protestant 4-5 anlama gelir. Kurandi salat kelimesinin anlaminin namaz olarak cevrilemsi gibi protestnat kelimesi sifat ve isim olarak cevirilerinde hatalar var. Protestnat dini anlami Papanin, papazlarin din adamlarinin dine ekledikelerini cikartip, ve onlarin otoritesini red edip oze, asil kitaba Hiristiyanlara gore incile Muslumanlara gore Kurana donme anlamina gelir.
Protest anlami elbetde var neyi protest ediyoruz. Bakara 170, lukman 21 deki atalarin olusturdugu dinini protest etmiyormuyuz ve Kurana donun demiyormuyuz. Atalarin hadis, icma kiyas etc ile olusturduklari ataperest dini birakip Kurana donunun demiyormuyuz. Hz Ibrahim Putlara tapan atalarini protest etmemismiyidi. Tek Allah cagirmamisydi.
Aslinda bu kelimenin Hans ile bile alakasi yok. Hans hanif kelimesine Ingilizce de en yakin anlami ile Protestant kelimesini bulmus olabilir. Bizi pek baglamiz biliyorsun.
Bu kelime ingilizce anlami ile kullanamak ben en dogrusu sozluklerin cogu kafalarina uygun olan anlami yuklemisler. Yabancilar ile konustugunuzda yok biz diger muslumanlardan farkliyiz biz Kurandaki dini savunuyoruz diye anlatmak gercekden zor ama Protestant muslumanim dediginiz zaman, Nuri kardesin dedigi gibi ha diyorlar demekki bunlar din adami, papa, seyh gibilerinin otoritesini tanimiyorlar diyor. Kutsal kitabi savunuyorlar diye hemen anliyorlar.
Haniflik kesinlikle bir bana gore mezhep degildir. Kurana Kurandaki dindir. Dine seyhlerin, efendilerin, mezhep imamlarinin, aynen batida papazlarin, papalarin dine yaptiklari eklemeleri red edip, Dini Allah'a has kilma mucadelesidir. Sahis odakli dinden Allah odakli dine cagridir. Bu anlamda dinsel anlami ile protestandir.
Fakat hala dostlarimizn bu kelimeyi kullanmakda icleri rahat etmiyorsa. Site iki isim altinda ulasilabiliyor. Ingilizce arama motorlarina su iki isimle kayit basladi.
www.protestantislam.net
www.islaminthequran.com
(Kurandaki islam)
Ikisinide kulllanabiliriz
|